Otobüsçüler destek istiyor

EKONOMİ 22.09.2021 - 21:41, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1997+ kez okundu.
 

Otobüsçüler destek istiyor

Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Zam yapıldı ancak, her şey güllük gülistanlık değil” diyerek pandemiden önceki yolcu verilerine ulaşıncaya kadar Antalya Büyükşehir Belediyesinden mazot desteğinin devam etmesi yönünde talepleri olduğunu hatırlattı

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, pandemi öncesi ve sonrasındaki esnafın durumuna dikkat çekti. Yolcu verilerine ulaşamadıklarını hatırlatan Başkan Arslan, Büyükşehir Belediyesinden mazot desteği beklentilerinin olduğunu  ifade etti. Arslan, pandemi öncesi yolcu verilerinin 350-380 bin bandında olduğunu aktararak, “Şu an pandemi kısıtlamaları kaldırıldı, okullar açıldı. Cumartesi günü taşıdığımız yolcu sayısı 186 bin 701, pazar günü taşıdığımız yolcu sayısı 133 bin 287,  pazartesi günü ise taşıdığımız yolcu sayısı 242 bin 994 civarıdır” dedi. ‘Mazot desteği sürsün’ Ulaşım ücretlerine yapılan zammın masrafları karşılayamadığını ifade eden Yasin Arslan, “Zam yapıldı anca zam yeterli mi diye sorarsanız bizim için yeterli değil. Zamların ardından hemen akaryakıta yüzde 20 zam geldi. Her yıl yapılan zamlar enflasyon altında kalıyor. Bizler her zammın ardından artan enflasyona ne kadar dayanacağız? Araçlarımız günlük 800 TL civarında yakıt yakıyor. Şoförlerimize 5 bin 600 civarında aylık ödeme yapıyoruz. 51 bin TL maliyetimiz var. Hesabımıza günlük taşıdığımız yolculardan 31 ya da 32 bin TL civarında para yatacak. Ciddi anlamda zararımız var. Antalya Büyükşehir Belediyemiz bize mazot desteği veriyordu. Önümüzdeki mecliste mutlaka bu konunun gündeme gelmesi lazım. Bu konuda beklentimiz devam ediyor. Düşen yolcu verileriyle bu işi sürdürebilmemiz mümkün görünmüyor. Eski yolcu verilerimize gelinceye kadar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’ten talep ediyoruz, umutluyuz” şeklinde konuştu. ‘80 esnaf kontak açamıyor’ Günlük yolcu verilerine göre Antalya’da ulaşım araçlarının planlamasını yaptıklarını söyleyen Arslan, “Hala gelir ve giderini karşılayamadığından dolayı 80 civarında esnaf aracını çalıştırmıyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha artabileceğini ifade edebilirim durumlar düzelmezse. Ciddi anlamda sıkıntılarımız devam etmekte. Zam yapıldı ancak, her şey güllük gülistanlık değil. Araçlarımızda HES uygulamamız devam ediyor. Kartlarında HES uygulaması olmayan vatandaşa hizmet veremiyoruz. Hizmeti veriyoruz ancak karşılığını alamıyoruz. Ayrıca çok fazla sayıda ücretsiz taşıma olduğu için de sistem zarar etmekte. Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı olarak kilometre modeline tekrardan geçilmesini istiyoruz. Hem taşınanın hem taşıyanın memnun olduğu sistem bizim daha önce kullandığımız model olup şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı sistemi kullanmaktadır. Vatandaşı etkileyecek zam talebimiz olmayacak önümüzdeki günlerde” diyerek konuşmasını tamamladı. Esra ALTUNKES
Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Zam yapıldı ancak, her şey güllük gülistanlık değil” diyerek pandemiden önceki yolcu verilerine ulaşıncaya kadar Antalya Büyükşehir Belediyesinden mazot desteğinin devam etmesi yönünde talepleri olduğunu hatırlattı

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, pandemi öncesi ve sonrasındaki esnafın durumuna dikkat çekti. Yolcu verilerine ulaşamadıklarını hatırlatan Başkan Arslan, Büyükşehir Belediyesinden mazot desteği beklentilerinin olduğunu  ifade etti. Arslan, pandemi öncesi yolcu verilerinin 350-380 bin bandında olduğunu aktararak, “Şu an pandemi kısıtlamaları kaldırıldı, okullar açıldı. Cumartesi günü taşıdığımız yolcu sayısı 186 bin 701, pazar günü taşıdığımız yolcu sayısı 133 bin 287,  pazartesi günü ise taşıdığımız yolcu sayısı 242 bin 994 civarıdır” dedi.

‘Mazot desteği sürsün’
Ulaşım ücretlerine yapılan zammın masrafları karşılayamadığını ifade eden Yasin Arslan, “Zam yapıldı anca zam yeterli mi diye sorarsanız bizim için yeterli değil. Zamların ardından hemen akaryakıta yüzde 20 zam geldi. Her yıl yapılan zamlar enflasyon altında kalıyor. Bizler her zammın ardından artan enflasyona ne kadar dayanacağız? Araçlarımız günlük 800 TL civarında yakıt yakıyor. Şoförlerimize 5 bin 600 civarında aylık ödeme yapıyoruz. 51 bin TL maliyetimiz var. Hesabımıza günlük taşıdığımız yolculardan 31 ya da 32 bin TL civarında para yatacak. Ciddi anlamda zararımız var. Antalya Büyükşehir Belediyemiz bize mazot desteği veriyordu. Önümüzdeki mecliste mutlaka bu konunun gündeme gelmesi lazım. Bu konuda beklentimiz devam ediyor. Düşen yolcu verileriyle bu işi sürdürebilmemiz mümkün görünmüyor. Eski yolcu verilerimize gelinceye kadar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’ten talep ediyoruz, umutluyuz” şeklinde konuştu.

‘80 esnaf kontak açamıyor’
Günlük yolcu verilerine göre Antalya’da ulaşım araçlarının planlamasını yaptıklarını söyleyen Arslan, “Hala gelir ve giderini karşılayamadığından dolayı 80 civarında esnaf aracını çalıştırmıyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha artabileceğini ifade edebilirim durumlar düzelmezse. Ciddi anlamda sıkıntılarımız devam etmekte. Zam yapıldı ancak, her şey güllük gülistanlık değil. Araçlarımızda HES uygulamamız devam ediyor. Kartlarında HES uygulaması olmayan vatandaşa hizmet veremiyoruz. Hizmeti veriyoruz ancak karşılığını alamıyoruz. Ayrıca çok fazla sayıda ücretsiz taşıma olduğu için de sistem zarar etmekte. Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı olarak kilometre modeline tekrardan geçilmesini istiyoruz. Hem taşınanın hem taşıyanın memnun olduğu sistem bizim daha önce kullandığımız model olup şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı sistemi kullanmaktadır. Vatandaşı etkileyecek zam talebimiz olmayacak önümüzdeki günlerde” diyerek konuşmasını tamamladı.

Esra ALTUNKES

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.