Deniz Suyunun Faydaları Nelerdir?

SAĞLIK 28.08.2021 - 22:30, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2538+ kez okundu.
 

Deniz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Suyu, kokusu, mahsulleri, ve daha pek çok özelliği ile başlı başına bir terapidir. Deniz suyunun cildinizden tutun da psikolojinize kadar pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Deniz suyunun faydaları nelerdir?

Deniz suyu insanların sağlığı için pek çok yararı bulunur. İçermiş olduğu minerallerin pek çok hastalığa dair iyi geldiği araştırmalar ile açıklanan deniz suyu, tarihte Antik Mısırlılar tarafından da bu istekle tercih edilmiştir. Bu yazımızda da deniz suyunun insan sağlığına sağlamış olduğu faydalarının üstünde duracağız. DENİZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? -Deniz suyu kan plazması gibi pek çok ana element ve minerali bünyesinde barındırıyor. Cildin gözeneklerine de ulaşabilen deniz suyu dolaşım sistemine giriş yapıyor ve vücut fonksiyonlarımızın dengelenmesinde görev alıyor. Bu özelliğinden ötürü deniz suyu vücudumuz için de bir hayli faydalıdır. -Deniz suyunun ayrıca insanı etkileyen psikolojik hastalıklar üzerinde de etkisi olduğu görülmüştür. Anksiyete, depresyon, ruhsal bozukluk gibi rahatsızlıklara bünyesinde barındırmış olduğu magnezyum, brom ve lityum ile tedavi etmektedir. Bunun nedeni, söz konusu maddelerin beyinde melatonin ve seratonin seviyesini dengelemesinde görev almasıdır. Bu sayede de kişilere mutluluk ve huzur sağlar. -Eğer kepek probleminiz bulunuyorsa denize girip hem serinleyip huzur bulabilir hem de saçlarınızda bulunan kepeklerden çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. DENİZ SUYUNUN CİLDE YARARLARI NELERDİR? -Sivilcelerinizi kurutmada ve siyah noktalarınızın temizlenmesinde de oldukça faydalıdır. Derinizin soyulmasını sağladığı için daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu sebeple güzellik merkezlerinde de deniz suyundan faydalanılmaktadır. -Eğer mantar probleminiz varsa deniz suyu buna da çaredir. Özellikle başınıza dert olan ayak kokusu ve ter kokusunu gidermede de önemlidir. -Son zamanlarda diş sağlığı için de oldukça faydalı olduğu araştırmalar ile ortaya çıkmıştır. Dişiniz ağrıdığı esnada deniz suyu ile gargara yaparsanız ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda ağız içinde bulunan yaraları da iyileştirir. -Deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğu ortaya çıkmıştır. Karbonat, potasyum sülfat ve klorür, karbonat kalsiyum gibi bileşenlerden dolayı şifalı bir sıvı olarak görülmektedir. -Deniz suyunun içeriğinde bulunan iyot bağışıklık sisteminizi geliştirir ve troid aktivitelerini arttırır. Aynı zamanda doğal antiseptik olmasından dolayı enfeksiyonlara karşı ve bakteri ve mikropları öldürmek için savaşır. -Deniz suyu vitamin deposu olduğu için eski çağlardan beri tıp sektöründe yaygın bir şekilde kullanılır. Mineral tuzlar, asitler ve elementlerden oluşan deniz suyu doğal bir tedavi yöntemi olarak bilinir. DENİZ SUYUNUN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİLERİ NELERDİR? -Denize her girdiğiniz takdirde büyük bir enerji alanına da girmiş olursunuz ve doğal olarak enerjiniz artar ve yeniden dengelenir. Detoks ve yenilenme sürecine katkısı büyüktür. -Deniz kenarındaki hava kanınızın ve dokularınızın temizlenmesine, atılımın hızlanmasına yardımı olan negatif iyon bakımından oldukça zengindir. -Denizdeki dalgalanmalar ve akıntılar sizde masaj yaptırıyormuş hissi uyandırır
Suyu, kokusu, mahsulleri, ve daha pek çok özelliği ile başlı başına bir terapidir. Deniz suyunun cildinizden tutun da psikolojinize kadar pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Deniz suyunun faydaları nelerdir?

Deniz suyu insanların sağlığı için pek çok yararı bulunur. İçermiş olduğu minerallerin pek çok hastalığa dair iyi geldiği araştırmalar ile açıklanan deniz suyu, tarihte Antik Mısırlılar tarafından da bu istekle tercih edilmiştir. Bu yazımızda da deniz suyunun insan sağlığına sağlamış olduğu faydalarının üstünde duracağız.

DENİZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

-Deniz suyu kan plazması gibi pek çok ana element ve minerali bünyesinde barındırıyor. Cildin gözeneklerine de ulaşabilen deniz suyu dolaşım sistemine giriş yapıyor ve vücut fonksiyonlarımızın dengelenmesinde görev alıyor. Bu özelliğinden ötürü deniz suyu vücudumuz için de bir hayli faydalıdır.

-Deniz suyunun ayrıca insanı etkileyen psikolojik hastalıklar üzerinde de etkisi olduğu görülmüştür. Anksiyete, depresyon, ruhsal bozukluk gibi rahatsızlıklara bünyesinde barındırmış olduğu magnezyum, brom ve lityum ile tedavi etmektedir. Bunun nedeni, söz konusu maddelerin beyinde melatonin ve seratonin seviyesini dengelemesinde görev almasıdır. Bu sayede de kişilere mutluluk ve huzur sağlar.

-Eğer kepek probleminiz bulunuyorsa denize girip hem serinleyip huzur bulabilir hem de saçlarınızda bulunan kepeklerden çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

DENİZ SUYUNUN CİLDE YARARLARI NELERDİR?

-Sivilcelerinizi kurutmada ve siyah noktalarınızın temizlenmesinde de oldukça faydalıdır. Derinizin soyulmasını sağladığı için daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu sebeple güzellik merkezlerinde de deniz suyundan faydalanılmaktadır.

-Eğer mantar probleminiz varsa deniz suyu buna da çaredir. Özellikle başınıza dert olan ayak kokusu ve ter kokusunu gidermede de önemlidir.

-Son zamanlarda diş sağlığı için de oldukça faydalı olduğu araştırmalar ile ortaya çıkmıştır. Dişiniz ağrıdığı esnada deniz suyu ile gargara yaparsanız ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda ağız içinde bulunan yaraları da iyileştirir.

-Deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğu ortaya çıkmıştır. Karbonat, potasyum sülfat ve klorür, karbonat kalsiyum gibi bileşenlerden dolayı şifalı bir sıvı olarak görülmektedir.

-Deniz suyunun içeriğinde bulunan iyot bağışıklık sisteminizi geliştirir ve troid aktivitelerini arttırır. Aynı zamanda doğal antiseptik olmasından dolayı enfeksiyonlara karşı ve bakteri ve mikropları öldürmek için savaşır.

-Deniz suyu vitamin deposu olduğu için eski çağlardan beri tıp sektöründe yaygın bir şekilde kullanılır. Mineral tuzlar, asitler ve elementlerden oluşan deniz suyu doğal bir tedavi yöntemi olarak bilinir.

DENİZ SUYUNUN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİLERİ NELERDİR?

-Denize her girdiğiniz takdirde büyük bir enerji alanına da girmiş olursunuz ve doğal olarak enerjiniz artar ve yeniden dengelenir. Detoks ve yenilenme sürecine katkısı büyüktür.

-Deniz kenarındaki hava kanınızın ve dokularınızın temizlenmesine, atılımın hızlanmasına yardımı olan negatif iyon bakımından oldukça zengindir.

-Denizdeki dalgalanmalar ve akıntılar sizde masaj yaptırıyormuş hissi uyandırır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.