Başkanı kızdıran soru

09.10.2021 - 11:08, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1504+ kez okundu.
 

Başkanı kızdıran soru

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik, taksimetre ayar ücretine ilişkin iddiaların sorulması üzerine adeta çılgına döndü

Gazeteci Şükrü Ağırman'ın özel haberi... Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik, taksimetre ayar ücretine ilişkin iddiaların sorulması üzerine adeta çılgına döndü 575 lira tahsil edildi Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünün sekreteryasını yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu 1 Eylül günü toplandı. Taksicilerin zam talepleri karara bağlandı. Kentteki 6 bin kadar taksici, zammın ardından Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yakınlarındaki kapalı pazar yerine giderek, taksimetrelerini yeni tarifeye göre ayarlattı. Zam sonrası her taksiciden taksimetre güncelleme ücreti olarak 575 lira tahsil edildi. Ancak esnaf arasında bu paranın sadece bir miktarının ayarlama işini yapan firmaya gittiği geri kalan paranın akıbetinin merak edildiği iddiası konuşulmaya başlandı. Fiyat 3 yılda 4 kat arttı Eski oda başkanı, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Kooperatifi Başkanı da olan ve şu an oda başkanlığına tekrar aday olan Mehmet Ali Alkan’ın başkanlığı dönemindeki Ekim 2018’de alınan zam sırasında T plakaya sahip taksiciler taksimetre ayarlama ücreti olarak 150 lira ödemişti. Bir yıl kadar sonrasında odaya başkan olan Niyazi Özçelik, Şubat 2020’deki taksimetre zammında ise taksimetre ayarlama ücreti olarak taksicilerden bu kez 397 lira talep etmiş ve esnaf bu duruma isyan etmişti. Taksiciler, ayarlama işlemini sadece Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yazısıyla yapabiliyor. Delikanlıysan yaz! Başkan Özçelik, iddiaların sorulması, ayar ücretinin ne kadar olduğu ve hangi kurumlar tarafından teslim alındığının sorulması üzerine çılgına döndü. Özçelik, “Gündem yapacağız diye uğraşmayın. Medeni olun biraz ya. Ya delikanlı olun birader ya. Mehmet Ali Alkan'ın yanında 5 tane daha yönetici, cezaevi için 11'e çıktı, erkeksen yazsana lan! Gazetecisin, yazsana, erkeksen yazsana bunu. Bırak bu işleri, işine bak ya. Biz sadece yazı yazıyoruz ayarlama işine İstanbul'dan bir firma yapıyor parayı biz almıyoruz. Ben Şoförler Odası olarak, esnafımdan bir lira dahi kazanmadan taksimetre ayarı yaptım. Bitti” dedi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik; oda başkan adaylarından da olan Aspendos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin'e yönelik tehdit davasında da sanık olarak yer alıyor. Davanın duruşması, 19 Ekim günü yapılacak. Haber: Şükrü AĞIRMAN
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik, taksimetre ayar ücretine ilişkin iddiaların sorulması üzerine adeta çılgına döndü

Gazeteci Şükrü Ağırman'ın özel haberi...

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik, taksimetre ayar ücretine ilişkin iddiaların sorulması üzerine adeta çılgına döndü

575 lira tahsil edildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünün sekreteryasını yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu 1 Eylül günü toplandı. Taksicilerin zam talepleri karara bağlandı. Kentteki 6 bin kadar taksici, zammın ardından Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yakınlarındaki kapalı pazar yerine giderek, taksimetrelerini yeni tarifeye göre ayarlattı. Zam sonrası her taksiciden taksimetre güncelleme ücreti olarak 575 lira tahsil edildi. Ancak esnaf arasında bu paranın sadece bir miktarının ayarlama işini yapan firmaya gittiği geri kalan paranın akıbetinin merak edildiği iddiası konuşulmaya başlandı.

Fiyat 3 yılda 4 kat arttı
Eski oda başkanı, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Kooperatifi Başkanı da olan ve şu an oda başkanlığına tekrar aday olan Mehmet Ali Alkan’ın başkanlığı dönemindeki Ekim 2018’de alınan zam sırasında T plakaya sahip taksiciler taksimetre ayarlama ücreti olarak 150 lira ödemişti. Bir yıl kadar sonrasında odaya başkan olan Niyazi Özçelik, Şubat 2020’deki taksimetre zammında ise taksimetre ayarlama ücreti olarak taksicilerden bu kez 397 lira talep etmiş ve esnaf bu duruma isyan etmişti. Taksiciler, ayarlama işlemini sadece Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yazısıyla yapabiliyor.

Delikanlıysan yaz!
Başkan Özçelik, iddiaların sorulması, ayar ücretinin ne kadar olduğu ve hangi kurumlar tarafından teslim alındığının sorulması üzerine çılgına döndü. Özçelik, “Gündem yapacağız diye uğraşmayın. Medeni olun biraz ya. Ya delikanlı olun birader ya. Mehmet Ali Alkan'ın yanında 5 tane daha yönetici, cezaevi için 11'e çıktı, erkeksen yazsana lan! Gazetecisin, yazsana, erkeksen yazsana bunu. Bırak bu işleri, işine bak ya. Biz sadece yazı yazıyoruz ayarlama işine İstanbul'dan bir firma yapıyor parayı biz almıyoruz. Ben Şoförler Odası olarak, esnafımdan bir lira dahi kazanmadan taksimetre ayarı yaptım. Bitti” dedi.



Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve başkan adayı Niyazi Özçelik; oda başkan adaylarından da olan Aspendos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin'e yönelik tehdit davasında da sanık olarak yer alıyor. Davanın duruşması, 19 Ekim günü yapılacak.

Haber: Şükrü AĞIRMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.