MACRON TELEFON VE HAT DEĞİŞTİRDİ NEDEN Mİ?

GÜNDEM 23.07.2021 - 01:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1930+ kez okundu.
 

MACRON TELEFON VE HAT DEĞİŞTİRDİ NEDEN Mİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Bilişim uzmanları aralarında şerbetli ülke Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkede izine rastlanan Pegasus yazılımı ülkemizde herhangi bir telaşa sebep olmadığını iddia etti. Bir takım yetkili makamların kendilerinden emin bir şekilde üç maymunu oynadığı savunuldu.

Macron, Pegasus casus yazılımı ile telefonuna sızıldığı şüphesiyle telefonunu ve hattını değiştirdi 01:0223 Temmuz 2021 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Öe yandan, bilişim uzmanları, aralarında  şerbetli ülke Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkede izine rastlanan Pegasus yazılımının ülkemizde herhangi bir telaşa sebep olmadığını iddia etti.   Bir takım yetkili makamların kendilerinden emin bir şekilde üç maymunu oynadığı savunuldu.  Cihan Ekşioğlu adıyla kamuoyunun kısmen bilgi sahibi olduğu İsrailli firmalarla uluslararası güvenlik cihazları ticareti yapıldığı konusu henüz tazeliğini korurken, Pegasus yazılımı ile yeniden gündeme gelen " acaba dinleniyor muyuz " şüphesi ilgili veya ilgisiz hiç bir makam ya da mevki sahibini tedirgin etmediği savunuldu. Ancak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Geçtiğimiz günlerde, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen "Pegasus" casus yazılımı kullanılarak dünya genelinde 50 binden fazla kişinin telefonunun hedef alındığı ortaya çıkmıştı. Fransa merkezli Le Monde gazetesi, Pegasus casus yazılımı kullanılarak Fas hükümetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ait akıllı telefonu gözetlediğini iddia etmişti. Macron, Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddialar henüz kanıtlanmamış olsa da tedbir olarak cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Macron'a ait 2 Iphone, 1 Samsung ve 1 Teorem olmak üzere toplam 4 telefon bulunurken, telefonlardan hangisinin kullanımına son verildiği açıklanmadı. Macron'un telefonuna sızılıp sızılmadığını belirlemek için çalışmaların hala devam ettiği ve güvenlik protokollerinin güçlendirildiği bildirildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Bilişim uzmanları aralarında şerbetli ülke Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkede izine rastlanan Pegasus yazılımı ülkemizde herhangi bir telaşa sebep olmadığını iddia etti. Bir takım yetkili makamların kendilerinden emin bir şekilde üç maymunu oynadığı savunuldu.

Macron, Pegasus casus yazılımı ile telefonuna sızıldığı şüphesiyle telefonunu ve hattını değiştirdi

01:0223 Temmuz 2021

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi.

Öe yandan, bilişim uzmanları, aralarında  şerbetli ülke Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkede izine rastlanan Pegasus yazılımının ülkemizde herhangi bir telaşa sebep olmadığını iddia etti.   Bir takım yetkili makamların kendilerinden emin bir şekilde üç maymunu oynadığı savunuldu.  Cihan Ekşioğlu adıyla kamuoyunun kısmen bilgi sahibi olduğu İsrailli firmalarla uluslararası güvenlik cihazları ticareti yapıldığı konusu henüz tazeliğini korurken, Pegasus yazılımı ile yeniden gündeme gelen " acaba dinleniyor muyuz " şüphesi ilgili veya ilgisiz hiç bir makam ya da mevki sahibini tedirgin etmediği savunuldu.

Ancak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen "Pegasus" casus yazılımı kullanılarak dünya genelinde 50 binden fazla kişinin telefonunun hedef alındığı ortaya çıkmıştı. Fransa merkezli Le Monde gazetesi, Pegasus casus yazılımı kullanılarak Fas hükümetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ait akıllı telefonu gözetlediğini iddia etmişti.

Macron, Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddialar henüz kanıtlanmamış olsa da tedbir olarak cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Macron'a ait 2 Iphone, 1 Samsung ve 1 Teorem olmak üzere toplam 4 telefon bulunurken, telefonlardan hangisinin kullanımına son verildiği açıklanmadı. Macron'un telefonuna sızılıp sızılmadığını belirlemek için çalışmaların hala devam ettiği ve güvenlik protokollerinin güçlendirildiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.