Büyükçam: Taşımalı eğitimi yanlış anlamışlar

SİYASET 04.04.2022 - 14:25, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3039+ kez okundu.
 

Büyükçam: Taşımalı eğitimi yanlış anlamışlar

Yalvaç’ta öğrencilerin tarım araçlarıyla taşınmasına İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam tepki gösterdi. Büyükçam, servisçileri suçlamaya çalışan zihniyetin taşımalı eğitimi yanlış anladıklarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Yalvaç’ta öğrencilerin tarım araçlarıyla okula gitmesini gündeme taşıyan İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Bu yılki eğitim öğretim yılının başında da Yalvaç ilçemizin bazı köylerinden çocuklarımıza taşıma imkanı sağlamayarak, çocuklarımızı ve velilerini mağdur etmişlerdi. Çocuklarımız okullarına gidebilmek için 10 km ve fazlası yolları yürümek zorunda bırakılmış o küçücük bedenlere bu zulüm yapılmıştı” dedi. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın eğitimlerini sekteye uğratacak her türlü uygulamanın karşısında olacaklarını ifade eden Başkan Büyükçam, açıklamasına şöyle devam etti: Çocuklarımıza bu yapılanı normal karşılayan bu yanlış sistemin savunucuları ve uygulayıcıları bugün de sözleşmeleri biten servis hizmeti sağlayan kişileri suçlarcasına aynı pişkin yaklaşımla yeni ihale sureci bitene kadar taşıma hizmeti verilmeyeceğini utanmadan duyurmaktadır ve yine servisçi arkadaşlarımızı suçlarken de doğru bilgi vermeyerek kamuoyunda kendi hatalarını örtbas etmenin peşindedirler.  Yalvaç'ta ki servisçi kardeşlerimizin doğrudan temin teklifi vermediği gibi bir durum söz konusu değildir. 30 Mart 2022 tarihinde servis işiyle uğraşan arkadaşlarımız tarafından teklif verilmiş, fakat yeni müdür bey tarafından bu teklif kabul edilmemiştir. Servisçiler de , öğrenci de , vatandaş da mağdur edilmiştir. İktidar partisi milletvekilleri sizler o koltuklarda ne için oturmaktasınız? Kurum müdürü ve kaymakam sözleşmenin biteceği tarihi bilmenize rağmen tedbir almayarak, seyirci kalarak ' nasıl olsa iki gün sonra unutulur, Yalvaçlı ses çıkarmaz' mantığı ile yaşattığınız mağduriyeti görmezden gelemezsiniz.  Orada yaşattığınız bu mağduriyet eğitim öğretim hayatlarını sekteye uğrattığınız o küçük bedenlerin haklarını ellerinden almaktır. Yarattığınız tahribatın büyüklüğünü vicdanınızda hissedemeyecek durumdaysanız zaten o koltuklar size fazlasıyla lükstür. İktidar milletvekilleri ve ilgili bürokratlar; oturduğunuz makam kriz çıkarma ve seyretme yeri değil çözüm üretme yeridir. Hele hele kamuoyuna yanlış bilgi verme yeri hiç değildir. Köyde yaşayan öğrencimizi göz ardı ederek köylerimizde ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimini sekteye uğratmaya da hakkınız yoktur. Devlet imkanıyla görevini yerine getirmeyen bu yanlış zihniyetteki kişilerin duyarsızlığı karşısında, kendi imkanlarıyla bu hizmeti sağlayan, bu duyarlılık ve bilinçte olan muhtarlarımıza da, öğrencilerimizi okullarına ulaştırma çabalarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Defalarca dile getirdiğimiz taşımalı eğitim sisteminin yanlışlığını İyi Parti iktidarında yaşamayacaksınız. Yine her köyümüz de okullarımız olacak. Bozdukları fırsat eşitliği, yeniden sağlanacak. Şehirlerdeki bütün imkanlar köylerimizde de olacak. Yalvaç İYİ olacak, Isparta İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak.
Yalvaç’ta öğrencilerin tarım araçlarıyla taşınmasına İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam tepki gösterdi. Büyükçam, servisçileri suçlamaya çalışan zihniyetin taşımalı eğitimi yanlış anladıklarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Yalvaç’ta öğrencilerin tarım araçlarıyla okula gitmesini gündeme taşıyan İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Bu yılki eğitim öğretim yılının başında da Yalvaç ilçemizin bazı köylerinden çocuklarımıza taşıma imkanı sağlamayarak, çocuklarımızı ve velilerini mağdur etmişlerdi. Çocuklarımız okullarına gidebilmek için 10 km ve fazlası yolları yürümek zorunda bırakılmış o küçücük bedenlere bu zulüm yapılmıştı” dedi.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın eğitimlerini sekteye uğratacak her türlü uygulamanın karşısında olacaklarını ifade eden Başkan Büyükçam, açıklamasına şöyle devam etti:

Çocuklarımıza bu yapılanı normal karşılayan bu yanlış sistemin savunucuları ve uygulayıcıları bugün de sözleşmeleri biten servis hizmeti sağlayan kişileri suçlarcasına aynı pişkin yaklaşımla yeni ihale sureci bitene kadar taşıma hizmeti verilmeyeceğini utanmadan duyurmaktadır ve yine servisçi arkadaşlarımızı suçlarken de doğru bilgi vermeyerek kamuoyunda kendi hatalarını örtbas etmenin peşindedirler.

 Yalvaç'ta ki servisçi kardeşlerimizin doğrudan temin teklifi vermediği gibi bir durum söz konusu değildir. 30 Mart 2022 tarihinde servis işiyle uğraşan arkadaşlarımız tarafından teklif verilmiş, fakat yeni müdür bey tarafından bu teklif kabul edilmemiştir. Servisçiler de , öğrenci de , vatandaş da mağdur edilmiştir.

İktidar partisi milletvekilleri sizler o koltuklarda ne için oturmaktasınız? Kurum müdürü ve kaymakam sözleşmenin biteceği tarihi bilmenize rağmen tedbir almayarak, seyirci kalarak ' nasıl olsa iki gün sonra unutulur, Yalvaçlı ses çıkarmaz' mantığı ile yaşattığınız mağduriyeti görmezden gelemezsiniz.  Orada yaşattığınız bu mağduriyet eğitim öğretim hayatlarını sekteye uğrattığınız o küçük bedenlerin haklarını ellerinden almaktır. Yarattığınız tahribatın büyüklüğünü vicdanınızda hissedemeyecek durumdaysanız zaten o koltuklar size fazlasıyla lükstür.

İktidar milletvekilleri ve ilgili bürokratlar; oturduğunuz makam kriz çıkarma ve seyretme yeri değil çözüm üretme yeridir. Hele hele kamuoyuna yanlış bilgi verme yeri hiç değildir. Köyde yaşayan öğrencimizi göz ardı ederek köylerimizde ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimini sekteye uğratmaya da hakkınız yoktur.

Devlet imkanıyla görevini yerine getirmeyen bu yanlış zihniyetteki kişilerin duyarsızlığı karşısında, kendi imkanlarıyla bu hizmeti sağlayan, bu duyarlılık ve bilinçte olan muhtarlarımıza da, öğrencilerimizi okullarına ulaştırma çabalarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Defalarca dile getirdiğimiz taşımalı eğitim sisteminin yanlışlığını İyi Parti iktidarında yaşamayacaksınız. Yine her köyümüz de okullarımız olacak. Bozdukları fırsat eşitliği, yeniden sağlanacak. Şehirlerdeki bütün imkanlar köylerimizde de olacak. Yalvaç İYİ olacak, Isparta İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.