Hüsnü Gülez'e dönüş müjdesi

ASAYİŞ 15.09.2021 - 21:22, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1655+ kez okundu.
 

Hüsnü Gülez'e dönüş müjdesi

Türkiye’nin Akdeniz Üniversitesi’nde FETÖ/PDY ile giriştiği mücadeleden dolayı yakından tanıdığı Hüsnü Gülez, memurluktan atıldığına dair davayı da Danıştay’da kesin olarak kazandı

Halen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Yüksekokul Sekreteri olarak görev yapan Hüsnü Gülez’in eski rektörün seks kaseti olayı ile ilgili olarak memuriyetten haksız olarak atıldığı tescillenmiş oldu. Gülez, üniversite içinde yasa dışı terör örgütü FETÖ/PDY’ye karşı mücadele başlatan bir isim olarak tanınıyor. Gülez, akademisyenlerin yargılandığı birçok FETÖ/PDY davasında da açık tanık olarak dinlenmiş, çalıştığı döneme dair tanıklıklarını, yaşadıklarını ve bildiklerini ayrıntılarıyla anlatarak FETÖ ile mücadeleye katkı sunmuş isimlerden biri olarak göze çarpmıştı. Başarılı çalışmalarda imza attı Bugüne değin bağışlarla bir kantin, konservatuarın B bloğunun yapılmasını sağladığı bilinen Gülez hakkında, Danıştay 8. Dairesi kararını verdi. Konya BİM kararını onaylayan Danıştay sayesinde Gülez kamuya dönüş hakkını kazandı. Danıştay bu kararını kesin olarak verdi. Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 10 Eylül 2015 tarihli kararında da daha önce Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanı olan Antalya Devlet Konservatuarı Yüksekokul Sekreteri Gülez’in, konservatuardaki bu görevinde çok sayıda teşekkür belgesi aldığı bilgisi de yer alıyordu. Gülez suçlanmıştı FETÖ/PDY terör örgütünün, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için, 2014’te dönemin rektörü İsrafil Kurtcephe’nin genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddiası Haziran 2015’te basında çok geniş yer bulmuştu. Rektörün uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen bir kısmı üniversite personeli bazı isimler suçlanmıştı. Bahse konu bu dosyalarda en çok suçlanan isim ise Hüsnü Gülez olmuş, Gülez hakkında memuriyetten atılması için idari bir karar alınmıştı. Şükrü AĞIRMAN
Türkiye’nin Akdeniz Üniversitesi’nde FETÖ/PDY ile giriştiği mücadeleden dolayı yakından tanıdığı Hüsnü Gülez, memurluktan atıldığına dair davayı da Danıştay’da kesin olarak kazandı

Halen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Yüksekokul Sekreteri olarak görev yapan Hüsnü Gülez’in eski rektörün seks kaseti olayı ile ilgili olarak memuriyetten haksız olarak atıldığı tescillenmiş oldu. Gülez, üniversite içinde yasa dışı terör örgütü FETÖ/PDY’ye karşı mücadele başlatan bir isim olarak tanınıyor. Gülez, akademisyenlerin yargılandığı birçok FETÖ/PDY davasında da açık tanık olarak dinlenmiş, çalıştığı döneme dair tanıklıklarını, yaşadıklarını ve bildiklerini ayrıntılarıyla anlatarak FETÖ ile mücadeleye katkı sunmuş isimlerden biri olarak göze çarpmıştı.

Başarılı çalışmalarda imza attı
Bugüne değin bağışlarla bir kantin, konservatuarın B bloğunun yapılmasını sağladığı bilinen Gülez hakkında, Danıştay 8. Dairesi kararını verdi. Konya BİM kararını onaylayan Danıştay sayesinde Gülez kamuya dönüş hakkını kazandı. Danıştay bu kararını kesin olarak verdi. Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 10 Eylül 2015 tarihli kararında da daha önce Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanı olan Antalya Devlet Konservatuarı Yüksekokul Sekreteri Gülez’in, konservatuardaki bu görevinde çok sayıda teşekkür belgesi aldığı bilgisi de yer alıyordu.

Gülez suçlanmıştı
FETÖ/PDY terör örgütünün, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için, 2014’te dönemin rektörü İsrafil Kurtcephe’nin genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddiası Haziran 2015’te basında çok geniş yer bulmuştu. Rektörün uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen bir kısmı üniversite personeli bazı isimler suçlanmıştı. Bahse konu bu dosyalarda en çok suçlanan isim ise Hüsnü Gülez olmuş, Gülez hakkında memuriyetten atılması için idari bir karar alınmıştı.

Şükrü AĞIRMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.