PERİNCEK AYDINLANMASI, NATO'DAN ÇIKALIM

GÜNDEM 16.07.2021 - 00:16, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2021+ kez okundu.
 

PERİNCEK AYDINLANMASI, NATO'DAN ÇIKALIM

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te katıldığı programda TSK ve Emniyet'te FETÖ'nün temizlenmesiyle ABD'nin Türkiye'de silahsızlandırıldığını söyledi.

Habertürk’te ‘Nedir? Ne Değildir?’ programının canlı yayın konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden itibaren FETÖ ile mücadelede geçen 5 yılı değerlendirdi. “Hiç kimse mağlupların yanında olmaz” diyen Perinçek, “CHP, ve İYİ Parti'nin hapishanelerdeki bastırılmış Gladyo/FETÖ artıklarını kurtarmaya çalıştıklarını” söyledi. Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın KHK’lar ile görevlerinden uzaklaştırılan FETÖ ile ilişiği olanları tekrar yargılayacaklarına yönelik sözlerini anımsatarak “İlk defa Türkiye NATO Gladyo'sunu ezdi. Bu bir dönüm noktası ve saflaşma var. Hiç kimse çıkıp ‘ben FETÖ’yü destekliyorum’ demez. Ama ‘ben bunları hapisten çıkaracağım’ diyenler var. Bunu söyleyen FETÖ’nün yanında değil de nerede?” şeklinde konuştu. 'ABD TÜRKİYE'DE SİLAHSIZLANDIRILDI' FETÖ için "ABD'nin Türkiye'deki silahlı örgütlenmesi" diyen Perinçek, "TSK ve emniyette FETÖ'nün temizlenmesiyle ABD Türkiye'de silahsızlandırıldı" ifadelerini kullandı. 'NATO'DAN ÇIKALIM, GLADYO'DAN KURTULALIM' Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: NATO'dan çıkalım, Gladyo'dan kurtulalım. Türkiye NATO'nn silah verdiği PKK ile savaşıyor. NATO'nun içimize yerleştirdiği FETÖ ile mücadele ediyor. NATO'ya bağlı olanlar Türkiye'de gidiyor. Almanya, Fransa NATO'dan bağımsızlaşmaya çalışıyor. Son toplantıda Biden'ın NATO'nun önüne koyduğu Çin ve Rusya'yı baş düşman ilan eden kararını Almanya ve Fransa reddetti. NATO dağılacak.  FETÖ ile mücadelede ideolojik bir boyutun da olduğunu aktaran Perinçek, "İdeolojik ve kültürel planda özgür Türk vatandaşını yaratmamız lazım. Başı dik, bağımsız, düşünme kabiliyeti olan bir Türk vatandaşı yaratmamız lazım. Bu köklü çözümdür." dedi. Haber: Aydınlık
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te katıldığı programda TSK ve Emniyet'te FETÖ'nün temizlenmesiyle ABD'nin Türkiye'de silahsızlandırıldığını söyledi.

Habertürk’te ‘Nedir? Ne Değildir?’ programının canlı yayın konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden itibaren FETÖ ile mücadelede geçen 5 yılı değerlendirdi.

“Hiç kimse mağlupların yanında olmaz” diyen Perinçek, “CHP, ve İYİ Parti'nin hapishanelerdeki bastırılmış Gladyo/FETÖ artıklarını kurtarmaya çalıştıklarını” söyledi.

Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın KHK’lar ile görevlerinden uzaklaştırılan FETÖ ile ilişiği olanları tekrar yargılayacaklarına yönelik sözlerini anımsatarak “İlk defa Türkiye NATO Gladyo'sunu ezdi. Bu bir dönüm noktası ve saflaşma var. Hiç kimse çıkıp ‘ben FETÖ’yü destekliyorum’ demez. Ama ‘ben bunları hapisten çıkaracağım’ diyenler var. Bunu söyleyen FETÖ’nün yanında değil de nerede?” şeklinde konuştu.

'ABD TÜRKİYE'DE SİLAHSIZLANDIRILDI'

FETÖ için "ABD'nin Türkiye'deki silahlı örgütlenmesi" diyen Perinçek, "TSK ve emniyette FETÖ'nün temizlenmesiyle ABD Türkiye'de silahsızlandırıldı" ifadelerini kullandı.

'NATO'DAN ÇIKALIM, GLADYO'DAN KURTULALIM'

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

NATO'dan çıkalım, Gladyo'dan kurtulalım. Türkiye NATO'nn silah verdiği PKK ile savaşıyor. NATO'nun içimize yerleştirdiği FETÖ ile mücadele ediyor. NATO'ya bağlı olanlar Türkiye'de gidiyor. Almanya, Fransa NATO'dan bağımsızlaşmaya çalışıyor. Son toplantıda Biden'ın NATO'nun önüne koyduğu Çin ve Rusya'yı baş düşman ilan eden kararını Almanya ve Fransa reddetti. NATO dağılacak. 

FETÖ ile mücadelede ideolojik bir boyutun da olduğunu aktaran Perinçek, "İdeolojik ve kültürel planda özgür Türk vatandaşını yaratmamız lazım. Başı dik, bağımsız, düşünme kabiliyeti olan bir Türk vatandaşı yaratmamız lazım. Bu köklü çözümdür." dedi.

Haber: Aydınlık

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.