Kaosa Erdoğan’ı mı alet ediyorlar?

EĞİTİM 19.04.2022 - 11:42, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2016+ kez okundu.
 

Kaosa Erdoğan’ı mı alet ediyorlar?

Hiçbir idari görev tecrübesi olmayan Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Rektör olarak atanmasının ortaya çıkardığı kriz her geçen gün büyürken Akdeniz Üniversitesi’ndeki huzursuzluklar durulacak gibi görünmüyor. Üniversite gergin, akademisyenler şikayetçi, idari personel umutsuz, işler durmuş ve baskılar her geçen artarak devam ediyor. Üniversite’den kimle görüşseniz, küskün, rahatsız ve karamsarlıktan bahsediyor.

Akademisyenler İşsizlik Sarmalında Rektörlük binası akademisyenlere kapatılmış, Rektör yardımcıları makamlarında yok, Rektör Özlenen Özkan sınırlı ve protokol görüşmelerini kabul ediyor ve birimler kaderine terkedilmiş durumda. Çalışanlarca kimseyi beğenmeyen ve “Sosyetik Yönetim Modeli” olarak ifade edilen süreç, Akdeniz Üniversitesi için ciddi kayıplar ortaya çıkartıyor. İdari personele karşı mesafeli, akademisyenleri hor gören ve üstten bakan yeni dönem kadro yükseltmesi alamayan 750 akademisyen için tam bir kabus dönemi olarak konuşuluyor. Atama Kriterlerinin sonradan yükseltilmesiyle bir çok akademisyen işsiz kalma korkusuyla baş başa bırakılıyor. “Akademi, yöneticilerle değil, alanında inisiyatif verilmiş özgür ve başarılı akademisyenleri ile yükselir” sözünü reddeden yeni yönetim, idari personelini sürgüne gönderiyor, soruşturma açıyor, açığa alıyor ve pasif görevlere atayarak bir kaos ortamı hazırlıyor. Yükselen ve marka değeri olan Antalya için güçlü bir üniversite alt yapısı oluşturmaktan çok var olanlar yerinden ediliyor. Yönetim, Küskünlükler Ordusunu Besliyor Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çektirilen pozlar günlerce Üniversitenin web sayfasından yayınlanarak biz güçlüyüz mesajı veriliyor. Üniversiteyi dinlemedikleri gibi, kentteki siyasilere ve kanaat önderlerine de mesafe konuyor. Bizi sayın Cumhurbaşkanı atadı mantığı, Türkiye’de Başkanlık sistemini sorgulatıyor ve küskünler üretiyor. Bu yönetimi, Sayın Cumhurbaşkanı atadı diye düşünen birçok üniversite çalışanı Cumhur İttifakı liderlerine küsmüş durumda. Çünkü köklü bir kurum olarak Akdeniz Üniversitesi, Cumhur ittifakı dışındaki yapılara açılıyor, idari görevlere getiriliyor ve destekleniyor. Necmettin Daye’nin söylediği gibi: İdareci halkın gamıyla gamlanmaz, derdiyle dertlenmezse, makamlar hak sahiplerine değil de ehil olmayanlara verilirse ortalığı kargaşa kaplıyor. Kentin sermaye sınıfları üniversite üzerinde egemen oluyor, kadrosunu alamayan öğretim üyelerine de Cumhurbaşkanımıza küsmek kalıyor. Ey siyaset sen nelere kadirsin!  
Hiçbir idari görev tecrübesi olmayan Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Rektör olarak atanmasının ortaya çıkardığı kriz her geçen gün büyürken Akdeniz Üniversitesi’ndeki huzursuzluklar durulacak gibi görünmüyor. Üniversite gergin, akademisyenler şikayetçi, idari personel umutsuz, işler durmuş ve baskılar her geçen artarak devam ediyor. Üniversite’den kimle görüşseniz, küskün, rahatsız ve karamsarlıktan bahsediyor.

Akademisyenler İşsizlik Sarmalında

Rektörlük binası akademisyenlere kapatılmış, Rektör yardımcıları makamlarında yok, Rektör Özlenen Özkan sınırlı ve protokol görüşmelerini kabul ediyor ve birimler kaderine terkedilmiş durumda. Çalışanlarca kimseyi beğenmeyen ve “Sosyetik Yönetim Modeli” olarak ifade edilen süreç, Akdeniz Üniversitesi için ciddi kayıplar ortaya çıkartıyor. İdari personele karşı mesafeli, akademisyenleri hor gören ve üstten bakan yeni dönem kadro yükseltmesi alamayan 750 akademisyen için tam bir kabus dönemi olarak konuşuluyor. Atama Kriterlerinin sonradan yükseltilmesiyle bir çok akademisyen işsiz kalma korkusuyla baş başa bırakılıyor.

“Akademi, yöneticilerle değil, alanında inisiyatif verilmiş özgür ve başarılı akademisyenleri ile yükselir” sözünü reddeden yeni yönetim, idari personelini sürgüne gönderiyor, soruşturma açıyor, açığa alıyor ve pasif görevlere atayarak bir kaos ortamı hazırlıyor. Yükselen ve marka değeri olan Antalya için güçlü bir üniversite alt yapısı oluşturmaktan çok var olanlar yerinden ediliyor.

Yönetim, Küskünlükler Ordusunu Besliyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çektirilen pozlar günlerce Üniversitenin web sayfasından yayınlanarak biz güçlüyüz mesajı veriliyor. Üniversiteyi dinlemedikleri gibi, kentteki siyasilere ve kanaat önderlerine de mesafe konuyor. Bizi sayın Cumhurbaşkanı atadı mantığı, Türkiye’de Başkanlık sistemini sorgulatıyor ve küskünler üretiyor. Bu yönetimi, Sayın Cumhurbaşkanı atadı diye düşünen birçok üniversite çalışanı Cumhur İttifakı liderlerine küsmüş durumda. Çünkü köklü bir kurum olarak Akdeniz Üniversitesi, Cumhur ittifakı dışındaki yapılara açılıyor, idari görevlere getiriliyor ve destekleniyor. Necmettin Daye’nin söylediği gibi: İdareci halkın gamıyla gamlanmaz, derdiyle dertlenmezse, makamlar hak sahiplerine değil de ehil olmayanlara verilirse ortalığı kargaşa kaplıyor. Kentin sermaye sınıfları üniversite üzerinde egemen oluyor, kadrosunu alamayan öğretim üyelerine de Cumhurbaşkanımıza küsmek kalıyor. Ey siyaset sen nelere kadirsin!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.