ÜLKAY ATMACA: 'EN BÜYÜK SORUNUMUZ, PERSONEL TEDARİKİ'

TURİZM 21.11.2021 - 11:38, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1319+ kez okundu.
 

ÜLKAY ATMACA: 'EN BÜYÜK SORUNUMUZ, PERSONEL TEDARİKİ'

TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi kapsamındaki ilk panel “Konaklama sektörü - Seyahat acentası ilişkisi denklemini doğru kurmak” başlığı altında düzenlendi.

Panelde konuşan POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca “Ciddi bir personel tedariki sorunu yaşıyoruz”dedi. Moderatörlüğünü T.C. 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in yaptığı panelde TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca konuşmacı olarak yer aldı. Atmaca şunları söyledi: “1 Haziran 2020’de bize güvenip önce sektörü olan güveninden dolayı siz seyahat acentalara çok teşekkür ediyoruz. Sizinle yola çıktık ve turizm yapmamızı sağladınız. Sizlere minnettarım. Türkiye’de konaklama sektöründeki başarının en önemli nedeni seyahat acentalarıdır.Geldiğimiz noktada son 4 ayın en çok konuşulan konusu personel ve istihdam sorunudur. Pandemi ile birlikte 2020 yılının en büyük sorunu olan personel tedarikidir. Birçok sebep nedeniyle 2020 yılı ile birlikte ciddi bir personel tedariği sorunu yaşıyoruz. Bir anda personel kaybını telafi edecek kazanım ve gelir önümüze konulamaz.” Turizmdosyası
TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi kapsamındaki ilk panel “Konaklama sektörü - Seyahat acentası ilişkisi denklemini doğru kurmak” başlığı altında düzenlendi.

Panelde konuşan POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca “Ciddi bir personel tedariki sorunu yaşıyoruz”dedi.

Moderatörlüğünü T.C. 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in yaptığı panelde TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca konuşmacı olarak yer aldı.

Atmaca şunları söyledi: “1 Haziran 2020’de bize güvenip önce sektörü olan güveninden dolayı siz seyahat acentalara çok teşekkür ediyoruz. Sizinle yola çıktık ve turizm yapmamızı sağladınız. Sizlere minnettarım. Türkiye’de konaklama sektöründeki başarının en önemli nedeni seyahat acentalarıdır.Geldiğimiz noktada son 4 ayın en çok konuşulan konusu personel ve istihdam sorunudur. Pandemi ile birlikte 2020 yılının en büyük sorunu olan personel tedarikidir. Birçok sebep nedeniyle 2020 yılı ile birlikte ciddi bir personel tedariği sorunu yaşıyoruz. Bir anda personel kaybını telafi edecek kazanım ve gelir önümüze konulamaz.”

Turizmdosyası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.