KEPEZ’DE VATANDAŞLARIN ARSALARINA ÇÖKÜLDÜ MÜ?

GÜNDEM 26.03.2024 - 11:51, Güncelleme: 26.03.2024 - 11:51 2138+ kez okundu.
 

KEPEZ’DE VATANDAŞLARIN ARSALARINA ÇÖKÜLDÜ MÜ?

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından seçim malzemesi haline getirilen ‘Kepez’de 80 bin adet tapu verildi’ sözleri yine havada kalacak gibi gözüküyor. 80 bin tapunun her birinden belediyeye 100’er metrekare yer alındığı ve bu arsaların belediye tarafından yandaşlara satıldığı öne sürülüyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kepez halkı daha önce yaşadığı mülkiyet sorununu tekrar yaşamamak için diken üstünde. ‘Antalya’yanın Altın Çağı’ sloganıyla yola çıkan AKP Büyükşehir Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün, Kepez Belediye Başkanlığı döneminde Kültür, Çankaya, Ahatlı, Yenidoğan, Gülveren, Şafak, Yeşilyurt mahallelerinde gerçekleştirdiğini söylediği sözde mülkiyet sorunu vatandaşa ıztırap oldu. Tütüncü seçim çalışmalarında 80 bin, Kepez’in çiçeği burnunda adayı Rıza Sümer ise 90 bin tapu verildiğini söyleyerek birbirlerini yalanlamaya devam ediyor. BELEDİYEYE NE KADAR ARSA KAZANDIRILDI? BU ARSALAR KİMLERE SATILDI? Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün mülkiyet sorununu her fırsatta dile getirmesi, süreçte mağdur olan vatandaşları da rahatsız etmeye devam ediyor. 80 bin tapu verdiğini dile getirilirken, her arsadan yaklaşık 100’er metrekare belediyeye kazandırıldığı iddiaları kafaları karıştırıyor. Öte yandan belediyeye kazandırılan arsaların daha önceler iddia edildiği gibi yandaşlara verildiği de gelen haberler arasında. VARSAK’TA NELER OLDU? 1973’te belediye olan ve büyükşehir yasası ile 2009 mahalli idareler seçiminden sonra Kepez Belediyesi ile birleştirilen Varsak’taki vatandaşların arsa isyanları devam ediyor. Bazı vatandaşlar kendi arsalarının Kepez Belediyesi tarafından zapt edildiğini söylerken, 3 bin metrekare arsası olan vatandaşlara 600 metrekare yer verildiği öğrenildi. Belediyeye kaydırılan diğer arsaların kimlere nasıl satıldığı ise merak ediliyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından seçim malzemesi haline getirilen ‘Kepez’de 80 bin adet tapu verildi’ sözleri yine havada kalacak gibi gözüküyor. 80 bin tapunun her birinden belediyeye 100’er metrekare yer alındığı ve bu arsaların belediye tarafından yandaşlara satıldığı öne sürülüyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kepez halkı daha önce yaşadığı mülkiyet sorununu tekrar yaşamamak için diken üstünde. ‘Antalya’yanın Altın Çağı’ sloganıyla yola çıkan AKP Büyükşehir Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün, Kepez Belediye Başkanlığı döneminde Kültür, Çankaya, Ahatlı, Yenidoğan, Gülveren, Şafak, Yeşilyurt mahallelerinde gerçekleştirdiğini söylediği sözde mülkiyet sorunu vatandaşa ıztırap oldu. Tütüncü seçim çalışmalarında 80 bin, Kepez’in çiçeği burnunda adayı Rıza Sümer ise 90 bin tapu verildiğini söyleyerek birbirlerini yalanlamaya devam ediyor.

BELEDİYEYE NE KADAR ARSA KAZANDIRILDI?

BU ARSALAR KİMLERE SATILDI?

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün mülkiyet sorununu her fırsatta dile getirmesi, süreçte mağdur olan vatandaşları da rahatsız etmeye devam ediyor. 80 bin tapu verdiğini dile getirilirken, her arsadan yaklaşık 100’er metrekare belediyeye kazandırıldığı iddiaları kafaları karıştırıyor. Öte yandan belediyeye kazandırılan arsaların daha önceler iddia edildiği gibi yandaşlara verildiği de gelen haberler arasında.

VARSAK’TA NELER OLDU?

1973’te belediye olan ve büyükşehir yasası ile 2009 mahalli idareler seçiminden sonra Kepez Belediyesi ile birleştirilen Varsak’taki vatandaşların arsa isyanları devam ediyor. Bazı vatandaşlar kendi arsalarının Kepez Belediyesi tarafından zapt edildiğini söylerken, 3 bin metrekare arsası olan vatandaşlara 600 metrekare yer verildiği öğrenildi. Belediyeye kaydırılan diğer arsaların kimlere nasıl satıldığı ise merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.