BİR KIBRIS'IN LAFI MI OLUR DÜKKAN SİZİN ZATEN..

28.06.2021 - 12:50, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2975+ kez okundu.
 

BİR KIBRIS'IN LAFI MI OLUR DÜKKAN SİZİN ZATEN..

Bu güne kadar rumlara 450 milyon dolar tazminat ödedik. (KKTC masrafları için gönderilen hariç) Aynı mantıkla gidersek işin sonunda 100 milyar doların üzerinde daha ödeme yapmamız lazım. Sayın KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da rumlara ödeme yapma taraftarı. KKTC’deki milliyetçi unsurlar bir sorunun cevabını arıyor. Bu 1974 Kıbrıs Barış harekatı neden yapıldı. Bu bir tezgah mı, kurtarma mı?

HABER/ANALİZ: “Taşeron TMK’ya şimdiye dek 7000’e yakın Rum başvurdu 1200’den fazlasının davası sonuçlandı. Türkiye bu Rumlara 450 milyon dolar‘a yakın tazminat ödedi. 12 Ruma mülk iadesi yapıldı Daha sırada 193 bin Rum var. "Maraş açılımı” dedikleri bu çağrılara uyan 344 Rum şimdiden TMK’ya başvurdu. Maraş’ta eskiden 30 Bin Rumun yaşadığı biliniyor. Böylece garantör olarak adaya barışı getiren Türkiye’nin, Maraş ve diğer bölgeler için savaş suçlusu Rumlara ödeyeceği tazminat 100 milyar doları geçecek. Milliyetçi söylemlerle seçimi kazanan Tatar, Türkiye ile konuşup taşeron TMK’yı iptal edeceğine, Vakıf Malı Maraş’ın Evkaf mülklerini 100 yıldır işgal eden Maraş Rumlarına Taşeron TMK’ya başvurma çağrısı yapıyor. Rumlara mülk iadesi yapılacağını ve tazminat ödeneceğini söylüyor” Türkiye ‘nin kararlılığı AKP iktidarına kadar sürdü. AB’a tam üyelik hayali gören,bu amaçla teslim Planı Annan Planına tam destek veren AKP hükümeti ve özellikle Dışişleri Bakanı Abdullah Gül,Türk ulusuna milyarlarca dolar tazminata mal olacak tarihi yanlışa imza attı+ Abdullah Gül'ün ısrarı ile AK Parti hükümeti, Eylül 2003’de,Denktaş’ın ve onu destekleyen bizlerin tüm itirazlarına, uyarı ve eleştirilerine karşın AİHM kararına KOŞULSUZ UYACAĞINI ve 8 Ekim 2003 tarihine kadar Loizidu ‘ya TAZMİNATI ödeyip evini iade edeceğini açıkladı. Üstelik AİHM 15 yılda 36 davaya bakmışken TMK 15 yılda 1200’den fazla davayı sonuçlandırdı Sebahattin İsmail/KKTC gazeteci -yazar YAZININ TAMAMI.. http://gazeteakdeniz.com.tr/yazar-kktc-meselesi-milliyetcileri-verem-hainleri-milyarder-yapacak-95.html
Bu güne kadar rumlara 450 milyon dolar tazminat ödedik. (KKTC masrafları için gönderilen hariç) Aynı mantıkla gidersek işin sonunda 100 milyar doların üzerinde daha ödeme yapmamız lazım. Sayın KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da rumlara ödeme yapma taraftarı. KKTC’deki milliyetçi unsurlar bir sorunun cevabını arıyor. Bu 1974 Kıbrıs Barış harekatı neden yapıldı. Bu bir tezgah mı, kurtarma mı?

HABER/ANALİZ:

“Taşeron TMK’ya şimdiye dek 7000’e yakın Rum başvurdu 1200’den fazlasının davası sonuçlandı. Türkiye bu Rumlara 450 milyon dolar‘a yakın tazminat ödedi. 12 Ruma mülk iadesi yapıldı Daha sırada 193 bin Rum var. "Maraş açılımı” dedikleri bu çağrılara uyan 344 Rum şimdiden TMK’ya başvurdu. Maraş’ta eskiden 30 Bin Rumun yaşadığı biliniyor. Böylece garantör olarak adaya barışı getiren Türkiye’nin, Maraş ve diğer bölgeler için savaş suçlusu Rumlara ödeyeceği tazminat 100 milyar doları geçecek.

Milliyetçi söylemlerle seçimi kazanan Tatar, Türkiye ile konuşup taşeron TMK’yı iptal edeceğine, Vakıf Malı Maraş’ın Evkaf mülklerini 100 yıldır işgal eden Maraş Rumlarına Taşeron TMK’ya başvurma çağrısı yapıyor. Rumlara mülk iadesi yapılacağını ve tazminat ödeneceğini söylüyor”

Türkiye ‘nin kararlılığı AKP iktidarına kadar sürdü. AB’a tam üyelik hayali gören,bu amaçla teslim Planı Annan Planına tam destek veren AKP hükümeti ve özellikle Dışişleri Bakanı Abdullah Gül,Türk ulusuna milyarlarca dolar tazminata mal olacak tarihi yanlışa imza attı+

Abdullah Gül'ün ısrarı ile AK Parti hükümeti, Eylül 2003’de,Denktaş’ın ve onu destekleyen bizlerin tüm itirazlarına, uyarı ve eleştirilerine karşın AİHM kararına KOŞULSUZ UYACAĞINI ve 8 Ekim 2003 tarihine kadar Loizidu ‘ya TAZMİNATI ödeyip evini iade edeceğini açıkladı.

Üstelik AİHM 15 yılda 36 davaya bakmışken TMK 15 yılda 1200’den fazla davayı sonuçlandırdı

Sebahattin İsmail/KKTC gazeteci -yazar

YAZININ TAMAMI..

http://gazeteakdeniz.com.tr/yazar-kktc-meselesi-milliyetcileri-verem-hainleri-milyarder-yapacak-95.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.