Doğası ve coğrafyası ile İbradı büyülüyor

SİYASET 01.09.2021 - 22:17, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3129+ kez okundu.
 

Doğası ve coğrafyası ile İbradı büyülüyor

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’nın İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, bölgenin önemli turizm noktaları olan tarihi konakları, Altınbeşik Mağarasını ve düğmeli evleri gezdi.

Yeniçeri Ahmet Ağa Konağı ve müzesini ziyaret etti, vatandaşlar ile sohbet etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Atay Uslu’ya İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen ve İlçe Teşkilatı eşlik etti. Tanıtım çalışmalarına destek AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "İbradı ilçemiz Altınbeşik Mağarası, 1000 yaşında Arapastık Kestanesi, Üzümdere Vadisi, dağ keçileri, konakları ve düğme evleri ile muhteşem bir coğrafya. Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile insanı adeta büyülüyor. Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden olan dünyanın üçüncü, Türkiye’nin birinci en büyük yer altı gölü olan Altınbeşik Mağarasının tanıtım çalışmaları için destek vereceğiz. Ormana, Ürünlü, Üzümdere ile birlikte Doğal yaşam vadisi İbradı’mızda butik turizm için sokak düzenleme ve düğmeli evleri restore ve koruma çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. Muhteşem mimari düğmeli evler Harç kullanılmadan örülen taş duvarlara 50-60 cm arayla dikine ağaç hatıllar konularak yapılan taş duvar tekniğine ‘Düğmeli Ev’ deniliyor. Düğmeli ev mimarisi UNESCO tarafından korunması gereken dünya mirası aday listesine alındı. Düğmeli Evler devamlı nefes alıyor. Yazın serin ve sağlıklı, kışın da sıcaklığı muhafaza eden bu yapım tekniğiyle yapılan evler depreme de dayanıklı. İbradı'da, Akseki'de, Ürünlü’de, Ormana’da bu mimariye sahip çok sayıda ev görülebiliyor. Haber Merkezi
TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’nın İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, bölgenin önemli turizm noktaları olan tarihi konakları, Altınbeşik Mağarasını ve düğmeli evleri gezdi.

Yeniçeri Ahmet Ağa Konağı ve müzesini ziyaret etti, vatandaşlar ile sohbet etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Atay Uslu’ya İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen ve İlçe Teşkilatı eşlik etti.

Tanıtım çalışmalarına destek
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "İbradı ilçemiz Altınbeşik Mağarası, 1000 yaşında Arapastık Kestanesi, Üzümdere Vadisi, dağ keçileri, konakları ve düğme evleri ile muhteşem bir coğrafya. Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile insanı adeta büyülüyor. Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden olan dünyanın üçüncü, Türkiye’nin birinci en büyük yer altı gölü olan Altınbeşik Mağarasının tanıtım çalışmaları için destek vereceğiz. Ormana, Ürünlü, Üzümdere ile birlikte Doğal yaşam vadisi İbradı’mızda butik turizm için sokak düzenleme ve düğmeli evleri restore ve koruma çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.



Muhteşem mimari düğmeli evler
Harç kullanılmadan örülen taş duvarlara 50-60 cm arayla dikine ağaç hatıllar konularak yapılan taş duvar tekniğine ‘Düğmeli Ev’ deniliyor. Düğmeli ev mimarisi UNESCO tarafından korunması gereken dünya mirası aday listesine alındı. Düğmeli Evler devamlı nefes alıyor. Yazın serin ve sağlıklı, kışın da sıcaklığı muhafaza eden bu yapım tekniğiyle yapılan evler depreme de dayanıklı. İbradı'da, Akseki'de, Ürünlü’de, Ormana’da bu mimariye sahip çok sayıda ev görülebiliyor.

Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.