RUSYA, TEMMUZ AYINA KADAR NORMALLEŞMEYİ BEKLİYOR

TURİZM 02.06.2021 - 23:50, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3127+ kez okundu.
 

RUSYA, TEMMUZ AYINA KADAR NORMALLEŞMEYİ BEKLİYOR

Ayrı bir turizm bakanlığı bulunmayan Rusya'da fiilen bu poizyona karşılık gelen Rosturizm kurumunun başkanı Zarina Doguzova, 1 milyona yakın Rusya vatandaşının Türkiye turları için para bağladığını hatırlatark, temmuz ayına kadar normlleşme beklediğini açıkladı.

Doguzova, Rus NTV'ye demecinde Türkiye'de vaka sayılarından düşüş olduğunu belirterek, "Türk meslektaşlarımızın aktardığı bu olumlu dinamiklerin devam etmesini ve en azından yaz tatili sezonunun ortasında, temmuz ayına kadar vatandaşlarımızın Türk tatil beldelerine gidebilme fırsatına kavuşmasını umuyoruz" dedi . Rosturizm başkanı, Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılması kararının kendileri tarafından değil, koronavirüs ile mücadele için hükümetin kurduğu "operasyon merkezi" tarafından verildiğini hatırlattı. Diğer yandan Doğuzova, Rus turizm şirketlerinin Türkiye için satılan turlar ya da rezervasyonlr için Rusya vatandaşlarına olan borçlarının toplam tutarının yaklaşık 30 milyar ruble (408 milyon dolar) olduğunu hatırlattı. Doguzova, "Şu anda yaklaşık bir milyon vatandaştan bahsediyoruz. Yani bir milyona yakın insan şu ya da bu şekilde Türkiye için rezervasyon yaptırdı ya da tur satın alarak parasını ödedi" dedi. Rusya'daki tur şirketleri, Türkiye charter uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle tur iptalleri ve iade taleplerinin artması halinde iflas korkusu yaşıyor. (Kaynak:turkrus.com)
Ayrı bir turizm bakanlığı bulunmayan Rusya'da fiilen bu poizyona karşılık gelen Rosturizm kurumunun başkanı Zarina Doguzova, 1 milyona yakın Rusya vatandaşının Türkiye turları için para bağladığını hatırlatark, temmuz ayına kadar normlleşme beklediğini açıkladı.

Doguzova, Rus NTV'ye demecinde Türkiye'de vaka sayılarından düşüş olduğunu belirterek, "Türk meslektaşlarımızın aktardığı bu olumlu dinamiklerin devam etmesini ve en azından yaz tatili sezonunun ortasında, temmuz ayına kadar vatandaşlarımızın Türk tatil beldelerine gidebilme fırsatına kavuşmasını umuyoruz" dedi . Rosturizm başkanı, Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılması kararının kendileri tarafından değil, koronavirüs ile mücadele için hükümetin kurduğu "operasyon merkezi" tarafından verildiğini hatırlattı.

Diğer yandan Doğuzova, Rus turizm şirketlerinin Türkiye için satılan turlar ya da rezervasyonlr için Rusya vatandaşlarına olan borçlarının toplam tutarının yaklaşık 30 milyar ruble (408 milyon dolar) olduğunu hatırlattı.

Doguzova, "Şu anda yaklaşık bir milyon vatandaştan bahsediyoruz. Yani bir milyona yakın insan şu ya da bu şekilde Türkiye için rezervasyon yaptırdı ya da tur satın alarak parasını ödedi" dedi. Rusya'daki tur şirketleri, Türkiye charter uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle tur iptalleri ve iade taleplerinin artması halinde iflas korkusu yaşıyor. (Kaynak:turkrus.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.