Büyüksehir
asb

BARAN KORKMAZ'DAN MEDYA VE BÜROKRAT AKLAMASI

ASAYİŞ 24.06.2021 - 09:47, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2073+ kez okundu.
 

BARAN KORKMAZ'DAN MEDYA VE BÜROKRAT AKLAMASI

Baran Korkmaz, "Ben namus ve şeref nedir bilirim. Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır" ifadelerini kullandı.

Avusturya'da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de 12 gazeteciyi maaşa bağladığı iddiaları uzun süre gündemde kalmıştı. Avukatı aracılığıyla, Türkiye'de rüşvet verdiği emniyet müdürü, bürokrat ve gazetecilerin isimlerini adli makamlara açıkladığına yönelik iddialara yanıt veren Korkmaz, "Ben namus ve şeref nedir bilirim. Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır" ifadelerini kullandı. Hem Türkiye, hem ABD tarafından 'kara para aklama' ve 'dolandırıcılık' suçlarından aranan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da yakalanıp tutuklanmıştı. Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, Korkmaz'ın Avrupa'da farklı ülkelerde iş görüşmeleri için bulunduğunu ve ABD'li yetkililerin bir süredir takipte olduğunun anlaşıldığını söylemişti. Dülger, müvekkilinin otele giriş ve kayıt yaptırdıktan sonra bu bilginin uluslararası sisteme düşmesiyle ABD'li yetkililer tarafından Viyana polisine bildirimde bulunulduğu ve tutuklamanın gerçekleştiğini ifade etmişti.
Baran Korkmaz, "Ben namus ve şeref nedir bilirim. Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır" ifadelerini kullandı.

Avusturya'da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de 12 gazeteciyi maaşa bağladığı iddiaları uzun süre gündemde kalmıştı. Avukatı aracılığıyla, Türkiye'de rüşvet verdiği emniyet müdürü, bürokrat ve gazetecilerin isimlerini adli makamlara açıkladığına yönelik iddialara yanıt veren Korkmaz, "Ben namus ve şeref nedir bilirim. Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır" ifadelerini kullandı.

Hem Türkiye, hem ABD tarafından 'kara para aklama' ve 'dolandırıcılık' suçlarından aranan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran KorkmazAvusturya'da yakalanıp tutuklanmıştı. Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, Korkmaz'ın Avrupa'da farklı ülkelerde iş görüşmeleri için bulunduğunu ve ABD'li yetkililerin bir süredir takipte olduğunun anlaşıldığını söylemişti. Dülger, müvekkilinin otele giriş ve kayıt yaptırdıktan sonra bu bilginin uluslararası sisteme düşmesiyle ABD'li yetkililer tarafından Viyana polisine bildirimde bulunulduğu ve tutuklamanın gerçekleştiğini ifade etmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.