“Muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.”

SİYASİ PARTİLER 21.11.2021 - 11:49, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1987+ kez okundu.
 

“Muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakana ve PTT Genel Müdürüne hitaben açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakana ve PTT Genel Müdürüne hitaben “Muhtarlıklarda gidin, şöyle bir bakın, koli koli tebligatlar var. Bakın, bu husus, kanunda yazan bir kamu görevi olmanın ötesine geçmiş, muhtarlar açısından bir angarya hâline dönmüş durumda. Siz, şimdi, bir taraftan, bir tebligat için 26 TL alacaksınız -adresinde bulunamayan borçlu yönünden veya muhatap yönünden- muhtarı angarya vaziyetinde çalıştıracaksınız. Sayın Müdürüm ve Sayın Bakanım, Muhtarlara bırakılan her tebligat için en az 3 TL olmak üzere muhtarlara buradan ödenek vermek, ücret vermek zorundasınız, muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.” diyerek tepki gösterdi. Adli tebligatın 100 grama kadar olanı 26 TL'ye çıkarılmış durumda, 100 gramı aşarsa da 35 TL. Ya, el insaf! Sayın Müdürüm, hızlı tebligat 52 TL yani afaki bir rakam. Bu rakam ne demektir biliyor musunuz? Bakın, bu rakam, aslında bireylerin hak arama özgürlüğünün tarafınızdan engellenmesi demektir. Yani bir tebligatın 36 TL olması ne demek Sayın Müdürüm? Yani insanların dava açıp, icra takibi yapıp hakkını aramasını neredeyse önlemektesiniz diyen Antalya Milletvekili Cavit ARI, “Buradan bir talebim olacak. Bakın, Tebligat Kanunu gereğince adresinde bulunamayan borçluların tebliğlerini muhtarlara bırakmaktasınız. Ancak artık ekonomik koşullar o kadar kötü gitmekte ki çok sayıda özellikle açılan icra takipleri ve açılan davalar nedeniyle adresinde bulunamayan borçluların veya davalıların tebligatları muhtarlara bırakılmakta. Muhtarlara gidin, şöyle bir bakın, koli koli tebligatlar var. Bakın, bu husus, kanunda yazan bir kamu görevi olmanın ötesine geçmiş, muhtarlar açısından bir angarya hâline dönmüş durumda. Siz, şimdi, bir taraftan, bir tebligat için 26 TL alacaksınız -adresinde bulunamayan borçlu yönünden veya muhatap yönünden- muhtarı angarya vaziyetinde çalıştıracaksınız. Sayın Müdürüm ve Sayın Bakanım, buradan size seslenmek istiyorum muhtarlar adına: Muhtarlara bırakılan her tebligat için en az 3 TL olmak üzere muhtarlara buradan ödenek vermek, ücret vermek zorundasınız, muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakana ve PTT Genel Müdürüne hitaben açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakana ve PTT Genel Müdürüne hitaben “Muhtarlıklarda gidin, şöyle bir bakın, koli koli tebligatlar var. Bakın, bu husus, kanunda yazan bir kamu görevi olmanın ötesine geçmiş, muhtarlar açısından bir angarya hâline dönmüş durumda. Siz, şimdi, bir taraftan, bir tebligat için 26 TL alacaksınız -adresinde bulunamayan borçlu yönünden veya muhatap yönünden- muhtarı angarya vaziyetinde çalıştıracaksınız. Sayın Müdürüm ve Sayın Bakanım, Muhtarlara bırakılan her tebligat için en az 3 TL olmak üzere muhtarlara buradan ödenek vermek, ücret vermek zorundasınız, muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.” diyerek tepki gösterdi.

Adli tebligatın 100 grama kadar olanı 26 TL'ye çıkarılmış durumda, 100 gramı aşarsa da 35 TL. Ya, el insaf! Sayın Müdürüm, hızlı tebligat 52 TL yani afaki bir rakam. Bu rakam ne demektir biliyor musunuz? Bakın, bu rakam, aslında bireylerin hak arama özgürlüğünün tarafınızdan engellenmesi demektir. Yani bir tebligatın 36 TL olması ne demek Sayın Müdürüm? Yani insanların dava açıp, icra takibi yapıp hakkını aramasını neredeyse önlemektesiniz diyen Antalya Milletvekili Cavit ARI, “Buradan bir talebim olacak. Bakın, Tebligat Kanunu gereğince adresinde bulunamayan borçluların tebliğlerini muhtarlara bırakmaktasınız. Ancak artık ekonomik koşullar o kadar kötü gitmekte ki çok sayıda özellikle açılan icra takipleri ve açılan davalar nedeniyle adresinde bulunamayan borçluların veya davalıların tebligatları muhtarlara bırakılmakta.

Muhtarlara gidin, şöyle bir bakın, koli koli tebligatlar var. Bakın, bu husus, kanunda yazan bir kamu görevi olmanın ötesine geçmiş, muhtarlar açısından bir angarya hâline dönmüş durumda. Siz, şimdi, bir taraftan, bir tebligat için 26 TL alacaksınız -adresinde bulunamayan borçlu yönünden veya muhatap yönünden- muhtarı angarya vaziyetinde çalıştıracaksınız. Sayın Müdürüm ve Sayın Bakanım, buradan size seslenmek istiyorum muhtarlar adına: Muhtarlara bırakılan her tebligat için en az 3 TL olmak üzere muhtarlara buradan ödenek vermek, ücret vermek zorundasınız, muhtarlar PTT’nin bedava çalışanı değildir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.