ZARAR TOPTAN, TAZMİN TAKSİTLE

GÜNDEM 11.11.2021 - 14:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 871+ kez okundu.
 

ZARAR TOPTAN, TAZMİN TAKSİTLE

Türkiye tarihinin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen, Manavgat ve Gündoğmuş'ta gerçekleşen yangında zarar gören çiftçilere zararlarını tazmin için ödemeler başladı.

Gündoğmuş'ta yangında zarar gören çiftçilere, gördükleri zararların 6,37'si hesaplarına yatırıldı. Yangından gördüğü zararın 28 bin TL olduğu tespiti yapılan bir köylüye 1.788 T L, 258 bin TL tespiti yapılan bir başka köylüye ise 15 bin 900 TL ödeme yapıldı. "PARA GELDİKÇE PEYDERPEY YAPACAĞİZ" Gündoğmuş Tarım İlçe yetkilileri de, tespit edilen zararın 6,37'sinin yatırıldığını, ödeme geldikçe peyderpey ödemelerin yapılacağının belirttiler. "KABUL EDILEMEZ" Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren de, insanların 3 aydır beklediğini belirterek; "yapılan hiçbir şey yok. Yanan evler yıkıldı, temizlendi, öyle bekliyor. Kimse bir şey bilmiyor. Bu yetmezmiş gibi, zararın 6,37'si yatırılıyor. Bu uygulama kabul edilemez" dedi.   Kaynak: Gazete Grafiti
Türkiye tarihinin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen, Manavgat ve Gündoğmuş'ta gerçekleşen yangında zarar gören çiftçilere zararlarını tazmin için ödemeler başladı.
Gündoğmuş'ta yangında zarar gören çiftçilere, gördükleri zararların 6,37'si hesaplarına yatırıldı. Yangından gördüğü zararın 28 bin TL olduğu tespiti yapılan bir köylüye 1.788 T L, 258 bin TL tespiti yapılan bir başka köylüye ise 15 bin 900 TL ödeme yapıldı.
"PARA GELDİKÇE PEYDERPEY YAPACAĞİZ"
Gündoğmuş Tarım İlçe yetkilileri de, tespit edilen zararın 6,37'sinin yatırıldığını, ödeme geldikçe peyderpey ödemelerin yapılacağının belirttiler.
"KABUL EDILEMEZ"
Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren de, insanların 3 aydır beklediğini belirterek; "yapılan hiçbir şey yok. Yanan evler yıkıldı, temizlendi, öyle bekliyor. Kimse bir şey bilmiyor. Bu yetmezmiş gibi, zararın 6,37'si yatırılıyor. Bu uygulama kabul edilemez" dedi.
 
Kaynak: Gazete Grafiti
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.