AVRUPA SEL FELAKETİ ŞOKUNDA

16.07.2021 - 16:25, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2117+ kez okundu.
 

AVRUPA SEL FELAKETİ ŞOKUNDA

Alman devlet televizyonu ARD'de yer alan habere göre; Almanya'da şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle 6 binanın çöktüğü aktarıldı. Avrupa'nın pek çok yerini vuran sel felaketi Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da ağır hasara yol açtı. Sel felaketinde ölü sayısı 115'e (103'ü Almanya, 12'si Belçika) çıktı.

Avrupa'yı yıkan selden çarpıcı kareler Avrupa'nın pek çok yerini vuran sel felaketi Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da ağır hasara yol açtı. Sel felaketinde ölü sayısı 115'e (103'ü Almanya, 12'si Belçika) çıktı.  Yetkililer, 1300 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Türkiye'den ise taziye mesajı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Cuma namazı sonrası basın mensuplarına verdiği demeçte değindiği felakette bilanço giderek artıyor.  Alman devlet televizyonu ARD'de yer alan habere göre; Almanya'da şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle 6 binanın çöktüğü aktarıldı. Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında bazı bölgelerde ordudan da yardım istendi. Askerler bölgede sivilleri kurtarmak için çalışmalar yürütürken, pek çok selzede özel araçlarla suların içinden kurtarıldı. Askerler paletli araçlarla bölgede kurtarma operasyonları yürüttü. Selin en çok vurduğu yerlerden biri olan Bitburg-Plüm bölgesinde de su baskınları yaşandı. Felakette 115 kişi ölürken, yaklaşık 1300 kişiden haber alınamadığı belirtildi. Sel felaketi nedeniyle yerleşim yerleri sular altında kalırken, afetin yaşandığı alan havadan böyle görüntülendi. Selşin meydana geldiği yerlerde milyonluk otomobiller de adeta oyuncak gibi sürüklenerek çamur birikintilerine saplandı, kullanılamaz hale geldi. 
Alman devlet televizyonu ARD'de yer alan habere göre; Almanya'da şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle 6 binanın çöktüğü aktarıldı. Avrupa'nın pek çok yerini vuran sel felaketi Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da ağır hasara yol açtı. Sel felaketinde ölü sayısı 115'e (103'ü Almanya, 12'si Belçika) çıktı.

Avrupa'yı yıkan selden çarpıcı kareler

Avrupa'nın pek çok yerini vuran sel felaketi Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da ağır hasara yol açtı. Sel felaketinde ölü sayısı 115'e (103'ü Almanya, 12'si Belçika) çıktı.

 Yetkililer, 1300 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Türkiye'den ise taziye mesajı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Cuma namazı sonrası basın mensuplarına verdiği demeçte değindiği felakette bilanço giderek artıyor. 

Alman devlet televizyonu ARD'de yer alan habere göre; Almanya'da şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle 6 binanın çöktüğü aktarıldı.

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında bazı bölgelerde ordudan da yardım istendi.

Askerler bölgede sivilleri kurtarmak için çalışmalar yürütürken, pek çok selzede özel araçlarla suların içinden kurtarıldı.

Askerler paletli araçlarla bölgede kurtarma operasyonları yürüttü.

Selin en çok vurduğu yerlerden biri olan Bitburg-Plüm bölgesinde de su baskınları yaşandı.

Felakette 115 kişi ölürken, yaklaşık 1300 kişiden haber alınamadığı belirtildi.

Sel felaketi nedeniyle yerleşim yerleri sular altında kalırken, afetin yaşandığı alan havadan böyle görüntülendi.

Selşin meydana geldiği yerlerde milyonluk otomobiller de adeta oyuncak gibi sürüklenerek çamur birikintilerine saplandı, kullanılamaz hale geldi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.