Hakan Çırak
Köşe Yazarı
Hakan Çırak
 

ESNAF SAVAŞLARI

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kahveciler Federasyonu, Antalya Kahveciler Odası ve aynı zamanda Aantalya Esnaf Kefaletin başkanlığını yürüten Murat Ağaoğlu sosyal medya hesabında ilginç bir paylaşım yapmıştı. Paylaşımda Abdülkadir Akgül Ağa babamdır. Ahmet Tural Abimdir. Adlıhan Dere ve Bayram Dal kardeşimdir. Hasımları hasmımdır" demişti. Bilmeyenler için isimleri geçen kişileri tanıtayım.Akgül TESKOMB'un başkanı yani kredi alacak esnafın başvurduğu kredi kooperatiflerinin en üstündeki isim. Tural, Göller Bölge birliği başkanı. Dere, AESOB Başkanı, Dal ise AESOB yönetim kurulu üyesi. Düğün değil bayram değil, Ağaoğlu bu açıklamayı neden yaptı? doğal olarak bu soru akıllara geliyor. Zira pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf yaşam mücadelesi verirken, yukarıda yaşananlar dışarıdan bakıldığında enteresan gözüküyor. Ama aslında öyle değil. Olay yaklaşan AESOB seçimleri öncesi yaşanan "vekalet savaşı". Herkes ocak ayında başlayacak oda seçimleri ve sonrasında yapılacak AESOB seçimleri öncesinde konum belirliyor ve yıpratma savaşının ilk mermileri böylece de atılmış oldu. Zira böyle bir açıklmanın neden yapıldığının şifrelerini çözerseniz, sonuca kolayca ulaşırsınız. Olayın arka planında eski bir Kefalet Kredi Kooperatifi başkanının sosyal medya hesabında varan serili yaptığı paylaşımlar. Paylaşımların hedefinde ise Akgül,Tural,Ağaoğlu,Dere ve Dal var. Ve bu isimlerin hakkında yazılanlar yenilecek yutulacak şeyler değil. Peki bunu yazan kişi sadece kişisel kızgınlık ve kendisine yapılan haksızlıklar nedeniyle mi? böyle paylaşımlar yapmaya başladı. Hem de esnaf odaları ve Birlik seçimlerine az zaman kala. Elbette böyle bir düşünce nedeniyle yazılmış olması reddilemez bir argüman olarak karşımızda duruyor. Ancak zamanlaması nedeniyle de pekçok spekülasyon yapılıyor. Bu spekülasyonların en önemlisi ise Antalya Şöforler Odası ve ardından da AESOB başkanlığına aday olmasına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Alkan'ın perde gerisinde olduğu iddiası. iddia ne derece doğru bilemiyorum. Fakat esnaf kulislerinde konuşulan bu. En sağlıklı açıklamayı yapacak olan da Mehmet Ali Aalkan. Ki kendisi bu iddia ile ne düşünüyor bilmek isterim. Dahası burada vereceği yanıtı da paylaşırım. Sonuç itibarıyla esnaf batmamak için kırk takla atarken, yukarılarda fırtına erken başladı sağlıcakla kalın
Ekleme Tarihi: 07 Haziran 2021 - Pazartesi
Hakan Çırak

ESNAF SAVAŞLARI

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kahveciler Federasyonu, Antalya Kahveciler Odası ve aynı zamanda Aantalya Esnaf Kefaletin başkanlığını yürüten Murat Ağaoğlu sosyal medya hesabında ilginç bir paylaşım yapmıştı. Paylaşımda Abdülkadir Akgül Ağa babamdır. Ahmet Tural Abimdir. Adlıhan Dere ve Bayram Dal kardeşimdir. Hasımları hasmımdır" demişti. Bilmeyenler için isimleri geçen kişileri tanıtayım.Akgül TESKOMB'un başkanı yani kredi alacak esnafın başvurduğu kredi kooperatiflerinin en üstündeki isim. Tural, Göller Bölge birliği başkanı. Dere, AESOB Başkanı, Dal ise AESOB yönetim kurulu üyesi.
Düğün değil bayram değil, Ağaoğlu bu açıklamayı neden yaptı? doğal olarak bu soru akıllara geliyor. Zira pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf yaşam mücadelesi verirken, yukarıda yaşananlar dışarıdan bakıldığında enteresan gözüküyor. Ama aslında öyle değil. Olay yaklaşan AESOB seçimleri öncesi yaşanan "vekalet savaşı".
Herkes ocak ayında başlayacak oda seçimleri ve sonrasında yapılacak AESOB seçimleri öncesinde konum belirliyor ve yıpratma savaşının ilk mermileri böylece de atılmış oldu. Zira böyle bir açıklmanın neden yapıldığının şifrelerini çözerseniz, sonuca kolayca ulaşırsınız.
Olayın arka planında eski bir Kefalet Kredi Kooperatifi başkanının sosyal medya hesabında varan serili yaptığı paylaşımlar. Paylaşımların hedefinde ise Akgül,Tural,Ağaoğlu,Dere ve Dal var. Ve bu isimlerin hakkında yazılanlar yenilecek yutulacak şeyler değil.
Peki bunu yazan kişi sadece kişisel kızgınlık ve kendisine yapılan haksızlıklar nedeniyle mi? böyle paylaşımlar yapmaya başladı. Hem de esnaf odaları ve Birlik seçimlerine az zaman kala.
Elbette böyle bir düşünce nedeniyle yazılmış olması reddilemez bir argüman olarak karşımızda duruyor. Ancak zamanlaması nedeniyle de pekçok spekülasyon yapılıyor. Bu spekülasyonların en önemlisi ise Antalya Şöforler Odası ve ardından da AESOB başkanlığına aday olmasına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Alkan'ın perde gerisinde olduğu iddiası.
iddia ne derece doğru bilemiyorum. Fakat esnaf kulislerinde konuşulan bu. En sağlıklı açıklamayı yapacak olan da Mehmet Ali Aalkan.
Ki kendisi bu iddia ile ne düşünüyor bilmek isterim. Dahası burada vereceği yanıtı da paylaşırım.
Sonuç itibarıyla esnaf batmamak için kırk takla atarken, yukarılarda fırtına erken başladı
sağlıcakla kalın
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.