HAMLE-DER’İN DESTEKÇİLERİ NEDEN YARGILAN(A)MADI?

SİYASET 26.03.2024 - 11:54, Güncelleme: 26.03.2024 - 22:24 2208+ kez okundu.
 

HAMLE-DER’İN DESTEKÇİLERİ NEDEN YARGILAN(A)MADI?

Antalya’da özellikle Kepez’de faaliyet gösteren ve AKP’li Hakan Tütüncü’nün destek verdiği, FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (HAMLE-DER), 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra kapatılmasına rağmen hala kafalarda soru işaretleri barındırıyor. FETÖ’ye bağlı HAMLE-DER’e destek verenler ve her programına katılan isimler neden yargılanmadı.

Hilmi Ünal’dan Tütüncü’ye teşekkür Antalya'da 2008 yılında ilköğretim çağındaki çocuklara sözde eğitim desteği vermek amacıyla kurulan ve başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarının desteğiyle kurulan HAMLE-DER, en büyük desteği AKP’li Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü’den almış ve 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kapatılmıştı. O süreçte Dernek ile ilgisi olan herkes yargılama sürecine alınırken, Tütüncü’nün herhangi bir şekilde yargılanmaması dikkatlerden kaçmadı. Hatta Tütüncü, Kadıahmetoğulları A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Ünal’dan Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya etkinliğinin 3 yıldır ana sponsoru olduğu için teşekkür belgesi almıştı. KEPEZ TAHSİS YAPMIŞTI Bu arada, Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, 2011tarihli bir yazısında HAMLEDER’e verilen emlaklarla ilgili bilgiyi paylaştığı ortaya çıktı. Bu yazıda, Duraliler tapulamalı 3320 metrekare alanlı 8603 ada 1 parsel, Muratpaşa tapulamalı 618 metrekare alanlı 1375 ada 20 parsel’in Kepez Belediyesi’ne ait olduğu belirtildi. Ayrıca Göksu Mahallesi Sütçüler tapulamalı 27295 ada ile 27296 adalar arasında kalan yeşil alan ile Erenköy mahallesi Göçerler tapulamalı 3503 adanın kuzey batısında bulunan belediye hizmet alanının ise kamunun ortak kullanım alanı olduğu belirtildi. Özel kalem müdürlüğünün bir başka yazışmasında ise HAMLEDER ile Kepez Belediyesi arasında yapılan protokolün maddeleri sıralandı. HAMLEDER’e tahsislerin kira ödemeksizin yapıldığı belirtilen yazışmada tahsis sözleşmesinin süresinin ise 10 yıl olduğu belirtiliyor. HAMLEDER’in faaliyet gösterdiği yıllarda 9 şubesinden 8’inin Kepez’de bulunması dikkat çekmişti. Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’ya yardım edildi mi? Kepez Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çocuklarının yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve TÜGVA gibi kuruluşlara yardım edip etmediği de merak ediliyor. Öte yandan Aday adaylığı sürecinde Cüppeli Ahmet Hoca’yı ziyaret eden Tütüncü’nün aday gösterilmek için destek istediği de gelen haberler arasında.
Antalya’da özellikle Kepez’de faaliyet gösteren ve AKP’li Hakan Tütüncü’nün destek verdiği, FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (HAMLE-DER), 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra kapatılmasına rağmen hala kafalarda soru işaretleri barındırıyor. FETÖ’ye bağlı HAMLE-DER’e destek verenler ve her programına katılan isimler neden yargılanmadı.

Hilmi Ünal’dan Tütüncü’ye teşekkür

Antalya'da 2008 yılında ilköğretim çağındaki çocuklara sözde eğitim desteği vermek amacıyla kurulan ve başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarının desteğiyle kurulan HAMLE-DER, en büyük desteği AKP’li Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü’den almış ve 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kapatılmıştı. O süreçte Dernek ile ilgisi olan herkes yargılama sürecine alınırken, Tütüncü’nün herhangi bir şekilde yargılanmaması dikkatlerden kaçmadı. Hatta Tütüncü, Kadıahmetoğulları A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Ünal’dan Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya etkinliğinin 3 yıldır ana sponsoru olduğu için teşekkür belgesi almıştı.

KEPEZ TAHSİS YAPMIŞTI

Bu arada, Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, 2011tarihli bir yazısında HAMLEDER’e verilen emlaklarla ilgili bilgiyi paylaştığı ortaya çıktı. Bu yazıda, Duraliler tapulamalı 3320 metrekare alanlı 8603 ada 1 parsel, Muratpaşa tapulamalı 618 metrekare alanlı 1375 ada 20 parsel’in Kepez Belediyesi’ne ait olduğu belirtildi. Ayrıca Göksu Mahallesi Sütçüler tapulamalı 27295 ada ile 27296 adalar arasında kalan yeşil alan ile Erenköy mahallesi Göçerler tapulamalı 3503 adanın kuzey batısında bulunan belediye hizmet alanının ise kamunun ortak kullanım alanı olduğu belirtildi.

Özel kalem müdürlüğünün bir başka yazışmasında ise HAMLEDER ile Kepez Belediyesi arasında yapılan protokolün maddeleri sıralandı. HAMLEDER’e tahsislerin kira ödemeksizin yapıldığı belirtilen yazışmada tahsis sözleşmesinin süresinin ise 10 yıl olduğu belirtiliyor.

HAMLEDER’in faaliyet gösterdiği yıllarda 9 şubesinden 8’inin Kepez’de bulunması dikkat çekmişti.

Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’ya yardım edildi mi?

Kepez Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çocuklarının yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve TÜGVA gibi kuruluşlara yardım edip etmediği de merak ediliyor. Öte yandan Aday adaylığı sürecinde Cüppeli Ahmet Hoca’yı ziyaret eden Tütüncü’nün aday gösterilmek için destek istediği de gelen haberler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.