“Desteği alabilen esnafımızın alnından öpeceğim”

EKONOMİ 07.05.2021 - 11:00, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2462+ kez okundu.
 

“Desteği alabilen esnafımızın alnından öpeceğim”

Başkan Sucu, KOSGEB tarafından mikro ve küçük işletmelere verilecek krediyi alabilecek esnafın alnından öpeceğini söyledi.

Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf Odası Başkanı Özcan Sucu, KOSGEB tarafından Mikro işletmeler için 30 bin lira ve Küçük ölçekli işletmelere 75bin liraya kadar verilecek destek paketinin şartlarını görünce bu krediden yararlanacak esnafın gözükmediğini ifade etti. TESK'den gelen genelgeye göre şartların çok ağır olduğunu ifade eden Oda Başkanı Özcan Sucu, "Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, KOSGEB aracılığıyla 5 milyar bütçeli yeni program kapsamında pandemiden etkilenen imalat sektöründe çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-upların başvurabileceği destek paketi, 3 Mayıs tarihi itibariyle başladı. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır. Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro ve küçük işletmeler, e- devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilecekleri söylendi.  Fakat gelinen süreçte KOSGEB desteklerini öğrenince esnaf olarak hayli heyecanlandık. Üç gündür müracaat yapmak için çaba sarfeden esnafımız, bugün TESK'den gelen genelgeye göre şartlar o kadar ağır ki küçük işletmelerden KOSGEB desteği alabilecek esnaf gözükmüyor"diye konuştu.  Başkan Sucu, "Desteği alabilen esnafımızı alnından öpüyorum. Umudumuz başka  bahara kaldı" dedi. 
Başkan Sucu, KOSGEB tarafından mikro ve küçük işletmelere verilecek krediyi alabilecek esnafın alnından öpeceğini söyledi.

Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf Odası Başkanı Özcan SucuKOSGEB tarafından Mikro işletmeler için 30 bin lira ve Küçük ölçekli işletmelere 75bin liraya kadar verilecek destek paketinin şartlarını görünce bu krediden yararlanacak esnafın gözükmediğini ifade etti.


TESK'den gelen genelgeye göre şartların çok ağır olduğunu ifade eden Oda Başkanı Özcan Sucu, "Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, KOSGEB aracılığıyla 5 milyar bütçeli yeni program kapsamında pandemiden etkilenen imalat sektöründe çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-upların başvurabileceği destek paketi, 3 Mayıs tarihi itibariyle başladı. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır. Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro ve küçük işletmeler, e- devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilecekleri söylendi.  Fakat gelinen süreçte KOSGEB desteklerini öğrenince esnaf olarak hayli heyecanlandık. Üç gündür müracaat yapmak için çaba sarfeden esnafımız, bugün TESK'den gelen genelgeye göre şartlar o kadar ağır ki küçük işletmelerden KOSGEB desteği alabilecek esnaf gözükmüyor"diye konuştu. 

Başkan Sucu, "Desteği alabilen esnafımızı alnından öpüyorum. Umudumuz başka  bahara kaldı" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.