Üniversitedeki ölümlerin arkasında ne var?

EĞİTİM 12.06.2022 - 01:20, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3208+ kez okundu.
 

Üniversitedeki ölümlerin arkasında ne var?

18 günlük kayıbın ardından Antalya’da falezlerde cesedi bulunan Akdeniz Üniversitesinde görevli bilgisayar mühendisi Çağrı Sertaç Kesici’yle ilgili iddialar gündemden düşmek bilmiyor.

Falezlerde cesedi bulunan Çağrı Sertaç Kesici’nin ölümü ile ilgili önemli iddialar geçen yılda dile getirilmişti. İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesi’ne 2016 yılında atanan rektör Mustafa Ünal döneminde Bilgi İşlem birimine görevlendirilen Bilgisayar Mühendisi Kasici’ye Murat Turhan’ın göreve gelmesi ile birlikte mobbing uygulanmaya başlandığı ve görevinden alındığı öne sürülmüş Kesici’nin küçük bir odada yalnız çalışmak zorunda bırakıldığı, oda isimliğinin rektör yardımcısı Murat Turhan tarafından sökülerek tekmelendiği konuşulmuştu. Bu iddia doğru ise bu kararı alanın kim olduğu ve Hangi gerekçe ile görevinden alındığı ve Konunun eskiye dayalı bir hesaplaşma mı olduğu rektörlük yönetimince cevapsız bırakılmıştı. MURAT TURHAN DAHA ÖNCE UYARILMIŞTI! Rektör Özlenen Özkan’ın etrafını kapatan bir kişilik. Daha önce gazetelerde Murat Turhan Dönemi diye haber yapılmış ve uyarılmıştı. Akdeniz Üniversitesi’nde tüm para işleri, harcamalar, projeler, hastane ihale süreçlerinin Murat Turhan’dan geçtiği ve İsrafil Kurtcephe döneminin vazgeçilmez isimleri arasında yer aldığı biliniyor. Kamuoyu Turhan’ı daha önce basına yansıyan Bilgisayar ihalesi ile tanımıştı. Konunun neden üzerine gidilmediği de merak konusu. Akademik ve idari personele randevu vermemesi ile ünlü Turhan, oldukça sert ve aşşağılayıcı tavırlarıyla biliniyor. Ömer Özkan ile yol arkadaşlığı nereye kadar gider bilinmez ama Özkan ailesinin Murat Turhan’ı fazla tutamayacağı da kulislerde konuşulmaya başlanmıştı. Tıpçı olan Rektörün neden 2 tıpçı rektör yardımcısı ile çalıştığı da ayrı bir muamma. Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yaşanan 3.öğrenci intaharları ile Murat Turhan yeniden gündeme getirildi ve Twitter’da gündem oldu. İşte o paylaşımlar….
18 günlük kayıbın ardından Antalya’da falezlerde cesedi bulunan Akdeniz Üniversitesinde görevli bilgisayar mühendisi Çağrı Sertaç Kesici’yle ilgili iddialar gündemden düşmek bilmiyor.

Falezlerde cesedi bulunan Çağrı Sertaç Kesici’nin ölümü ile ilgili önemli iddialar geçen yılda dile getirilmişti. İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesi’ne 2016 yılında atanan rektör Mustafa Ünal döneminde Bilgi İşlem birimine görevlendirilen Bilgisayar Mühendisi Kasici’ye Murat Turhan’ın göreve gelmesi ile birlikte mobbing uygulanmaya başlandığı ve görevinden alındığı öne sürülmüş Kesici’nin küçük bir odada yalnız çalışmak zorunda bırakıldığı, oda isimliğinin rektör yardımcısı Murat Turhan tarafından sökülerek tekmelendiği konuşulmuştu. Bu iddia doğru ise bu kararı alanın kim olduğu ve Hangi gerekçe ile görevinden alındığı ve Konunun eskiye dayalı bir hesaplaşma mı olduğu rektörlük yönetimince cevapsız bırakılmıştı.

MURAT TURHAN DAHA ÖNCE UYARILMIŞTI!

Rektör Özlenen Özkan’ın etrafını kapatan bir kişilik. Daha önce gazetelerde Murat Turhan Dönemi diye haber yapılmış ve uyarılmıştı. Akdeniz Üniversitesi’nde tüm para işleri, harcamalar, projeler, hastane ihale süreçlerinin Murat Turhan’dan geçtiği ve İsrafil Kurtcephe döneminin vazgeçilmez isimleri arasında yer aldığı biliniyor.
Kamuoyu Turhan’ı daha önce basına yansıyan Bilgisayar ihalesi ile tanımıştı. Konunun neden üzerine gidilmediği de merak konusu. Akademik ve idari personele randevu vermemesi ile ünlü Turhan, oldukça sert ve aşşağılayıcı tavırlarıyla biliniyor. Ömer Özkan ile yol arkadaşlığı nereye kadar gider bilinmez ama Özkan ailesinin Murat Turhan’ı fazla tutamayacağı da kulislerde konuşulmaya başlanmıştı. Tıpçı olan Rektörün neden 2 tıpçı rektör yardımcısı ile çalıştığı da ayrı bir muamma.

Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yaşanan 3.öğrenci intaharları ile Murat Turhan yeniden gündeme getirildi ve Twitter’da gündem oldu.

İşte o paylaşımlar….

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.