PEKİ NEREDE BU DEZENFEKTAN?

SAĞLIK 14.11.2020 - 19:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2251+ kez okundu.
 

PEKİ NEREDE BU DEZENFEKTAN?

Sağlık Bakanlığına 700 bin lire dezenfektan bağışladığını açıklayan Harun (Şahin) Kırbıyık’ın herhangi bir dezenfektan hibesinde bulunmadığını Sağlık Bakanlığı resmi yazı ile yalanlarken, bağış yapıldığına dair 3 adet belge paylaşıldı. Belgenin Kaymakamlıklara yada Jandarma’ya dezenfektan verildiğine dair bir ibare bulunmazken, imzaların kendi personeline ait olduğu öğrenildi. Peki o zaman dezenfektanlar nerede? Kim yalan söylüyor? Sağlık Bakanlığı mı, yoksa Kırbıyık mı?

Pandeminin gündeme geldiği ilk günlerde önce Aksu halkına yardım kolisi dağıttığına dair haberler, ardından da Sağlık Bakanlığı’na ‘önce Devlet’ sloganıyla 700 bin litre dezenfektan bağışladığını reklam eden Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun (Şahin) Kırbıyık, Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bunun üzerine kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Kırbıyık, şahit olarak da Serik Belediyesi ve resmi kurumları kendisine şahit tuttu. Paylaştığı evraklarda resmi bir kaşenin olmayışı dikkat çekerken, imzaların personeli tarafından imzalandığı ortaya çıktı. KİM YALAN SÖYLÜYOR? Antalya’da hızlı bir şekilde büyümesi ve büyürken de beraberinde şaibeleri getiren, hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak da sorulmamasına rağmen konuya FETÖ ile başlayan Kırbıyık’ın mevcut kullandığı fabrikalar hakkındaki iddialar ayyuka çıkarken, şimdi de yaptığı beyanların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’na CİMER üzerinden sorulan soruya resmi olarak verilen cevapta herhangi bir hibe yada ticari bir ilişki olmadığı açıklanırken, Kırbıyık’ın ısrarla bağış yaptığını ispat etmeye çalışması kafaları karıştırdı. ŞİMDİ SORUYORUZ: Sağlık Bakanlığı’na yapılan bağış (eğer yapıldıysa) neden kayıtlarda görünmüyor? Kaymakamlık üzerinden bağış yapıldıysa Kaymakamlık neden Sağlık Bakanlığı’na dezenfektanları ulaştırmadı? Dezenfektanların tesliminde neden resmi kurumlardan herhangi bir belge alınmadı? Kırbıyık’ın paylaştığı dekontları kimler imzaladı? Ulusal basında yer alan 700 bin litre dezenfektan nerede? Kırbıyık, yaptığı açıklamalarda dezenfektanların Kaymakamlık ve Jandarma aracılığı ile bakanlığa gönderildiğini açıklamıştı. Peki Kaymakamlık mı göndermedi, yoksa Jandarma mı? Kırbıyık, neden Kaymakamlık ve Jandarma’yı töhmet altında bırakmaya çalışıyor? Haber: Mehmet AKYOL
Sağlık Bakanlığına 700 bin lire dezenfektan bağışladığını açıklayan Harun (Şahin) Kırbıyık’ın herhangi bir dezenfektan hibesinde bulunmadığını Sağlık Bakanlığı resmi yazı ile yalanlarken, bağış yapıldığına dair 3 adet belge paylaşıldı. Belgenin Kaymakamlıklara yada Jandarma’ya dezenfektan verildiğine dair bir ibare bulunmazken, imzaların kendi personeline ait olduğu öğrenildi. Peki o zaman dezenfektanlar nerede? Kim yalan söylüyor? Sağlık Bakanlığı mı, yoksa Kırbıyık mı?

Pandeminin gündeme geldiği ilk günlerde önce Aksu halkına yardım kolisi dağıttığına dair haberler, ardından da Sağlık Bakanlığı’na ‘önce Devlet’ sloganıyla 700 bin litre dezenfektan bağışladığını reklam eden Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun (Şahin) Kırbıyık, Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bunun üzerine kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Kırbıyık, şahit olarak da Serik Belediyesi ve resmi kurumları kendisine şahit tuttu. Paylaştığı evraklarda resmi bir kaşenin olmayışı dikkat çekerken, imzaların personeli tarafından imzalandığı ortaya çıktı.

KİM YALAN SÖYLÜYOR?

Antalya’da hızlı bir şekilde büyümesi ve büyürken de beraberinde şaibeleri getiren, hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak da sorulmamasına rağmen konuya FETÖ ile başlayan Kırbıyık’ın mevcut kullandığı fabrikalar hakkındaki iddialar ayyuka çıkarken, şimdi de yaptığı beyanların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’na CİMER üzerinden sorulan soruya resmi olarak verilen cevapta herhangi bir hibe yada ticari bir ilişki olmadığı açıklanırken, Kırbıyık’ın ısrarla bağış yaptığını ispat etmeye çalışması kafaları karıştırdı.

ŞİMDİ SORUYORUZ:

Sağlık Bakanlığı’na yapılan bağış (eğer yapıldıysa) neden kayıtlarda görünmüyor?

Kaymakamlık üzerinden bağış yapıldıysa Kaymakamlık neden Sağlık Bakanlığı’na dezenfektanları ulaştırmadı?

Dezenfektanların tesliminde neden resmi kurumlardan herhangi bir belge alınmadı?

Kırbıyık’ın paylaştığı dekontları kimler imzaladı?

Ulusal basında yer alan 700 bin litre dezenfektan nerede?

Kırbıyık, yaptığı açıklamalarda dezenfektanların Kaymakamlık ve Jandarma aracılığı ile bakanlığa gönderildiğini açıklamıştı. Peki Kaymakamlık mı göndermedi, yoksa Jandarma mı?

Kırbıyık, neden Kaymakamlık ve Jandarma’yı töhmet altında bırakmaya çalışıyor?

Haber: Mehmet AKYOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.