ANTALYA, NE KADAR RUS TURİST AĞIRLAYABİLİR?

TURİZM 12.06.2022 - 16:09, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1806+ kez okundu.
 

ANTALYA, NE KADAR RUS TURİST AĞIRLAYABİLİR?

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) uzmanları, Türkiye'nin gözde tatil beldesi Antalya'nın 2022'de 2019'a göre 2,5 milyon Rus turist kaybı yaşayacağını açıkladı.

RİA Novosti’nin ATOR’un web sitesinde yer alan rapora dayandırdığı haberinde Ruslar arasında Türkiye turlarına talepteki düşüşün ana nedenlerinden birinin, Rusya'ya uygulanan Batı yaptırımları kapsamında hava yolculuğunda önemli bir azalma olduğu belirtiliyor. Bu yılın Ocak-Mayıs ayları arasında, pandemi öncesine göre yüzde 70,6 daha az Rus turist Antalya’ya tatile gitti.Daha önce Rostourism Başkanı Zarina Doğuzova, 1 Temmuz'a kadar Rusya'dan Türkiye'ye haftada 450 ek uçuş üzerinde anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Bu rakama bazı Rus havayollarının az sayıdaki uçuş hatları da eklendiğinde Türkiye uçuşları haftada en fazla 500 olarak hesaplanıyor. Uzmanlara göre, yüksek turizm sezonunun kalan tüm aylarında Rusya’nın farklı şehirlerinde haftada 500 uçuş düzenlense bile toplamda yaklaşık 2,5 milyon tatilci Türkiye’ye ulaşabilecek. ATOR, buna göre 2022 yılında Antalya'da yaklaşık 2 milyon 900 bin Rus’un dinlenebileceğini, Antalya için bu rakamın 2019'a göre yüzde 45 daha az olacağını belirtti. 2019 yılında Rusya'dan Antalya’ya 5,5 milyonun üzerinde turist gelmişti. (Kaynak:Haberrus.ru)
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) uzmanları, Türkiye'nin gözde tatil beldesi Antalya'nın 2022'de 2019'a göre 2,5 milyon Rus turist kaybı yaşayacağını açıkladı.

RİA Novosti’nin ATOR’un web sitesinde yer alan rapora dayandırdığı haberinde Ruslar arasında Türkiye turlarına talepteki düşüşün ana nedenlerinden birinin, Rusya'ya uygulanan Batı yaptırımları kapsamında hava yolculuğunda önemli bir azalma olduğu belirtiliyor.

Bu yılın Ocak-Mayıs ayları arasında, pandemi öncesine göre yüzde 70,6 daha az Rus turist Antalya’ya tatile gitti.Daha önce Rostourism Başkanı Zarina Doğuzova, 1 Temmuz'a kadar Rusya'dan Türkiye'ye haftada 450 ek uçuş üzerinde anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Bu rakama bazı Rus havayollarının az sayıdaki uçuş hatları da eklendiğinde Türkiye uçuşları haftada en fazla 500 olarak hesaplanıyor. Uzmanlara göre, yüksek turizm sezonunun kalan tüm aylarında Rusya’nın farklı şehirlerinde haftada 500 uçuş düzenlense bile toplamda yaklaşık 2,5 milyon tatilci Türkiye’ye ulaşabilecek.

ATOR, buna göre 2022 yılında Antalya'da yaklaşık 2 milyon 900 bin Rus’un dinlenebileceğini, Antalya için bu rakamın 2019'a göre yüzde 45 daha az olacağını belirtti. 2019 yılında Rusya'dan Antalya’ya 5,5 milyonun üzerinde turist gelmişti. (Kaynak:Haberrus.ru)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.