ELMALI’NIN YEREL LEZZETLERİ TESCİL YOLUNDA

EKONOMİ 03.10.2025 - 19:22, Güncelleme: 03.10.2025 - 19:22 204 kez okundu.
 

ELMALI’NIN YEREL LEZZETLERİ TESCİL YOLUNDA

Antalya Gastronomi Platformu’nun 8’inci toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in katılımıyla Elmalı’da gerçekleştirild

Antalya’nın yalnızca tarihi ve doğal zenginlikleriyle değil, aynı zamanda yöresel mutfağıyla da marka değerini artırması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Antalya Gastronomi Platformu 8’inci toplantısını Elmalı’da gerçekleştirdi. Daha önce Muratpaşa, Konyaaltı, İbradı, Alanya ve Finike ilçelerinde gerçekleştirilen toplantıların ardından, Elmalı’da yapılan toplantıda Elmalı’ya özgü tatların tanıtımı, coğrafi işaret tescil süreçlerinin değerlendirilmesi ve Elmalı’nın sahip olduğu mutfak kültürünün korunarak ulusal ve uluslararası alanda daha görünür hâle getirilmesi ele alındı. Bayralar Köyü’nde düzenlenen toplantıya, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Antalya Gastronomi Platformu üyeleri katıldı. *Coğrafi İşaretli ve Başvurusu Yapılacak Yöresel Ürünler Tanıtıldı* Program kapsamında, coğrafi işaret başvurusu yapılan Tilki Kuyruğu Üzümü, Elmalı Gaziler Helvası, Elmalı Kölle, Elmalı Kırmızı Suyu Et, Elmalı Susamlı Çörek Helva, Elmalı Sulu Salatası, Elmalı Diğan Katmeri, Elmalı Sağle Peyniri, Elmalı Arabaşı Çorbası, Elmalı Geçmen Nohutu, Elmalı Yağ Çökeleği, Elmalı Karın Yağı, Elmalı Kış Yoğurdu ile coğrafi işaret başvurusu yapılacak olan Elmalı Gilevgi Sarımsağı, Elmalı Müren Pekmezi, Acıkara Üzümü, Elmalı Çobanisa Fasulyesi ve Elmalı Kış Kabağı Dolması tanıtıldı.
Antalya Gastronomi Platformu’nun 8’inci toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in katılımıyla Elmalı’da gerçekleştirild
Antalya’nın yalnızca tarihi ve doğal zenginlikleriyle değil, aynı zamanda yöresel mutfağıyla da marka değerini artırması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Antalya Gastronomi Platformu 8’inci toplantısını Elmalı’da gerçekleştirdi. Daha önce Muratpaşa, Konyaaltı, İbradı, Alanya ve Finike ilçelerinde gerçekleştirilen toplantıların ardından, Elmalı’da yapılan toplantıda Elmalı’ya özgü tatların tanıtımı, coğrafi işaret tescil süreçlerinin değerlendirilmesi ve Elmalı’nın sahip olduğu mutfak kültürünün korunarak ulusal ve uluslararası alanda daha görünür hâle getirilmesi ele alındı.
Bayralar Köyü’nde düzenlenen toplantıya, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Antalya Gastronomi Platformu üyeleri katıldı.
*Coğrafi İşaretli ve Başvurusu Yapılacak Yöresel Ürünler Tanıtıldı*
Program kapsamında, coğrafi işaret başvurusu yapılan Tilki Kuyruğu Üzümü, Elmalı Gaziler Helvası, Elmalı Kölle, Elmalı Kırmızı Suyu Et, Elmalı Susamlı Çörek Helva, Elmalı Sulu Salatası, Elmalı Diğan Katmeri, Elmalı Sağle Peyniri, Elmalı Arabaşı Çorbası, Elmalı Geçmen Nohutu, Elmalı Yağ Çökeleği, Elmalı Karın Yağı, Elmalı Kış Yoğurdu ile coğrafi işaret başvurusu yapılacak olan Elmalı Gilevgi Sarımsağı, Elmalı Müren Pekmezi, Acıkara Üzümü, Elmalı Çobanisa Fasulyesi ve Elmalı Kış Kabağı Dolması tanıtıldı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.