TRAFİK KAOSUNA KİM DUR DİYECEK!

ASAYİŞ 26.08.2021 - 11:17, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2133+ kez okundu.
 

TRAFİK KAOSUNA KİM DUR DİYECEK!

Gürültü kirliliğinin temel nedeni olan modifiyeli araçlar ve motorsikletler gürültü kirliliğinin dozunu her geçen gün arttırıyor. Modifiye araçlardaki klakson, havalı korna ve gürültülü egzozlara trafikteki binlerce motosiklet eklenince, yüzbinlerce Antalyalı gün içinde sürekli gürültüye maruz kalıyor.

Dünyaca ünlü araştırma şirketlerinin yaptığı ‘Gürültülü Şehirler’ araştırmalarında şehirlerdeki gürültü kirliliğinin başlıca nedeni olarak da araçlardan yayılan sesler olarak gösteriliyor. Trafik yoğunluğunda da Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Antalya , modifiyeli araç terörüne kurban ediliyor. Bilinçsiz araç sürücülerinin neden olduğu gürültü kirliliği yüzünden turizmin başkentinde yaşayanlar; klakson, havalı korna ve modifiye araçların egzoz seslerine maruz kalıyor. Ciddi sağlık sorunlarına ve strese neden olan ses kirliliği, Antalya için her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor.  Bir yandan kullanılması yasak olan ürünleri satarak araçları gürültü makinesi haline getiren işletmeler hakkında hiç bir önlem alınmazken, vatandaşlarda modifiye araç ve motorsiklet denetimlerinin trafik ekiplerince yeterince yapılmadığı kanısı hakim. Diğer yandan otobüs duraklarına diğer otomobiller tarafından yapılan park nedeniyle durağa yanaşamayan otobüslerin meydana getirdiği trafik keşmekeşi yaşanıyor. Antalya'nın hemen hemen her noktasında göreceğiniz otobüs durakları ve durak içlerine yapılan  araç parklarına trafik polislerinin etkin müdahalede bulunmadığını ileri süren bazı otobüs şoförleri ve vatandaşlar,yetkililerden konuya el atmalarını istiyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde otobüs durakları ve çevresine yapılan araç parklarının önüne geçilmediği için yoğun trafik sıkışıklığı yaşandığını aktaran otobüs şoförleri, trafiğin takınmasına ne oldukları düşüncesi ile trafikteki diğer sürücülerle karşı karşıya geldikleri için büyük sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar. Otobüs durakları ve çevresine otomobil parklarının önüne geçilmesi ile trafikte göz ile görülür bir rahatlama sağlanacağını iddia eden vatandaşlar ve otobüs şoförleri Antalya Valisi ve Emniyet Müdüründen konuya hassasiyet göstermesi çağrısında bulundu.
Gürültü kirliliğinin temel nedeni olan modifiyeli araçlar ve motorsikletler gürültü kirliliğinin dozunu her geçen gün arttırıyor. Modifiye araçlardaki klakson, havalı korna ve gürültülü egzozlara trafikteki binlerce motosiklet eklenince, yüzbinlerce Antalyalı gün içinde sürekli gürültüye maruz kalıyor.

Dünyaca ünlü araştırma şirketlerinin yaptığı ‘Gürültülü Şehirler’ araştırmalarında şehirlerdeki gürültü kirliliğinin başlıca nedeni olarak da araçlardan yayılan sesler olarak gösteriliyor. Trafik yoğunluğunda da Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Antalya , modifiyeli araç terörüne kurban ediliyor. Bilinçsiz araç sürücülerinin neden olduğu gürültü kirliliği yüzünden turizmin başkentinde yaşayanlar; klakson, havalı korna ve modifiye araçların egzoz seslerine maruz kalıyor. Ciddi sağlık sorunlarına ve strese neden olan ses kirliliği, Antalya için her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor.

 Bir yandan kullanılması yasak olan ürünleri satarak araçları gürültü makinesi haline getiren işletmeler hakkında hiç bir önlem alınmazken, vatandaşlarda modifiye araç ve motorsiklet denetimlerinin trafik ekiplerince yeterince yapılmadığı kanısı hakim.

Diğer yandan otobüs duraklarına diğer otomobiller tarafından yapılan park nedeniyle durağa yanaşamayan otobüslerin meydana getirdiği trafik keşmekeşi yaşanıyor. Antalya'nın hemen hemen her noktasında göreceğiniz otobüs durakları ve durak içlerine yapılan  araç parklarına trafik polislerinin etkin müdahalede bulunmadığını ileri süren bazı otobüs şoförleri ve vatandaşlar,yetkililerden konuya el atmalarını istiyor.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde otobüs durakları ve çevresine yapılan araç parklarının önüne geçilmediği için yoğun trafik sıkışıklığı yaşandığını aktaran otobüs şoförleri, trafiğin takınmasına ne oldukları düşüncesi ile trafikteki diğer sürücülerle karşı karşıya geldikleri için büyük sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Otobüs durakları ve çevresine otomobil parklarının önüne geçilmesi ile trafikte göz ile görülür bir rahatlama sağlanacağını iddia eden vatandaşlar ve otobüs şoförleri Antalya Valisi ve Emniyet Müdüründen konuya hassasiyet göstermesi çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.