Tayfur: Öğrenci İntiharların ardında ne var?

SİYASET 12.06.2022 - 16:00, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2475+ kez okundu.
 

Tayfur: Öğrenci İntiharların ardında ne var?

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan intihar olaylarının herkesi tedirgin ettiğine dikkat çekerek, sebebinin araştırılmasını istedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde son dönemde yaşanan intihar vakalarını gündemine alan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, yaşananların endişe verici olduğunu söyledi. Yaşanan öğrenci intiharlarıyla Üniversite yönetiminin bir ilgisi olup olmadığının araştırılarak kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tayfur, "Basından takip ettiğimiz kadarıyla Akdeniz Üniversitesi'nde mobbing iddiaları gündeme gelmiş, çok sayıda idari soruşturmaların açıldığını öğrendik. Sürekli olarak olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Üniversitede gergin bir ortam yaratılmaya çalışıldığı ve emekli hakimlerden oluştuğu Danışman Ekibi kurulduğu doğru mudur? Eğer böyle bir ekip var ise neden ve hangi konular için atadılar?" diye konuştu. ÖĞRENCİLERE NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI? Son dönemde kampüs yemekhanesindeki yemeklerin kalitesinin düşürülüp, fiyat artışlarını eleştiren öğrenciler hakkında soruşturma açıldığı yönünde iddiaların doğru olup olmadığını soran Başkan Tayfur, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve güven içerisinde okumalarını sağlamak için mücadele etmemiz gereken yerde, çocuklarımızın şikayetleri ve yaşadığı sorunları görmezden gelemeyiz. Haklarını arayan gençlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Yine geçtiğimiz günlerde kampüs içerisinde farklı siyasi öğrencilerin ortalığı savaş alanına döndürmesinin asıl sebebi nedir? Geçmişte yaşanan sorunların tekrar gündeme gerilmesini kimler istiyor? Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci intiharlarına karşı neden sesiz kalınmaktadır? Yaşanan intihar olaylarının ardında üniversite yönetiminin ilgisizliği iddiaları doğru mudur? Rektörlük binasının ve makamının Öğretim Üyelerine ve Öğrencilere kapatıldığı iddiaları doğru mudur? İntiharların ülke gündemine oturmasının ardından gerçekten inceleme yapılacak mı, yoksa 'dostlar alışverişte görsün' mantığı ile mi çalışma yapılacak? İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız" dedi.
İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan intihar olaylarının herkesi tedirgin ettiğine dikkat çekerek, sebebinin araştırılmasını istedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde son dönemde yaşanan intihar vakalarını gündemine alan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, yaşananların endişe verici olduğunu söyledi. Yaşanan öğrenci intiharlarıyla Üniversite yönetiminin bir ilgisi olup olmadığının araştırılarak kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tayfur, "Basından takip ettiğimiz kadarıyla Akdeniz Üniversitesi'nde mobbing iddiaları gündeme gelmiş, çok sayıda idari soruşturmaların açıldığını öğrendik. Sürekli olarak olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Üniversitede gergin bir ortam yaratılmaya çalışıldığı ve emekli hakimlerden oluştuğu Danışman Ekibi kurulduğu doğru mudur? Eğer böyle bir ekip var ise neden ve hangi konular için atadılar?" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Son dönemde kampüs yemekhanesindeki yemeklerin kalitesinin düşürülüp, fiyat artışlarını eleştiren öğrenciler hakkında soruşturma açıldığı yönünde iddiaların doğru olup olmadığını soran Başkan Tayfur, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve güven içerisinde okumalarını sağlamak için mücadele etmemiz gereken yerde, çocuklarımızın şikayetleri ve yaşadığı sorunları görmezden gelemeyiz. Haklarını arayan gençlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Yine geçtiğimiz günlerde kampüs içerisinde farklı siyasi öğrencilerin ortalığı savaş alanına döndürmesinin asıl sebebi nedir? Geçmişte yaşanan sorunların tekrar gündeme gerilmesini kimler istiyor? Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci intiharlarına karşı neden sesiz kalınmaktadır? Yaşanan intihar olaylarının ardında üniversite yönetiminin ilgisizliği iddiaları doğru mudur? Rektörlük binasının ve makamının Öğretim Üyelerine ve Öğrencilere kapatıldığı iddiaları doğru mudur? İntiharların ülke gündemine oturmasının ardından gerçekten inceleme yapılacak mı, yoksa 'dostlar alışverişte görsün' mantığı ile mi çalışma yapılacak? İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.