PANDEMİ KURBAN SATIŞLARINI DA VURDU

EKONOMİ 25.07.2021 - 11:52, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3113+ kez okundu.
 

PANDEMİ KURBAN SATIŞLARINI DA VURDU

Pandemi ve ekonomik kriz kurban satışlarını da vurdu. Üretici maliyetine yakın satış yapmasına rağmen vatandaş beklenenin altında alış yaptı. TÜDKİYEB Başkanı Çelik, bu yıl satılan kurbanlık sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ettiklerini belirterek, toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldığını söyledi

Bayramda 3 milyon 700 bin kurbanlık satıldı Pandemi ve ekonomik kriz kurban satışlarını da vurdu. Üretici maliyetine yakın satış yapmasına rağmen vatandaş beklenenin altında alış yaptı. TÜDKİYEB Başkanı Çelik, bu yıl satılan kurbanlık sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ettiklerini belirterek, toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldığını söyledi. TÜDKİYEB Başkanı "Bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı." dedi. Haber Merkezi  25 Temmuz 2021, 11:13  Son Güncelleme: 25 Temmuz 2021, 11:36  AAv Türkiye Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, vatandaşların gerek yurt içi gerekse yurt dışında vekaletle kurban kesimini tercih etmeleri nedeniyle, kurban pazarlarına ilginin azaldığını, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde, beklenen yüksek satışların olmadığını söyledi. Kurbanlıkların küçük şehirlerde nüfusa oranla daha fazla satıldığına dikkati çeken Çelik, kendi şehirlerinde ya da yakın yerlerde kurbanlıklarını satan yetiştiricilerin iyi para kazandığını anlattı. "Yetiştiriciler maliyetlerine yakın satış yaptı" Bu yıl belediyelerin işgaliye ücretleri ve diğer masrafların yüksek olmasının yetiştiricileri olumsuz etkilediğini belirten Çelik, yetiştiricilerin maliyetlerine yakın satış yapmak zorunda kaldığını söyledi. Çelik, büyük şehirlerde belediyelerin yeterli hizmeti verememesinin de satıcılar için sıkıntıya neden olduğunu kaydetti. REKLAM Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı kurbanlıkların bir kısmının yetiştiricilerin ellerinde kaldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Kurban pazarlarında yaptığımız gözlemlere göre, satılan hayvan sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ediyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 760 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı." İri cüssesi nedeniyle Kurban Pazarı’na çıkarılamıyor: 1 ton 650 kilogramlık ’Paşa’ otomobil fiyatına satışta YÜZDE 25'İ SATILMADI Marketlerde kurbanlık satışı yapılmasının da pazarlardaki yetiştiricileri sıkıntıya soktuğunun altını çizen Çelik, bu uygulamanın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çelik, bu yıl yetiştiricilerin, kurbanlıklarının yaklaşık yüzde 25'ini satamadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Et ve Süt Kurumu küçükbaş hayvanlarda birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacağını açıkladı. Bu fiyatı, girdi maliyetleri yüksek olan yetiştiricilerimiz düşük bulmuştur. ESK'nin elde kalan kurbanlıkları alım fiyatlarından memnun kalmayan yetiştiricilerimiz hayvanlarını memleketlerine götürmek durumunda kaldı. Yetiştiricilerimiz telaşa kapılmasın. Ellerinde kalan hayvanlarını kurban fiyatlarından daha yüksek fiyata satacaklardır."  
Pandemi ve ekonomik kriz kurban satışlarını da vurdu. Üretici maliyetine yakın satış yapmasına rağmen vatandaş beklenenin altında alış yaptı. TÜDKİYEB Başkanı Çelik, bu yıl satılan kurbanlık sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ettiklerini belirterek, toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldığını söyledi

Bayramda 3 milyon 700 bin kurbanlık satıldı

Pandemi ve ekonomik kriz kurban satışlarını da vurdu. Üretici maliyetine yakın satış yapmasına rağmen vatandaş beklenenin altında alış yaptı. TÜDKİYEB Başkanı Çelik, bu yıl satılan kurbanlık sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ettiklerini belirterek, toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldığını söyledi. TÜDKİYEB Başkanı "Bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı." dedi.

Haber Merkezi  25 Temmuz 2021, 11:13  Son Güncelleme: 25 Temmuz 2021, 11:36  AAv

Türkiye Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, vatandaşların gerek yurt içi gerekse yurt dışında vekaletle kurban kesimini tercih etmeleri nedeniyle, kurban pazarlarına ilginin azaldığını, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde, beklenen yüksek satışların olmadığını söyledi.

Kurbanlıkların küçük şehirlerde nüfusa oranla daha fazla satıldığına dikkati çeken Çelik, kendi şehirlerinde ya da yakın yerlerde kurbanlıklarını satan yetiştiricilerin iyi para kazandığını anlattı.

"Yetiştiriciler maliyetlerine yakın satış yaptı"

Bu yıl belediyelerin işgaliye ücretleri ve diğer masrafların yüksek olmasının yetiştiricileri olumsuz etkilediğini belirten Çelik, yetiştiricilerin maliyetlerine yakın satış yapmak zorunda kaldığını söyledi. Çelik, büyük şehirlerde belediyelerin yeterli hizmeti verememesinin de satıcılar için sıkıntıya neden olduğunu kaydetti.

REKLAM

Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı kurbanlıkların bir kısmının yetiştiricilerin ellerinde kaldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Kurban pazarlarında yaptığımız gözlemlere göre, satılan hayvan sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ediyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 760 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı."

İri cüssesi nedeniyle Kurban Pazarı’na çıkarılamıyor: 1 ton 650 kilogramlık ’Paşa’ otomobil fiyatına satışta

YÜZDE 25'İ SATILMADI

Marketlerde kurbanlık satışı yapılmasının da pazarlardaki yetiştiricileri sıkıntıya soktuğunun altını çizen Çelik, bu uygulamanın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çelik, bu yıl yetiştiricilerin, kurbanlıklarının yaklaşık yüzde 25'ini satamadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Et ve Süt Kurumu küçükbaş hayvanlarda birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacağını açıkladı. Bu fiyatı, girdi maliyetleri yüksek olan yetiştiricilerimiz düşük bulmuştur. ESK'nin elde kalan kurbanlıkları alım fiyatlarından memnun kalmayan yetiştiricilerimiz hayvanlarını memleketlerine götürmek durumunda kaldı. Yetiştiricilerimiz telaşa kapılmasın. Ellerinde kalan hayvanlarını kurban fiyatlarından daha yüksek fiyata satacaklardır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.