ALANYA’DA EMLAKÇI VURGUNU

ASAYİŞ 15.04.2022 - 01:40, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2516+ kez okundu.
 

ALANYA’DA EMLAKÇI VURGUNU

Alanya’nın taksası olarak bilinen Mahmutlar mahallesi’nde emlakçı vurgunu patlak verdi. Alanya’da yaşamak için ülkemize gelen yabancı uyruklu şahısları 3 milyon 250 bin lira dolandırdıkları iddiası ile 5 kişinin ismi ortaya atıldı. Dolandırılan Kazak ve Rus asıllı vatandaşlar ile ilgili yeni gelişmeler var.

EV ALMAK İSTEDİLER DOLANDIRILDILAR Rus ve Kazak asıllı yabancı turistlerin ülkemizde yaşamak için ev alma hayalleri emlakçılara paralarını kaptırmasıyla suya düştü.  Alanya’da yaşamak için ev alma hayali kuran Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov vatandaşlar emlakçı Murat K. Tarafından Mahmutlar Mahallesi 3306 parsel de bulunan binanın 6- 9 ve 18 numaralı dairelerinin kendilerine gösterilmesinden sonra, daireleri beğenen Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov Serhat A. İsimli bir şahsın ofisine götürülerek aralarında sözleşmeler yapılarak tapu müdürlüklerinden devir için gün aldıkları iddia edildi. PARALAR EMLAKÇILARA ÖDENDİ Rus ve Kazak asıllı üç bayanın daireleri almaya karar vermesiyle birlikte emlakçılarla aralarında yapılan sözleşmeye istinaden 203 bin euro ve 60 bin TL tahsil edildi. Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov adındaki yabancı uyruklu üç bayan Serhat A.’nın hesabına parayı yatırdıklarını ifade ederken, ödeme mukabilinde kendilerine tahsilat makbuzu verildiğini de ifade ettiler. EMLAKÇI ORTADAN KAYBOLDU Sözleşmeler yapılıp, Alanya Tapu Müdürlüğünden tapu devri için gün alınmasından sonra ödemelerin de tahsil edilerek tapu devri beklendiği esnada emlakçı Serhat A. Ve Murat K. Bir süre ortadan kaybolmaları sonrası dolandırıldıkları anlayan turistler hak arama mücadelesi başlattıkları öğrenildi. DAİRELERİ 3. ŞAHISLARA DA SATMIŞLAR Aracılık eden Artur isimli bir kişiye de gerçekleşmeyen bu alım satımdan dolayı 1.500 euro emlak komisyon ücreti ödemesi yaptıkları da ortaya çıkan ve tüm bu ödemelere rağmen dolandırıldıklarını iddia eden yabancı uyruklu 3 bayan, “bize tapularımız verilmediği gibi, bize verecekleri daireleri üstelik 3. şahıslara da satmışlar, haberimiz dahi olmadı. Bu nasıl bir iştir, nasıl bir ticari ahlaktır anlamadık, Türkiye'de böyle bir olayla karşılaşacağımız aklımızın ucundan bile geçmezdi, çok üzüldük. Biz anladık ki, bu insanlar ülkenize zarar veriyor, aynı emlakçıların daha öncede başkalarını aynı sistemle dolandırdıklarını tespit ettik. Duyunca da büyük bir şok yaşadık.”dediler.  Paralarının geri verilmesini isteyen mağdurlar Jandarmaya ve ilgili makamlara şikayet başvurusunda bulunduklarını söylediler. Öte yandan 3 bayan kendilerini dolandıran ve haksız kazanç elde eden emlakçı gurubundaki kişilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini, vergi dairesindeki görevli kişilerin de bir an önce harekete geçmesini istediler. Haber: Servet Sipahioğlu /ALANYA
Alanya’nın taksası olarak bilinen Mahmutlar mahallesi’nde emlakçı vurgunu patlak verdi. Alanya’da yaşamak için ülkemize gelen yabancı uyruklu şahısları 3 milyon 250 bin lira dolandırdıkları iddiası ile 5 kişinin ismi ortaya atıldı. Dolandırılan Kazak ve Rus asıllı vatandaşlar ile ilgili yeni gelişmeler var.

EV ALMAK İSTEDİLER DOLANDIRILDILAR

Rus ve Kazak asıllı yabancı turistlerin ülkemizde yaşamak için ev alma hayalleri emlakçılara paralarını kaptırmasıyla suya düştü.  Alanya’da yaşamak için ev alma hayali kuran Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov vatandaşlar emlakçı Murat K. Tarafından Mahmutlar Mahallesi 3306 parsel de bulunan binanın 6- 9 ve 18 numaralı dairelerinin kendilerine gösterilmesinden sonra, daireleri beğenen Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov Serhat A. İsimli bir şahsın ofisine götürülerek aralarında sözleşmeler yapılarak tapu müdürlüklerinden devir için gün aldıkları iddia edildi.

PARALAR EMLAKÇILARA ÖDENDİ

Rus ve Kazak asıllı üç bayanın daireleri almaya karar vermesiyle birlikte emlakçılarla aralarında yapılan sözleşmeye istinaden 203 bin euro ve 60 bin TL tahsil edildi. Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov adındaki yabancı uyruklu üç bayan Serhat A.’nın hesabına parayı yatırdıklarını ifade ederken, ödeme mukabilinde kendilerine tahsilat makbuzu verildiğini de ifade ettiler.

EMLAKÇI ORTADAN KAYBOLDU

Sözleşmeler yapılıp, Alanya Tapu Müdürlüğünden tapu devri için gün alınmasından sonra ödemelerin de tahsil edilerek tapu devri beklendiği esnada emlakçı Serhat A. Ve Murat K. Bir süre ortadan kaybolmaları sonrası dolandırıldıkları anlayan turistler hak arama mücadelesi başlattıkları öğrenildi.

DAİRELERİ 3. ŞAHISLARA DA SATMIŞLAR

Aracılık eden Artur isimli bir kişiye de gerçekleşmeyen bu alım satımdan dolayı 1.500 euro emlak komisyon ücreti ödemesi yaptıkları da ortaya çıkan ve tüm bu ödemelere rağmen dolandırıldıklarını iddia eden yabancı uyruklu 3 bayan, “bize tapularımız verilmediği gibi, bize verecekleri daireleri üstelik 3. şahıslara da satmışlar, haberimiz dahi olmadı. Bu nasıl bir iştir, nasıl bir ticari ahlaktır anlamadık, Türkiye'de böyle bir olayla karşılaşacağımız aklımızın ucundan bile geçmezdi, çok üzüldük. Biz anladık ki, bu insanlar ülkenize zarar veriyor, aynı emlakçıların daha öncede başkalarını aynı sistemle dolandırdıklarını tespit ettik. Duyunca da büyük bir şok yaşadık.”dediler.  Paralarının geri verilmesini isteyen mağdurlar Jandarmaya ve ilgili makamlara şikayet başvurusunda bulunduklarını söylediler. Öte yandan 3 bayan kendilerini dolandıran ve haksız kazanç elde eden emlakçı gurubundaki kişilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini, vergi dairesindeki görevli kişilerin de bir an önce harekete geçmesini istediler.

Haber: Servet Sipahioğlu /ALANYA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.