Başaran’dan Laik Cumhuriyet vurgusu

GÜNDEM 28.10.2021 - 23:09, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1756+ kez okundu.
 

Başaran’dan Laik Cumhuriyet vurgusu

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk Milleti için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. GHep birlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşı’mızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlayacağız” diyen başkan Başaran, şöyle devam etti: Hepimizin çok iyi bildiği gibi Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bu sayede Egemenlik, Cumhuriyet sayesinde saraydan alınıp gerçek sahibi olan millete verilmiştir. Atatürk, laik cumhuriyetimizin temeline manevi mirası olarak adlandırdığı akıl ve bilimi yerleştirmiştir. Türkiye’de Laik Cumhuriyet sadece “ulusun egemenliğini” değil, onunla birlikte “aklın egemenliğini” de sağlamıştır. Laik Cumhuriyetimiz, akıl ve bilim ekseninde çağdaşlaşmacı ve aydınlanmacıdır. Cumhuriyetimizin özü ve ruhu laikliktir. Bu nedenle ki Atatürk, daima aradığı ve arayacağı temelin “Laik Cumhuriyet” olduğunu belirtmiştir. Son yıllarda Laik Cumhuriyetimizi yıpratmaya yönelik birtakım olaylara şahit olmaktayız. Üzerine basarak vurgulamak isterim ki, bizler “Laik Cumhuriyet”e inanan ve sahip çıkan insanlar olarak buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'imizi korumak ve sonsuza kadar yaşatmak bizlerin “En birinci vazifesidir.” Bu misyonla geleceğimizin teminatı; çocuklarımız ve gençlerimiz, sonsuza kadar yanacak olan, Cumhuriyet meşalesini aynı inanç ve şuurla nesilden nesile taşıyacaklardır. Bu topraklarda bağımsızlığa, ulusal birlik ve bütünlüğe, çağdaşlığa, laikliğe, akla ve bilime, özgürlüklere, fırsat eşitliğine, liyakate, kadın haklarına, meclisin ve hukukun üstünlüğüne, barışa ve demokrasiye sahip çıkmak Cumhuriyete sahip çıkmakla başlar. Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.
İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk Milleti için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. GHep birlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşı’mızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlayacağız” diyen başkan Başaran, şöyle devam etti:

Hepimizin çok iyi bildiği gibi Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bu sayede Egemenlik, Cumhuriyet sayesinde saraydan alınıp gerçek sahibi olan millete verilmiştir.

Atatürk, laik cumhuriyetimizin temeline manevi mirası olarak adlandırdığı akıl ve bilimi yerleştirmiştir. Türkiye’de Laik Cumhuriyet sadece “ulusun egemenliğini” değil, onunla birlikte “aklın egemenliğini” de sağlamıştır. Laik Cumhuriyetimiz, akıl ve bilim ekseninde çağdaşlaşmacı ve aydınlanmacıdır. Cumhuriyetimizin özü ve ruhu laikliktir. Bu nedenle ki Atatürk, daima aradığı ve arayacağı temelin “Laik Cumhuriyet” olduğunu belirtmiştir.

Son yıllarda Laik Cumhuriyetimizi yıpratmaya yönelik birtakım olaylara şahit olmaktayız. Üzerine basarak vurgulamak isterim ki, bizler “Laik Cumhuriyet”e inanan ve sahip çıkan insanlar olarak buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'imizi korumak ve sonsuza kadar yaşatmak bizlerin “En birinci vazifesidir.”

Bu misyonla geleceğimizin teminatı; çocuklarımız ve gençlerimiz, sonsuza kadar yanacak olan, Cumhuriyet meşalesini aynı inanç ve şuurla nesilden nesile taşıyacaklardır. Bu topraklarda bağımsızlığa, ulusal birlik ve bütünlüğe, çağdaşlığa, laikliğe, akla ve bilime, özgürlüklere, fırsat eşitliğine, liyakate, kadın haklarına, meclisin ve hukukun üstünlüğüne, barışa ve demokrasiye sahip çıkmak Cumhuriyete sahip çıkmakla başlar.

Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.