Tarladan Dünya Sofrasına Döşemealtı Camili Bal Kabağı

EKONOMİ 09.09.2025 - 17:35, Güncelleme: 09.09.2025 - 17:35 573 kez okundu.
 

Tarladan Dünya Sofrasına Döşemealtı Camili Bal Kabağı

Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Tarla Günleri etkinliği kapsamında Coğrafi İşaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadı gerçekleşti. Tarla Günü Hasat Etkinliğine katılan Vali Şahin, Coğrfi İşaretli Antalya Kabak Tatlısı'nın Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapıldığna dikkat çekti.

Döşemealtı İlçesi Camili Mahallesi'nde gerçekleştirilen Tarla Günü Hasat etkinliğine Antalya Valisi Hulusi Şahin,  Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Antalya İl Tarım Orman Müdürü Fırat Erkal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak, STK temsilcileri, Antalya'nın marka restoran ve otellerinin temsilcileri ve Camili mahallesi sakinleri katıldı.   Antalya'da Coğrafi İşaret Seferberliği  Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadı öncesi gerçekleştirilen törende Antalya'nın coğrafi işaretlerinin önce kayda alınması gerektiğine vurgu yapan Vali Şahin, "Bu ürünleri tescil etmeliyiz. Ortada bir proses varsa onun standardını yazmalıyız ki bozulmasın, ondan sonra da bunun ticari boyutunu bir şekilde tanımlamalıyız ve oluşturmalıyız ki kaybolmasın, unutulmasın. Döşemealtı Camili Bal Kabağı da unutulmaya yüz tutmuş çok kıymetli bir ürünümüzken tekrar değer kazandı. Tohumunu kurtardık. Artık büyük tarlalarda ekiliyor, müşteriyi de bugün tarlaya getirdik. İnşallah onların da burada yapacağı bazı sözleşmelerle kalıcı bir üretim ve satış akışı zinciri sağlanacak. Bu artık sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde durabilir bir süreç demektir. Bunun için çalışıyoruz. Döşemealtı Camili Bal Kabağı özelinde bunu başaracağız. Bundan sonraki tüm coğrafi işaretlerimizi aynı şekilde çalışacağız, tescil edeceğiz, kayda alacağız ve prosesleri mutlaka tanımlayacağız. Kirlenmesini, kötüye kullanılmasını, taklit edilmesini engelleyeceğiz. Coğrafi işaretlerle ilgili Antalya'da bir seferberlik mantığında hareket ediyoruz. Bu seferberlik sadece yerel bazda kalmayacak. Bizim ürünlerimiz Avrupa Birliği bazında da çok değerli. İlk olarak Avrupa Birliği nezdinde Antalya'nın sembolü olan Finike Portakalını İnşallah tescil ettireceğiz. Ondan sonra da bu süreç diğer ürünlerimiz için devam edecek." dedi.  Konuşmasının ardından Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadına katılan Vali Şahin daha sonra ünlü şeflerin Döşemealtı Camili Bal Kabağı'ndan yaptığı lezzetli yemek ve tatlıları inceledi.
Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Tarla Günleri etkinliği kapsamında Coğrafi İşaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadı gerçekleşti. Tarla Günü Hasat Etkinliğine katılan Vali Şahin, Coğrfi İşaretli Antalya Kabak Tatlısı'nın Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapıldığna dikkat çekti.

Döşemealtı İlçesi Camili Mahallesi'nde gerçekleştirilen Tarla Günü Hasat etkinliğine Antalya Valisi Hulusi Şahin,  Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Antalya İl Tarım Orman Müdürü Fırat Erkal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak, STK temsilcileri, Antalya'nın marka restoran ve otellerinin temsilcileri ve Camili mahallesi sakinleri katıldı. 

 Antalya'da Coğrafi İşaret Seferberliği 
Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadı öncesi gerçekleştirilen törende Antalya'nın coğrafi işaretlerinin önce kayda alınması gerektiğine vurgu yapan Vali Şahin, "Bu ürünleri tescil etmeliyiz. Ortada bir proses varsa onun standardını yazmalıyız ki bozulmasın, ondan sonra da bunun ticari boyutunu bir şekilde tanımlamalıyız ve oluşturmalıyız ki kaybolmasın, unutulmasın. Döşemealtı Camili Bal Kabağı da unutulmaya yüz tutmuş çok kıymetli bir ürünümüzken tekrar değer kazandı. Tohumunu kurtardık. Artık büyük tarlalarda ekiliyor, müşteriyi de bugün tarlaya getirdik. İnşallah onların da burada yapacağı bazı sözleşmelerle kalıcı bir üretim ve satış akışı zinciri sağlanacak. Bu artık sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde durabilir bir süreç demektir. Bunun için çalışıyoruz. Döşemealtı Camili Bal Kabağı özelinde bunu başaracağız. Bundan sonraki tüm coğrafi işaretlerimizi aynı şekilde çalışacağız, tescil edeceğiz, kayda alacağız ve prosesleri mutlaka tanımlayacağız. Kirlenmesini, kötüye kullanılmasını, taklit edilmesini engelleyeceğiz. Coğrafi işaretlerle ilgili Antalya'da bir seferberlik mantığında hareket ediyoruz. Bu seferberlik sadece yerel bazda kalmayacak. Bizim ürünlerimiz Avrupa Birliği bazında da çok değerli. İlk olarak Avrupa Birliği nezdinde Antalya'nın sembolü olan Finike Portakalını İnşallah tescil ettireceğiz. Ondan sonra da bu süreç diğer ürünlerimiz için devam edecek." dedi. 

Konuşmasının ardından Döşemealtı Camili Bal Kabağı hasadına katılan Vali Şahin daha sonra ünlü şeflerin Döşemealtı Camili Bal Kabağı'ndan yaptığı lezzetli yemek ve tatlıları inceledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.