HALK PLAJLARI RANTA VERİLEMEZ

SİYASET 03.05.2020 - 17:32, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 4726+ kez okundu.
 

HALK PLAJLARI RANTA VERİLEMEZ

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Turizm Merkezi Belek'te 180 bin metrekarelik, Kadriye'deki 125 bin metrekarelik alanın ranta kurban edilmek istendiğine dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Belek ve Kadriye Halk Plajları’nın otellere tahsis edileceği iddialarıyla ilgili olarak yeniden düzenlenen imar planlarının doğal koruma alanlarının ranta teslim edildiğini belirten Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, bin 383 metre uzunluğa sahip plajların 540 metreye düşürülerek yeni turistik tesis alanları yaratılmak istendiğini söyledi. Özellikle dünya ve ülke genelinde yaşanan Covid-19 kaynaklı pandemi nedeniyle halkın evde kalmasının sağlandığı bu günlerde, imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verilmesinin kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade eden Başkan Demir, “Yapılmak istenin imar planları ile kamu yararı gözetilmeksizin Anayasa ve Kıyı kanunu da ihlal edilmektedir. Özellikle Belek sahil bandında kamunun kullanımında olan açık alanlar daraltılmıştır. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imar planları özellikle Kadriye Mahallesi’ndeki fıstık çamı ormanlarına da zarar verecek niteliktedir” diye konuştu. MÜSAADE ETMEYECEĞİZ Serik’teki Belek ve Kadriye plajlarında yapılmak istenen rant planlarına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Demir, “Antalya halkını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı rant planlarının önüne geçmeye çağırıyorum. Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.
Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Turizm Merkezi Belek'te 180 bin metrekarelik, Kadriye'deki 125 bin metrekarelik alanın ranta kurban edilmek istendiğine dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Belek ve Kadriye Halk Plajları’nın otellere tahsis edileceği iddialarıyla ilgili olarak yeniden düzenlenen imar planlarının doğal koruma alanlarının ranta teslim edildiğini belirten Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, bin 383 metre uzunluğa sahip plajların 540 metreye düşürülerek yeni turistik tesis alanları yaratılmak istendiğini söyledi.

Özellikle dünya ve ülke genelinde yaşanan Covid-19 kaynaklı pandemi nedeniyle halkın evde kalmasının sağlandığı bu günlerde, imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verilmesinin kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade eden Başkan Demir, “Yapılmak istenin imar planları ile kamu yararı gözetilmeksizin Anayasa ve Kıyı kanunu da ihlal edilmektedir. Özellikle Belek sahil bandında kamunun kullanımında olan açık alanlar daraltılmıştır. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imar planları özellikle Kadriye Mahallesi’ndeki fıstık çamı ormanlarına da zarar verecek niteliktedir” diye konuştu.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Serik’teki Belek ve Kadriye plajlarında yapılmak istenen rant planlarına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Demir, “Antalya halkını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı rant planlarının önüne geçmeye çağırıyorum. Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.