Veteriner de, kedi sahibi de isyanda KARMA AŞI YOK !

SAĞLIK 13.10.2021 - 12:46, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1934+ kez okundu.
 

Veteriner de, kedi sahibi de isyanda KARMA AŞI YOK !

Kedilerin hastalıklara karşı dirençli olmasını ve korunmasını sağlayabilmek için kedi aşılarının yaptırılması gerekiyor. Ancak veterinerler son günlerde Karma Aşı bulamamaktan yakınıyor

Kedilerin hastalıklara karşı dirençli olmasını ve korunmasını sağlayabilmek için kedi aşılarının yaptırılması gerekiyor. Ancak veterinerler son günlerde Karma Aşı bulamıyor. Karma aşı özellikle kedilerin 2 aylık iken vurulması gereken aşı olduğunu söyleyen veteriner hekimler Yavru kedilerin, bağışıklık sistemleri daha zayıf ve hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.  Kedilerde karma aşı yapıldığı zaman birçok hastalığa karşı koruma tedbiri alınmış oluyor. Kedi sahipleri, kediler için zorunlu olan aşı türlerinin önemi hakkında bilgi sahibi olması gerektiği belirtiler açıklamada,  Aşılar, tüm canlılarda büyük öneme sahiptir ve hastalıklara karşı koruma sağlayacağı ifade ediliyor.  Kedilere yapılan aşı türleri  Kedi iç parazit aşısı, Kedi dış parazit aşısı, Kedi karma aşısı, Kedi lösemi aşısı, Kedi kuduz aşısı, Kedilerde karma aşı kediler için gerekli olan 3 temel aşıdan birisi. Karma aşı, lösemi aşısı ve kuduz aşısı, genel aşılardır. Kedi iç parazit ve dış parazit aşıları ise tedavi yöntemi aşıları olarak yapılıyor. Kediler için bu kadar hayati önem taşıyan KARMA AŞI'nın yurt dışı menşeli olarak ülkemize getiriliyor olması kedilerin bağışıklık sistemini koruma altına alınmasını da geciktirdiği ve hem kedi sahiplerince hem de veterineler tarafından endişe ile karşılanıyor. Çoğu kedi sahibi bu durumun bir an önce çözülmesi için yetkililerin konuya hızla müdahale etmesi gerektiğini belirtiyor  (www,netgazete.com.tr)
Kedilerin hastalıklara karşı dirençli olmasını ve korunmasını sağlayabilmek için kedi aşılarının yaptırılması gerekiyor. Ancak veterinerler son günlerde Karma Aşı bulamamaktan yakınıyor

Kedilerin hastalıklara karşı dirençli olmasını ve korunmasını sağlayabilmek için kedi aşılarının yaptırılması gerekiyor. Ancak veterinerler son günlerde Karma Aşı bulamıyor. Karma aşı özellikle kedilerin 2 aylık iken vurulması gereken aşı olduğunu söyleyen veteriner hekimler Yavru kedilerin, bağışıklık sistemleri daha zayıf ve hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.  Kedilerde karma aşı yapıldığı zaman birçok hastalığa karşı koruma tedbiri alınmış oluyor. Kedi sahipleri, kediler için zorunlu olan aşı türlerinin önemi hakkında bilgi sahibi olması gerektiği belirtiler açıklamada,  Aşılar, tüm canlılarda büyük öneme sahiptir ve hastalıklara karşı koruma sağlayacağı ifade ediliyor. 

Kedilere yapılan aşı türleri 
Kedi iç parazit aşısı, Kedi dış parazit aşısı, Kedi karma aşısı, Kedi lösemi aşısı, Kedi kuduz aşısı,
Kedilerde karma aşı kediler için gerekli olan 3 temel aşıdan birisi. Karma aşı, lösemi aşısı ve kuduz aşısı, genel aşılardır. Kedi iç parazit ve dış parazit aşıları ise tedavi yöntemi aşıları olarak yapılıyor. Kediler için bu kadar hayati önem taşıyan KARMA AŞI'nın yurt dışı menşeli olarak ülkemize getiriliyor olması kedilerin bağışıklık sistemini koruma altına alınmasını da geciktirdiği ve hem kedi sahiplerince hem de veterineler tarafından endişe ile karşılanıyor. Çoğu kedi sahibi bu durumun bir an önce çözülmesi için yetkililerin konuya hızla müdahale etmesi gerektiğini belirtiyor  (www,netgazete.com.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.