BACANLI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ…

SİYASET 23.11.2021 - 15:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1063+ kez okundu.
 

BACANLI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ…

Türkiye Barolar Birliğinin 4-5 aralık tarihlerinde yapılacak olan genel kurulu öncesi Akdeniz Bölge Baroları ve delegeleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu’nun  avukatların ve mesleğin sorunlarının artarak derinleştiği, ekonomik kaosun içerisinde her geçen gün kan kaybettiği; yargının, hukuksuzlukların aracı haline getirildiği, savunmanın “çoklu baro” adı altında bölünmesine ve etkisizleştirilmeye çalışıldığı bir süreçte, 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde toplanacağını ifade edildi. TBB seçimleri, böylesine kritik bir dönemde başta avukatlık mesleğinin geleceği olmak üzere bağımsız yargının tesisi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesinde çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yapılan açıklamanın devamında ; “Bu kapsamda, yaptıkları ve yapmadıkları ile savunmanın itibarsızlaştırılma sürecine ses çıkarmayan ve hatta bu çabayı perde arkasında örgütleyen, hukuku önemsiz bir teferruat olarak gören, başkanı ile özdeşleşmiş bir TBB yönetim anlayışına karşı; savunma mesleğinin sorunlarının çözülmesinde ve hukuk devletinin tesis edilmesinde; Barolarla işbirliği içerisinde çalışan, hak ve özgürlük ihlallerinde savunuculuk rolünün bilinci ile mücadele eden, güçlü ve katılımcı bir yönetim anlayışına sahip TBB’nin yeniden inşa edilmesi hususunda kararlıyız” denildi. Akdeniz Bölge Baroları Başkanlar ve Delegasyon toplantısında, TBB Başkan adayı Av. Alper Tunga Bacanlı’nın ortak hassasiyet birlikteliğini ve gücünü arttırmak için TBB Başkan adayı Av. R. Erinç Sağkan’la birlikte hareket etme iradesini ortaya koymasını memnuniyetle karşılandığı da dile getirildi. Türkiye Barolar Birliği’ni yeniden BİRLİK yapmak için TBB başkan adayı Av. R. Erinç Sağkan üzerinde birleştiği de açıklandı. Şimdi gözler yapılacak olan Türkiye Barolar Birliği seçimine çevrildi.
Türkiye Barolar Birliğinin 4-5 aralık tarihlerinde yapılacak olan genel kurulu öncesi Akdeniz Bölge Baroları ve delegeleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu’nun  avukatların ve mesleğin sorunlarının artarak derinleştiği, ekonomik kaosun içerisinde her geçen gün kan kaybettiği; yargının, hukuksuzlukların aracı haline getirildiği, savunmanın “çoklu baro” adı altında bölünmesine ve etkisizleştirilmeye çalışıldığı bir süreçte, 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde toplanacağını ifade edildi.

TBB seçimleri, böylesine kritik bir dönemde başta avukatlık mesleğinin geleceği olmak üzere bağımsız yargının tesisi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesinde çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yapılan açıklamanın devamında ; “Bu kapsamda, yaptıkları ve yapmadıkları ile savunmanın itibarsızlaştırılma sürecine ses çıkarmayan ve hatta bu çabayı perde arkasında örgütleyen, hukuku önemsiz bir teferruat olarak gören, başkanı ile özdeşleşmiş bir TBB yönetim anlayışına karşı; savunma mesleğinin sorunlarının çözülmesinde ve hukuk devletinin tesis edilmesinde; Barolarla işbirliği içerisinde çalışan, hak ve özgürlük ihlallerinde savunuculuk rolünün bilinci ile mücadele eden, güçlü ve katılımcı bir yönetim anlayışına sahip TBB’nin yeniden inşa edilmesi hususunda kararlıyız” denildi.

Akdeniz Bölge Baroları Başkanlar ve Delegasyon toplantısında, TBB Başkan adayı Av. Alper Tunga Bacanlı’nın ortak hassasiyet birlikteliğini ve gücünü arttırmak için TBB Başkan adayı Av. R. Erinç Sağkan’la birlikte hareket etme iradesini ortaya koymasını memnuniyetle karşılandığı da dile getirildi.

Türkiye Barolar Birliği’ni yeniden BİRLİK yapmak için TBB başkan adayı Av. R. Erinç Sağkan üzerinde birleştiği de açıklandı. Şimdi gözler yapılacak olan Türkiye Barolar Birliği seçimine çevrildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.