Vergi ve Prim Borcu Yapılandırmasında Rekor

EKONOMİ 07.10.2021 - 22:52, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2380+ kez okundu.
 

Vergi ve Prim Borcu Yapılandırmasında Rekor

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında başvurular sona erdi.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun dahilinde başvurular sonlandırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgilere göre; 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru süresi 30 Eylül 2021 tarihinde sona erdi. Yapılandırma yasasına büyük ilgi gösterildi.   5 MİLYON MÜKELLEF VERGİ DAİRELERİNE BAŞVURU YAPTI 5 milyon 804 bin mükellef vergi dairelerine başvurdu. 152,6 milyar lira alacak yapılandırıldı. Kanun kapsamında bugüne kadar 23 milyar lira tahsilat yapıldı. Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 Pazartesi olarak belirlendi. İkinci taksit ise 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenecek. YAPILANDIRMA 1 AY UZATILMIŞTI Cumhurbaşkanı kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre 1 ay uzatılmıştı. Buna göre vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi günü yapmaları gerekiyor. SGK'YA İLK TAKSİT ÖDEMELERİ 30 KASIM'DA SGK'ya ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021 Salı günü yapılacak. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından 90, idari para cezalarının aslından 25 indirim yapılacak. Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilecek. TAKSİTLENME SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK Yetkililer, 4420 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatıldığını ancak diğer taksitlerin ödeme sürelerinin uzatılmasına yönelik Kanunda bir yetkinin bulunmaması nedeniyle diğer taksitlerin ödeme sürelerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında başvurular sona erdi.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun dahilinde başvurular sonlandırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgilere göre; 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru süresi 30 Eylül 2021 tarihinde sona erdi. Yapılandırma yasasına büyük ilgi gösterildi.

 

5 MİLYON MÜKELLEF VERGİ DAİRELERİNE BAŞVURU YAPTI

5 milyon 804 bin mükellef vergi dairelerine başvurdu. 152,6 milyar lira alacak yapılandırıldı. Kanun kapsamında bugüne kadar 23 milyar lira tahsilat yapıldı. Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 Pazartesi olarak belirlendi. İkinci taksit ise 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenecek.

YAPILANDIRMA 1 AY UZATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre 1 ay uzatılmıştı. Buna göre vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi günü yapmaları gerekiyor.

SGK'YA İLK TAKSİT ÖDEMELERİ 30 KASIM'DA

SGK'ya ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021 Salı günü yapılacak. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından 90, idari para cezalarının aslından 25 indirim yapılacak. Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilecek.

TAKSİTLENME SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Yetkililer, 4420 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatıldığını ancak diğer taksitlerin ödeme sürelerinin uzatılmasına yönelik Kanunda bir yetkinin bulunmaması nedeniyle diğer taksitlerin ödeme sürelerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.