SORU ÖNERGESİNE ŞAHİN’DEN RED

03.12.2021 - 12:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1478+ kez okundu.
 

SORU ÖNERGESİNE ŞAHİN’DEN RED

Aksu belediye başkanı Halil Şahin, İYİ Partili Meclis Üyesinin cevaplanmak üzere verdiği soru önergesine RED cevabı verdi. Belediye başkanı Halil Şahin tarafından verilen resmi cevapta, İYİ Partili Meclis Üyesine verilen RED kararı ise manidar karşılandı

Aksu belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi  Ahmet Gülcü’nün, bilgi edinme yasası kapsamında,  belediye başkanı Halil Şahin tarafından cevaplanmak üzere verdiği soru önergesine RED kararı verildi. İYİ Partili Meclis Üyesi  Ahmet Gülcü’nün verdiği soru önergesinde,  Aksu belediyesi sınırları içerisinde bulunan belediye mülkleri, kira gelirleri, devletin herhangi bir kurumuna tahsis edilen arazi varsa tamamının ada parselleri ile birlikte tarafıma verilmesi istemiyle verdiği önerge başkan Halil Şahin tarafından reddedildi. Başkan Halil Şahin tarafından verilen cevapta ise, İlgili dilekçeyle; Tapusu belediyemize ait kaç gayrimenkul vardır. Varsa bu gayrimenkullerinin ada parsel bilgileri nedenlerinin belediye bu gayrimenkulleri ne olarak kullanmaktadır. Herhangi bir alt kiralama yapmış mıdır ? Belediyemiz herhangi bir devletin kurumuna tahsis ettiği alan var mıdır ? Varsa bu tahsis ettiği alanların tamamının tapu bilgileri  nerelerdir ? Bu alanlar ne olarak kullanılmaktadır ? Herhangi bir alt kiralama söz konusu mudur ? Sözkonusu ise hangi şartlarda kiralama yapılmıştır ? Tahsis belgeleri ve ne amaçla kullanıldığı bilgilerinin tarafıma ivedilikle verilmesini talep edilmiştir. Belediye başkanı Halil Şahin'in RED gerekçesi'nde: 4982 sayılı bilgi edinme kanunu,  “Madde 25- Kurum ve Kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen  ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının dışındadır.  Ancak söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır.”  Denilmekte olup, bahse konu talebiniz karşılanamamıştır. Cevabı verildi. İşte o cevap:
Aksu belediye başkanı Halil Şahin, İYİ Partili Meclis Üyesinin cevaplanmak üzere verdiği soru önergesine RED cevabı verdi. Belediye başkanı Halil Şahin tarafından verilen resmi cevapta, İYİ Partili Meclis Üyesine verilen RED kararı ise manidar karşılandı

Aksu belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi  Ahmet Gülcü’nün, bilgi edinme yasası kapsamında,  belediye başkanı Halil Şahin tarafından cevaplanmak üzere verdiği soru önergesine RED kararı verildi.

İYİ Partili Meclis Üyesi  Ahmet Gülcü’nün verdiği soru önergesinde,  Aksu belediyesi sınırları içerisinde bulunan belediye mülkleri, kira gelirleri, devletin herhangi bir kurumuna tahsis edilen arazi varsa tamamının ada parselleri ile birlikte tarafıma verilmesi istemiyle verdiği önerge başkan Halil Şahin tarafından reddedildi.

Başkan Halil Şahin tarafından verilen cevapta ise,

İlgili dilekçeyle; Tapusu belediyemize ait kaç gayrimenkul vardır. Varsa bu gayrimenkullerinin ada parsel bilgileri nedenlerinin belediye bu gayrimenkulleri ne olarak kullanmaktadır. Herhangi bir alt kiralama yapmış mıdır ?

Belediyemiz herhangi bir devletin kurumuna tahsis ettiği alan var mıdır ? Varsa bu tahsis ettiği alanların tamamının tapu bilgileri  nerelerdir ? Bu alanlar ne olarak kullanılmaktadır ? Herhangi bir alt kiralama söz konusu mudur ? Sözkonusu ise hangi şartlarda kiralama yapılmıştır ? Tahsis belgeleri ve ne amaçla kullanıldığı bilgilerinin tarafıma ivedilikle verilmesini talep edilmiştir.

Belediye başkanı Halil Şahin'in RED gerekçesi'nde:

4982 sayılı bilgi edinme kanunu,  “Madde 25- Kurum ve Kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen  ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının dışındadır.  Ancak söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır.”  Denilmekte olup, bahse konu talebiniz karşılanamamıştır. Cevabı verildi.

İşte o cevap:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.