200 BİN TURİST PARASINI GERİ ALAMADI

TURİZM 11.12.2021 - 19:49, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1993+ kez okundu.
 

200 BİN TURİST PARASINI GERİ ALAMADI

Rusya'da tur operatörleri pandemi nedeniyle iptal edilen turların parasını müşterilere geri ödeyemedi.

Lenta portalının haberine göre, şirketlerden alacaklı konumdaki turist sayısı 200 binin üstünde. Türkrus.com’un haberine göre pandemi nedeniyle iptal edilen ve parası geri ödenemeyen turların yüzde 40'ının Avrupa ülkelerine olduğu öğrenildi. Tur iptallerinde ilk üç sıra İtalya, Çekya ve İspanya yer alıyor.  Tur Operatörleri Birliği verilerine göre, şu anda açık olan Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler gibi destinasyonların iptaller içindeki oranı yalnızca yüzde 6. Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin payı ise yüzde 9. Tur şirketleri hükümete bir mektup yazarak para iadeleri için ek süre talep etti. Hükümetin bu talebe nasıl yanıt vereceği şimdilik belirsiz. Haber: Turizmdosyası
Rusya'da tur operatörleri pandemi nedeniyle iptal edilen turların parasını müşterilere geri ödeyemedi.

Lenta portalının haberine göre, şirketlerden alacaklı konumdaki turist sayısı 200 binin üstünde.

Türkrus.com’un haberine göre pandemi nedeniyle iptal edilen ve parası geri ödenemeyen turların yüzde 40'ının Avrupa ülkelerine olduğu öğrenildi. Tur iptallerinde ilk üç sıra İtalya, Çekya ve İspanya yer alıyor.  Tur Operatörleri Birliği verilerine göre, şu anda açık olan Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler gibi destinasyonların iptaller içindeki oranı yalnızca yüzde 6. Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin payı ise yüzde 9.

Tur şirketleri hükümete bir mektup yazarak para iadeleri için ek süre talep etti. Hükümetin bu talebe nasıl yanıt vereceği şimdilik belirsiz.

Haber: Turizmdosyası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.