Vekilden Vekile Aşure ikramı

KÜLTÜR 28.08.2021 - 22:22, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2691+ kez okundu.
 

Vekilden Vekile Aşure ikramı

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı Aşure ikramında bulundu

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı Muharrem ayı nedeniyle Aşure İkramında bulundu. Muratpaşa İlçesi Üçkapılarda yapılan Aşure İkramı izdihama neden oldu. Çok sayıda Vatandaş ve bürokratın katıldığı Aşure İkramında, ilk Kepçeyi İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur doldurdu. 10 Adet Büyük kazanalar ile getirilen Aşureler Vatandaşlara ikram edilirken, İlçe Başkanı Semih Tayfur yaptığı açıklamada; “Aşure günü Peygamberler tarihi açısından önemli bir gün , Arapçada on anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bu günde gerçekleşti.” dedi Tayfur; “Ayrıca kültür tarihine ait birçok esere göre, Hazreti Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hazreti İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti Yakup'un, oğlu Yusuf'a kavuşması, Hazreti Eyyub'un hastalıklarının iyileşmesi, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması ve Hazreti İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılarak göğe yükseltilmesi gibi hadiselerin de bugün yaşandığı kabul ediliyor.Aynı zamanda Emevi Devleti'nin ikinci Halifesi Yezid bin Muaviye tarafından 10 Ekim 680'de Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının şehit düştüğü "Kerbela olayı" da bugün yaşandı. Bu olayların muharrem ayının onuncu gününde yaşanması dolayısıyla dini gelenekte bugüne büyük önem atfediliyor. Müslümanlar bugünü özellikle nafile oruç tutarak ifa ediyor.Hazreti Nuh ve onun çağrısına uyarak gemiye binenlerin, aşure aşı tüketmeleri dolayısıyla Müslümanların aşure yaparak paylaşma geleneği bugün de yaşatılıyor. “şeklinde konuştu. Vekil’den  Vekile Aşure İkramı İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi’de ikrama katılanlar arasındaydı. Subaşı ve Bahşi Kazan Başına geçip, Vatandaşlara Aşure ikramında bulunurken, Feridun Bahşi İlk İkramı Hasan Subaşına İkram etti. Aşure etkinliğine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İYİ parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan yardımcısı Aykut Kaya, İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Av. Serap Kaya ve çok sayıda İL ve İlçe Yönetiminin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı Aşure ikramında bulundu

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı Muharrem ayı nedeniyle Aşure İkramında bulundu. Muratpaşa İlçesi Üçkapılarda yapılan Aşure İkramı izdihama neden oldu. Çok sayıda Vatandaş ve bürokratın katıldığı Aşure İkramında, ilk Kepçeyi İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur doldurdu.



10 Adet Büyük kazanalar ile getirilen Aşureler Vatandaşlara ikram edilirken, İlçe Başkanı Semih Tayfur yaptığı açıklamada; “Aşure günü Peygamberler tarihi açısından önemli bir gün , Arapçada on anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bu günde gerçekleşti.” dedi

Tayfur; “Ayrıca kültür tarihine ait birçok esere göre, Hazreti Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hazreti İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti Yakup'un, oğlu Yusuf'a kavuşması, Hazreti Eyyub'un hastalıklarının iyileşmesi, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması ve Hazreti İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılarak göğe yükseltilmesi gibi hadiselerin de bugün yaşandığı kabul ediliyor.Aynı zamanda Emevi Devleti'nin ikinci Halifesi Yezid bin Muaviye tarafından 10 Ekim 680'de Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının şehit düştüğü "Kerbela olayı" da bugün yaşandı.

Bu olayların muharrem ayının onuncu gününde yaşanması dolayısıyla dini gelenekte bugüne büyük önem atfediliyor. Müslümanlar bugünü özellikle nafile oruç tutarak ifa ediyor.Hazreti Nuh ve onun çağrısına uyarak gemiye binenlerin, aşure aşı tüketmeleri dolayısıyla Müslümanların aşure yaparak paylaşma geleneği bugün de yaşatılıyor. “şeklinde konuştu.

Vekil’den  Vekile Aşure İkramı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi’de ikrama katılanlar arasındaydı. Subaşı ve Bahşi Kazan Başına geçip, Vatandaşlara Aşure ikramında bulunurken, Feridun Bahşi İlk İkramı Hasan Subaşına İkram etti. Aşure etkinliğine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İYİ parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan yardımcısı Aykut Kaya, İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Av. Serap Kaya ve çok sayıda İL ve İlçe Yönetiminin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.