Akşener konuştu Soylu geri adım attı

SİYASİ PARTİLER 05.04.2022 - 02:55, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2306+ kez okundu.
 

Akşener konuştu Soylu geri adım attı

İYİ Parti Lideri Akşener’in polis memurlarının tayin bölgelerini dörde ayrılmasına tepki göstermesinden sonra İçişleri Bakanı Soylu’dan geri adım geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında polis memurlarının sorunlarını dile getirdi. Akşener’in konuşmasından sonra polis memurlarının çalışma saati değişirken bir değişiklikte bölge sistemine geldi. Akşener, konuşmasında polislerin bölge sistemine ilişkin olarak, “Yeni tayin sistemine göre tayin bölgeleri 4 bölgeye ayrıldı. Bir polis kardeşimiz 4 defa tayin edilecek. ” dedi. SOYLU GERİ ADIM ATTI Soylu, Akşener’in polis memurlarının bölge sistemi hakkındaki eleştirilerinden sonra personel atamalarının tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacağını söyledi. Sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yapan Süleyman Soylu, konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi: “Doğu ve Güneydoğu’da 2 yıllık, 3 yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık. Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da 1 ve 2 yıllık, genellikle 1 istisnai olarak da 2 yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz.” AKŞENER’İN GÖREV SÜRESİNE ÖNE SÜREREK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ Soylu, Akşener’in 6 ay boyunca İçişleri Bakanlığı görev süresi olduğuna dikkat çekerek ‘konuşmasına’ tepki göstermişti. Soylu, şunları söylemişti: “Bugün birileri konuşuyor. 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor. Ben 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, şehitten bahsediyorsun, Emniyet Genel Müdürü burada Allah adı için söyle bir şehidimiz olduğunda bir kere bizi arayıp ‘Allah rahmet eylesin, başın sağ olsun.’ demiş midir? Ama istismarını bilir. Biz biliriz şehit istismarını. Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz.”
İYİ Parti Lideri Akşener’in polis memurlarının tayin bölgelerini dörde ayrılmasına tepki göstermesinden sonra İçişleri Bakanı Soylu’dan geri adım geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında polis memurlarının sorunlarını dile getirdi. Akşener’in konuşmasından sonra polis memurlarının çalışma saati değişirken bir değişiklikte bölge sistemine geldi. Akşener, konuşmasında polislerin bölge sistemine ilişkin olarak, “Yeni tayin sistemine göre tayin bölgeleri 4 bölgeye ayrıldı. Bir polis kardeşimiz 4 defa tayin edilecek. ” dedi.

SOYLU GERİ ADIM ATTI

Soylu, Akşener’in polis memurlarının bölge sistemi hakkındaki eleştirilerinden sonra personel atamalarının tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacağını söyledi.

Sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yapan Süleyman Soylu, konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi:

“Doğu ve Güneydoğu’da 2 yıllık, 3 yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık. Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da 1 ve 2 yıllık, genellikle 1 istisnai olarak da 2 yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz.”

AKŞENER’İN GÖREV SÜRESİNE ÖNE SÜREREK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Soylu, Akşener’in 6 ay boyunca İçişleri Bakanlığı görev süresi olduğuna dikkat çekerek ‘konuşmasına’ tepki göstermişti. Soylu, şunları söylemişti:

“Bugün birileri konuşuyor. 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor. Ben 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, şehitten bahsediyorsun, Emniyet Genel Müdürü burada Allah adı için söyle bir şehidimiz olduğunda bir kere bizi arayıp ‘Allah rahmet eylesin, başın sağ olsun.’ demiş midir? Ama istismarını bilir. Biz biliriz şehit istismarını. Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.