Büyüksehir
asb

Kemer’de Savaşa Hayır!

YAŞAM 01.03.2022 - 22:05, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3253+ kez okundu.
 

Kemer’de Savaşa Hayır!

Kemer’de yaşayan yüzlerce Ukraynalı, Rusya’nın ülkelerine başlattığı saldırı nedeniyle pankartlar açıp Rus lider Vladimir Putin’i kınadı.

Ailelerinin Ukrayna’da olduğunu ve onları çok merak ettiklerini belirten aileler ise, “Lütfen Ukrayna’ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor" dediler. Kemer’de yaşayan ve Filiz Derneği üyeleri ile birlikte yerleşik Ukraynalılar, Rusya’nın ülkelerine başlattığı operasyona tepki gösterdi. Kemer Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce yerleşik Ukraynalı, hazırladıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Çocukların da ön saflarda yer aldığı basın açıklamasında bazı Ukrayna lılar gözyaşları boğuldu. Açıklamalar Rusya ve Türkçe yapılırken, basın açıklamasının sonunda eylemciler Ukrayna Milli Marşı’nı okudu. Filiz Derneği başkanı Yana Balta “Sizden büyük destek alıyoruz” Türkiye’den büyük destek aldıklarını belirten Ballta, “Size ve devletinize çok teşekkür ederiz. Sizden büyük destek alıyoruz. Savaş çok büyük ve çok şeye ihtiyacımız var” diye konuştu. Haber: Reşat Aydoğdu  
Kemer’de yaşayan yüzlerce Ukraynalı, Rusya’nın ülkelerine başlattığı saldırı nedeniyle pankartlar açıp Rus lider Vladimir Putin’i kınadı.
Ailelerinin Ukrayna’da olduğunu ve onları çok merak ettiklerini belirten aileler ise, “Lütfen Ukrayna’ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor" dediler.
Kemer’de yaşayan ve Filiz Derneği üyeleri ile birlikte yerleşik Ukraynalılar, Rusya’nın ülkelerine başlattığı operasyona tepki gösterdi. Kemer Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce yerleşik Ukraynalı, hazırladıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Çocukların da ön saflarda yer aldığı basın açıklamasında bazı Ukrayna lılar gözyaşları boğuldu. Açıklamalar Rusya ve Türkçe yapılırken, basın açıklamasının sonunda eylemciler Ukrayna Milli Marşı’nı okudu.
Filiz Derneği başkanı Yana Balta “Sizden büyük destek alıyoruz” Türkiye’den büyük destek aldıklarını belirten Ballta, “Size ve devletinize çok teşekkür ederiz. Sizden büyük destek alıyoruz. Savaş çok büyük ve çok şeye ihtiyacımız var” diye konuştu.
Haber: Reşat Aydoğdu
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.