KORKUTELİ’DE EĞİTİM ŞENLİĞİ...

EĞİTİM 08.06.2022 - 21:22, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3029+ kez okundu.
 

KORKUTELİ’DE EĞİTİM ŞENLİĞİ...

Vali Ersin Yazıcı, Ahenk Projesi Kapsamında ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Korkuteli Eğitim Şenliği”ne katıldı. Şenlikte 64 okuldan 9.454 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri sergilendi.

Vali Ersin Yazıcı, Ahenk Projesi Kapsamında ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve 64 okuldan 9.454 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği “Korkuteli Eğitim Şenliği”ne katıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin resim, müzik, el işçiliği, halı dokuma, sportif etkinlikler vb. daha birçok çalışmanın sergilendiği şenlikte Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. Gençlerde Paylaşma, Dayanışma ve Sosyalleşme Duygularını Arttıracak Anaokulundan liseye kadar çocukların bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantları ziyareti sırasında demir dövüp halı dokuyan Vali Yazıcı, gençlerin paylaşma, dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışma gibi duygularını arttıracak bu tür etkinliklerin yapılmasının önemine dikkat çekti. Kültürel Değerlerimizin Sergilenmesi Açısından Çok Önemli Bir Şenlik Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini aktaran Vali Yazıcı; “Biz AHENK Projesiyle sadece çocuklarımızın akademik başarısını değil, iyi bir insan olmasını ve çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda nitelikli ve donanımlı gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bugün de Anaokulundan liseye kadar 9.454 öğrencimizin bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri, ortaya çıkardıkları ürünleri sergiledikleri alanı büyük keyif alarak gezdik. Kültürel değerlerimizin, el emeği ve göz nuru ürünlerimizin öğrencilerimizle buluşturulması, bunların geleceğimizin teminatı gençlerimize aktarılması önemli. Şenlikte geçmişten geleceğe tüm kültürel varlıklarımızın bir arada öğrencilerimizin eliyle sergilendiğini görüyoruz. Denizi, kumu, güneşi kadar tarihi, kültürü ve sanatıyla ön plana çıkan bu güzide şehrimizde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik böyle bir şenliğin yapılması beni çok mutlu etti.” diye konuştu. İlginin yoğun olduğu şenlikte Vali Yazıcı, stant ziyaretlerinin ardından eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren “Korkuteli Eğitim Şenliği”nde emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Vali Ersin Yazıcı, Ahenk Projesi Kapsamında ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Korkuteli Eğitim Şenliği”ne katıldı. Şenlikte 64 okuldan 9.454 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri sergilendi.
Vali Ersin Yazıcı, Ahenk Projesi Kapsamında ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve 64 okuldan 9.454 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği “Korkuteli Eğitim Şenliği”ne katıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin resim, müzik, el işçiliği, halı dokuma, sportif etkinlikler vb. daha birçok çalışmanın sergilendiği şenlikte Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.
Gençlerde Paylaşma, Dayanışma ve Sosyalleşme Duygularını Arttıracak
Anaokulundan liseye kadar çocukların bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantları ziyareti sırasında demir dövüp halı dokuyan Vali Yazıcı, gençlerin paylaşma, dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışma gibi duygularını arttıracak bu tür etkinliklerin yapılmasının önemine dikkat çekti.
Kültürel Değerlerimizin Sergilenmesi Açısından Çok Önemli Bir Şenlik
Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini aktaran Vali Yazıcı; “Biz AHENK Projesiyle sadece çocuklarımızın akademik başarısını değil, iyi bir insan olmasını ve çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda nitelikli ve donanımlı gençler olarak yetiştirmek istiyoruz.
Bugün de Anaokulundan liseye kadar 9.454 öğrencimizin bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri, ortaya çıkardıkları ürünleri sergiledikleri alanı büyük keyif alarak gezdik. Kültürel değerlerimizin, el emeği ve göz nuru ürünlerimizin öğrencilerimizle buluşturulması, bunların geleceğimizin teminatı gençlerimize aktarılması önemli. Şenlikte geçmişten geleceğe tüm kültürel varlıklarımızın bir arada öğrencilerimizin eliyle sergilendiğini görüyoruz. Denizi, kumu, güneşi kadar tarihi, kültürü ve sanatıyla ön plana çıkan bu güzide şehrimizde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik böyle bir şenliğin yapılması beni çok mutlu etti.” diye konuştu.
İlginin yoğun olduğu şenlikte Vali Yazıcı, stant ziyaretlerinin ardından eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren “Korkuteli Eğitim Şenliği”nde emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.