Antalya'nın ilk taksi durağının haline bak!

SİYASET 03.12.2021 - 13:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1446+ kez okundu.
 

Antalya'nın ilk taksi durağının haline bak!

30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde onlar sevinemedi. Antalya’nın ilk taksi durağı olarak geçen 5184 Murat Taksi’nin adı var ama ortada bir durak binası yok. Taksiciler yağmurda, çamurda, güneşin bağrında bekliyor

Manşet Gazetesinden Şükrü Ağırman'ın özel haberi... Esnaf, dert küpü olmuş Taksiciler, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde Antalya’da yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 1972’de kurulmuş Antalya’nın ilk taksi durağı olduklarını anlatan 5184 Murat Taksi Durağı esnafı, bir durak binalarının olmadığını, yazın sıcakta, kışın yağmur çamurda sokakta ya da araba içinde beklediklerini, taksilerin beklemesi için bir cep yapıldığını ancak şikâyetler sonrası ciddi sorunlar yaşadıklarını, durağın yer aldığı Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi 127 Sokağın ana caddeye çıkış değil de giriş olarak tek yön yapılması sonrası ve durak girişinin otobüs durağının önünden verilmesi sonrası otobüslerle haftada bir kaza yaşandığını anlattı. İlk durağın haline bak Esnaf, “Burası Antalya Muratpaşa’da Güllük Postanesi veya halk dilinde Büyük Postane’nin yanı. Bizim durağımız Antalya’nın ilk taksi durağıdır. O zamanlar nereye gidersen git ücret 5 liraymış. Durağın telefon numarası da 5184’müş. Durağımız Murat 124 otomobiller çıktığı yıl kurulmuş. 35 esnaf da taksi olarak Murat 124 satın almış. Durağın ismi de telefon ve araba isminden yola çıkılarak 5184 Murat Taksi olarak hafızalarda yer etmiş. Ama yıllardır bir durağımız bile yok. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na dilekçeler verdik sorunumuza çözüm bulmadılar. Hatta oda yönetimi gelip bizim taksi zillerimizi söktüler ama karşı duraktaki tüm taksilerin zilleri çeşitli noktalarda takılı ve faal çalışıyor” dedi. Otobüslerle kaza yaşanıyor “Bu nasıl oda yöneticiliği, esnaf burada mağdur, durak binamız ve zilimiz bile yok, bulunduğumuz yer ters yönde tek yön. Belediye bize özel cep yaptı. Şimdiye kadar sıkıntı yoktu. Ancak birisi Cimer’e durağımızı şikâyet etmiş, sürekli sorun yaşıyoruz. 127 Sokak tek yön yapıldı. Güllük Caddesi’nden Deniz Mahallesine giriş verilmiş, aslında çıkış verilmeliydi. Taksilerimizin park yönü Güllük’e bakıyor. Otobüs durağının tam önünden giriş verildiği için de her gün olmasa da haftada bir gün kesinlikle bir otobüsle kaza yaşanıyor ve burada kavgalar çıkıyor” diyen esnaf “Zabıtayla karşı karşıya geliyoruz. Çok mağduruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Deniz Mahallesi’ndeki müşterilerimiz de mağdur oluyor” diye konuştu.  
30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde onlar sevinemedi. Antalya’nın ilk taksi durağı olarak geçen 5184 Murat Taksi’nin adı var ama ortada bir durak binası yok. Taksiciler yağmurda, çamurda, güneşin bağrında bekliyor

Manşet Gazetesinden Şükrü Ağırman'ın özel haberi...

Esnaf, dert küpü olmuş
Taksiciler, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde Antalya’da yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 1972’de kurulmuş Antalya’nın ilk taksi durağı olduklarını anlatan 5184 Murat Taksi Durağı esnafı, bir durak binalarının olmadığını, yazın sıcakta, kışın yağmur çamurda sokakta ya da araba içinde beklediklerini, taksilerin beklemesi için bir cep yapıldığını ancak şikâyetler sonrası ciddi sorunlar yaşadıklarını, durağın yer aldığı Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi 127 Sokağın ana caddeye çıkış değil de giriş olarak tek yön yapılması sonrası ve durak girişinin otobüs durağının önünden verilmesi sonrası otobüslerle haftada bir kaza yaşandığını anlattı.

İlk durağın haline bak
Esnaf, “Burası Antalya Muratpaşa’da Güllük Postanesi veya halk dilinde Büyük Postane’nin yanı. Bizim durağımız Antalya’nın ilk taksi durağıdır. O zamanlar nereye gidersen git ücret 5 liraymış. Durağın telefon numarası da 5184’müş. Durağımız Murat 124 otomobiller çıktığı yıl kurulmuş. 35 esnaf da taksi olarak Murat 124 satın almış. Durağın ismi de telefon ve araba isminden yola çıkılarak 5184 Murat Taksi olarak hafızalarda yer etmiş. Ama yıllardır bir durağımız bile yok. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na dilekçeler verdik sorunumuza çözüm bulmadılar. Hatta oda yönetimi gelip bizim taksi zillerimizi söktüler ama karşı duraktaki tüm taksilerin zilleri çeşitli noktalarda takılı ve faal çalışıyor” dedi.

Otobüslerle kaza yaşanıyor
“Bu nasıl oda yöneticiliği, esnaf burada mağdur, durak binamız ve zilimiz bile yok, bulunduğumuz yer ters yönde tek yön. Belediye bize özel cep yaptı. Şimdiye kadar sıkıntı yoktu. Ancak birisi Cimer’e durağımızı şikâyet etmiş, sürekli sorun yaşıyoruz. 127 Sokak tek yön yapıldı. Güllük Caddesi’nden Deniz Mahallesine giriş verilmiş, aslında çıkış verilmeliydi. Taksilerimizin park yönü Güllük’e bakıyor. Otobüs durağının tam önünden giriş verildiği için de her gün olmasa da haftada bir gün kesinlikle bir otobüsle kaza yaşanıyor ve burada kavgalar çıkıyor” diyen esnaf “Zabıtayla karşı karşıya geliyoruz. Çok mağduruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Deniz Mahallesi’ndeki müşterilerimiz de mağdur oluyor” diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.