TEFECİLİK OPERASYONUNDA 9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ASAYİŞ 04.04.2022 - 14:42, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2298+ kez okundu.
 

TEFECİLİK OPERASYONUNDA 9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekiplerinin 28 Mart Pazartesi günü yaptığı eş zamanlı operasyonla ‘Tefecilik’ suçundan göz altına alınan 9 şüpheli çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandılar. Şüphelilerin para hareketlerinin ve tapu kayıtlarının incelenmesi neticesinde, 120 ile 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

TAKİP 2021 ARALIK AYINDA BAŞLADI Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonun takibi, 2021 yılının Aralık ayında 21 farklı vatandaşın şikayet müracaatıyla başladı. Mağdur vatandaşların şikayetiyle başlayan takip neticesinde, Jandarma İstihbarat şubesi ekipleri, faizle borç para, senet ve çek kırdırma yöntemiyle haksız kazanç sağlayan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. ŞÜPHELİLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON Jandarma İstihbarat Şubesi ekiplerinin 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonrası, aralarında galerici, manav ve rent’a car, işi yapan şüpheliler eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Antalya'da 9 ve İstanbul'da 2 adrese yapılan baskında 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda ise 10 adet tapu senedi, 52 adet senet, 1035 adet fatura, makbuz ve satış sözleşmesi, 97 adet noter vekaletname ve satış sözleşmesi, 1 adet ajanda, 4 adet alacak verecek listesi, 1 adet kurusıkı tabanca ile tabancaya ait 28 adet mermi, el yazısı ile yazılmış adi sözleşmeler ele geçirildi. Operasyon sonrası 4 gün gözaltında kalan ve ifadeleri alınan galeri, manav ve araç kiralama firması işleten şüphelilerin hesabındaki para hareketi ve tapu kayıtları incelendi. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin 120 ile 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Cuma günü Kemer Adliyesine getirilen 9 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandılar.  
Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekiplerinin 28 Mart Pazartesi günü yaptığı eş zamanlı operasyonla ‘Tefecilik’ suçundan göz altına alınan 9 şüpheli çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandılar. Şüphelilerin para hareketlerinin ve tapu kayıtlarının incelenmesi neticesinde, 120 ile 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
TAKİP 2021 ARALIK AYINDA BAŞLADI
Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonun takibi, 2021 yılının Aralık ayında 21 farklı vatandaşın şikayet müracaatıyla başladı. Mağdur vatandaşların şikayetiyle başlayan takip neticesinde, Jandarma İstihbarat şubesi ekipleri, faizle borç para, senet ve çek kırdırma yöntemiyle haksız kazanç sağlayan şüphelilere yönelik çalışma başlattı.
ŞÜPHELİLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Jandarma İstihbarat Şubesi ekiplerinin 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonrası, aralarında galerici, manav ve rent’a car, işi yapan şüpheliler eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Antalya'da 9 ve İstanbul'da 2 adrese yapılan baskında 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda ise 10 adet tapu senedi, 52 adet senet, 1035 adet fatura, makbuz ve satış sözleşmesi, 97 adet noter vekaletname ve satış sözleşmesi, 1 adet ajanda, 4 adet alacak verecek listesi, 1 adet kurusıkı tabanca ile tabancaya ait 28 adet mermi, el yazısı ile yazılmış adi sözleşmeler ele geçirildi.
Operasyon sonrası 4 gün gözaltında kalan ve ifadeleri alınan galeri, manav ve araç kiralama firması işleten şüphelilerin hesabındaki para hareketi ve tapu kayıtları incelendi. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin 120 ile 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Cuma günü Kemer Adliyesine getirilen 9 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandılar.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.