Büyüksehir
asb

Öğrenci olaylarına zemin mi hazırlandı?

26.02.2022 - 11:27, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2530+ kez okundu.
 

Öğrenci olaylarına zemin mi hazırlandı?

Akdeniz Üniversitesinde 22 Şubat Akşamı yaşanan öğrenci olaylarında 3 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanmış ve HDP Milletvekili Kemal Bülbül konunun takipçisi olarak Üniversite Hastanesinden tweet paylaşmıştı. Ardından MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili de ““üniversite yönetiminin ne yaptığını sormuş ve FETÖ-PKK artıklarına karşı dikkatli olunması” mesajını vermişti. Olaylar sonrası akıllara ‘Rektör, Cumhur İttifakı’nı mı bozmaya çalışıyor?’ sorularını getiriyor.

Rektör, Cumhur İttifakı’nı mı bozmaya çalışıyor? Rektörlükten konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Olay sonrası büyük bir grubun kampüste nasıl yürüyüş gerçekleştirdiği izahata muhtaç ve bir yönetim zaafiyeti olduğu açık görünüyor. Örgütlenmelerin daha önceden başladığı ve Edebiyat Fakültesinin merkez olarak kullanıldığına ilişkin iddialar umarız dikkate alınır. Yaşanan olay sonrası MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, twitter hesabından yaptığı paylaşımda “üniversite yönetiminin ne yaptığını sormuş ve FETÖ-PKK artıklarına karşı dikkatli olunması” çağrısında bulunmuştu. Ne yazık ki itidal çağrısı amacına ulaşmamış PKK yanlısı bir grup gerginliği devam ettirmiş ve pusu kurmaya çalışmıştı. Dün Antalya Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgisi olan öğrencileri yakaladığı bilgisi geldi. Ancak yaşananlar önceden belliydi ve “yönetim krizi” kendisini gösteriyordu! Üniversitedeki başarısızlık söylentileri hiç dinmedi. Üniversiteyi daha da ileriye taşımak yerine; Tıp Fakültesi merkeze alınmış ve “Tıpçı Rektör Sendomu” yaşanıyor söylentileri konuşulur olmuştu. Tıpçı Murat Turhan ve Gülbin Arıcı’nın da Rektör Yardımcısı olarak atanması yönetim krizi iddialarını iyice güçlendirmişti. Ve hatta Akdeniz Üniversitesinin Sağlık Bilimleri ve diğer Fakülteler olarak ikiye bölünme çabaları, yönetimin üniversiteden koptuğunu gösteren bir adım olarak değerlendirilmişti. Rektörlüğün öğretim üyeleri ile arasına bariyer örmesi, Rektör hocaya ulaşmanın neredeyse imkansız oluşu ve yönetim ve senato kararlarına katılamama bugünleri hazırlayan nedenler olarak basında yer almıştı. Özkan yönetiminin “Sorgusuz Uyum Sağla Ya da İstifa Et” anlayışı öğretim üyeleri ve idarecileri zor durumda bırakmış, hükümete yakın bir çok başarılı dekan, müdür ve idari personel ile yollar ayrılmıştı. Yaşanan öğrenci olayları ile Üniversitedeki kripto kadrolaşma İddiası arasında bir bağlantı olup olmadığı elbette izlenecektir. Ancak açıkta kalan sorularda cevap bekliyor: Rektör Özlenen Özkan’ın yaptığı atamalardaki kripto iddialar neden hiç gündemden düşmüyor? Acaba üniversite yönetiminin arkasında gizli bir ekip mi var? Hükümete yakın öğretim üyelerine el çektiren Rektör Özkan’ın öğrenci olaylarına zemin hazırladığı iddiası doğru mudur? Sayın Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ı kendisine kalkan yapan  ve  “Ben istediğimde Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile WhatsApp’dan görüntülü konuşuyorum dediği dillendirilen bir Rektör ile Akdeniz Üniversitesi daha ne kadar yönetilebilir?
Akdeniz Üniversitesinde 22 Şubat Akşamı yaşanan öğrenci olaylarında 3 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanmış ve HDP Milletvekili Kemal Bülbül konunun takipçisi olarak Üniversite Hastanesinden tweet paylaşmıştı. Ardından MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili de ““üniversite yönetiminin ne yaptığını sormuş ve FETÖ-PKK artıklarına karşı dikkatli olunması” mesajını vermişti. Olaylar sonrası akıllara ‘Rektör, Cumhur İttifakı’nı mı bozmaya çalışıyor?’ sorularını getiriyor.

Rektör, Cumhur İttifakı’nı mı bozmaya çalışıyor?

Rektörlükten konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Olay sonrası büyük bir grubun kampüste nasıl yürüyüş gerçekleştirdiği izahata muhtaç ve bir yönetim zaafiyeti olduğu açık görünüyor.

Örgütlenmelerin daha önceden başladığı ve Edebiyat Fakültesinin merkez olarak kullanıldığına ilişkin iddialar umarız dikkate alınır.

Yaşanan olay sonrası MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, twitter hesabından yaptığı paylaşımda “üniversite yönetiminin ne yaptığını sormuş ve FETÖ-PKK artıklarına karşı dikkatli olunması” çağrısında bulunmuştu.

Ne yazık ki itidal çağrısı amacına ulaşmamış PKK yanlısı bir grup gerginliği devam ettirmiş ve pusu kurmaya çalışmıştı. Dün Antalya Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgisi olan öğrencileri yakaladığı bilgisi geldi.

Ancak yaşananlar önceden belliydi ve “yönetim krizi” kendisini gösteriyordu! Üniversitedeki başarısızlık söylentileri hiç dinmedi.

Üniversiteyi daha da ileriye taşımak yerine; Tıp Fakültesi merkeze alınmış ve “Tıpçı Rektör Sendomu” yaşanıyor söylentileri konuşulur olmuştu.

Tıpçı Murat Turhan ve Gülbin Arıcı’nın da Rektör Yardımcısı olarak atanması yönetim krizi iddialarını iyice güçlendirmişti.

Ve hatta Akdeniz Üniversitesinin Sağlık Bilimleri ve diğer Fakülteler olarak ikiye bölünme çabaları, yönetimin üniversiteden koptuğunu gösteren bir adım olarak değerlendirilmişti.

Rektörlüğün öğretim üyeleri ile arasına bariyer örmesi, Rektör hocaya ulaşmanın neredeyse imkansız oluşu ve yönetim ve senato kararlarına katılamama bugünleri hazırlayan nedenler olarak basında yer almıştı.

Özkan yönetiminin “Sorgusuz Uyum Sağla Ya da İstifa Et” anlayışı öğretim üyeleri ve idarecileri zor durumda bırakmış, hükümete yakın bir çok başarılı dekan, müdür ve idari personel ile yollar ayrılmıştı.

Yaşanan öğrenci olayları ile Üniversitedeki kripto kadrolaşma İddiası arasında bir bağlantı olup olmadığı elbette izlenecektir. Ancak açıkta kalan sorularda cevap bekliyor:

Rektör Özlenen Özkan’ın yaptığı atamalardaki kripto iddialar neden hiç gündemden düşmüyor?

Acaba üniversite yönetiminin arkasında gizli bir ekip mi var?

Hükümete yakın öğretim üyelerine el çektiren Rektör Özkan’ın öğrenci olaylarına zemin hazırladığı iddiası doğru mudur?

Sayın Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ı kendisine kalkan yapan  ve  “Ben istediğimde Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile WhatsApp’dan görüntülü konuşuyorum dediği dillendirilen bir Rektör ile Akdeniz Üniversitesi daha ne kadar yönetilebilir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.