"Biz Emekliler Açlık Sınırında Değil Ölüm Sınırındayız"

YAŞAM 27.03.2022 - 15:36, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1652+ kez okundu.
 

"Biz Emekliler Açlık Sınırında Değil Ölüm Sınırındayız"

2017 yılından bu yana emeklilerin haklarını savunan Tüm Emekliler Sendikası nın Alanya Şube Başkanı Kıymet Erat, emeklilerin açlık sınırı altında ezildiğine dikkat çekti. Başkan Erat açıklamasında şu ifadelere yer verdi." Ülkemizde emekli aylığı alan sayısı 13.620.000 kişi. Bunun 8 milyonu 3000 Tl nin altında aylık almaktadır.

Başkan Erat "Biz Emekliler Açlık Sınırında Değil Ölüm Sınırındayız… Artık YETER…"  Asgari ücretin 4258 TL, açlık sınırının 5200 TL, yoksulluk sınırının 11.000 TL olduğu ülkemizde açlık sınırının yarısını ancak alan emekliler var.  Özellikle yılbaşından bu yana kış mevsiminin en önemli gideri olan doğalgaz başta olmak üzere, temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, bırakalım geçinebilmemizi nefes almamızı bile mucize haline getirdi. Bayram ikramiyesi adı altında yılda iki sefer dini bayram öncesi verilen para, bayram harçlığına dönüşmüş durumdadır. Özellikle sağlıkta özelleştirmenin yaygınlaşmasıyla beraber, kamusal bir hak olan ve çalışırken hizmet alıp almadığımıza bakmaksızın her ay kesintisini ödediğimiz sağlık hizmetlerinin her aşamasında katkı payı alınmaktadır. Evrensel ve uluslararası hukuk kurallarına ve anayasamıza göre temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika hakkını kullanmamızın önüne hem idari, hem de yasal engeller çıkarılmakta, haklarımızı savunmak için kurduğumuz sendikalarımız ,imzacısı olduğumuz uluslararası sözleşmeler dikkate almadan hukuk dışı bir şekilde kapatılmaktadır. Ülkemizde demokrasi istiyoruz.  İnsanca bir yaşam, barış içinde, kardeşlik içinde bir ülke istiyoruz. Yoksullukta değil, açlıkta hiç değil, onurlu ve insanca bir yaşamda eşitlik istiyoruz.  Bu çerçevede TBMM’ye, siyasi iktidara sesleniyoruz: -En az emekli aylığı 5200 TL olmalı ve 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere emekli aylıklarına en az 60 oranında zam yapılmalıdır. -Yılda 2 sefer verilen ikramiye miktarı 4’e çıkarılmalı ve ikramiyeler bir maaş tutarında olmalıdır. -Sağlık hizmetlerinden alınan katkı payları kaldırılmalı, sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz olmalıdır. -Yılbaşından bu yana başta elektrik,doğalgaz ve akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalıdır.  -Sendikal haklarımızı kullanma önüne çıkarılan bütün engeller kaldırılmalıdır. Bu taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak, ilgili yerlere sesimizi ve demokratik tepkimizi göstermek için 16 Nisan 2022 tarihinde Ankara mitinginde olacağız. Bütün emeklileri ve halkımızı davet ediyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" Haber :Zeki Demir
2017 yılından bu yana emeklilerin haklarını savunan Tüm Emekliler Sendikası nın Alanya Şube Başkanı Kıymet Erat, emeklilerin açlık sınırı altında ezildiğine dikkat çekti. Başkan Erat açıklamasında şu ifadelere yer verdi." Ülkemizde emekli aylığı alan sayısı 13.620.000 kişi. Bunun 8 milyonu 3000 Tl nin altında aylık almaktadır.

Başkan Erat "Biz Emekliler Açlık Sınırında Değil Ölüm Sınırındayız… Artık YETER…" 

Asgari ücretin 4258 TL, açlık sınırının 5200 TL, yoksulluk sınırının 11.000 TL olduğu ülkemizde açlık sınırının yarısını ancak alan emekliler var. 
Özellikle yılbaşından bu yana kış mevsiminin en önemli gideri olan doğalgaz başta olmak üzere, temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, bırakalım geçinebilmemizi nefes almamızı bile mucize haline getirdi.
Bayram ikramiyesi adı altında yılda iki sefer dini bayram öncesi verilen para, bayram harçlığına dönüşmüş durumdadır.
Özellikle sağlıkta özelleştirmenin yaygınlaşmasıyla beraber, kamusal bir hak olan ve çalışırken hizmet alıp almadığımıza bakmaksızın her ay kesintisini ödediğimiz sağlık hizmetlerinin her aşamasında katkı payı alınmaktadır.
Evrensel ve uluslararası hukuk kurallarına ve anayasamıza göre temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika hakkını kullanmamızın önüne hem idari, hem de yasal engeller çıkarılmakta, haklarımızı savunmak için kurduğumuz sendikalarımız ,imzacısı olduğumuz uluslararası sözleşmeler dikkate almadan hukuk dışı bir şekilde kapatılmaktadır. Ülkemizde demokrasi istiyoruz.
 İnsanca bir yaşam, barış içinde, kardeşlik içinde bir ülke istiyoruz. Yoksullukta değil, açlıkta hiç değil, onurlu ve insanca bir yaşamda eşitlik istiyoruz. 
Bu çerçevede TBMM’ye, siyasi iktidara sesleniyoruz:
-En az emekli aylığı 5200 TL olmalı ve 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere emekli aylıklarına en az 60 oranında zam yapılmalıdır.
-Yılda 2 sefer verilen ikramiye miktarı 4’e çıkarılmalı ve ikramiyeler bir maaş tutarında olmalıdır.
-Sağlık hizmetlerinden alınan katkı payları kaldırılmalı, sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz olmalıdır.
-Yılbaşından bu yana başta elektrik,doğalgaz ve akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalıdır. 
-Sendikal haklarımızı kullanma önüne çıkarılan bütün engeller kaldırılmalıdır.
Bu taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak, ilgili yerlere sesimizi ve demokratik tepkimizi göstermek için 16 Nisan 2022 tarihinde Ankara mitinginde olacağız.
Bütün emeklileri ve halkımızı davet ediyoruz.
Sen yoksan bir eksiğiz.
Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz"
Haber :Zeki Demir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.