10 kuruşluk borç için elektriğini kestiler

EKONOMİ 03.09.2021 - 21:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2123+ kez okundu.
 

10 kuruşluk borç için elektriğini kestiler

Antalya’da lüks araç satan firmanın elektriğinin 10 kuruş borç için kesildiği ortaya çıktı

Şükrü AĞIRMAN'ın özel haberi... İlginç olay Antalya Kepez'de yaşandı. Mehmet Tek isimli vatandaş, bazı isimlerle birlikte Mart 2021'den bu yana, koronavirüs pandemisi döneminde Altınova Orta Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde, çok lüks araçların satıldığı Tek Oto Galeri isimli firmayı işletiyordu. Geçtiğimiz gün ofise geldiğinde elektriklerin kesik olduğunu, yüz binlerce liralık araçların çalınmasına karşı kurulan güvenlik kameralarının çalışmadığını fark etti. Bölgede yaşanan herhangi bir elektrik kesintisi yoktu. Bu borç nasıl oluştu Ayrıca ödenmeyen herhangi bir elektrik faturası da bulunmuyordu. CK Akdeniz Elektrik firması ile yapılan görüşmede 25 Şubat 2021 son ödeme tarihli 10 kuruşluk borç olduğu ortaya çıktı. Faturaların tamamı kuruşu kuruşuna ödenmesine rağmen 10 kuruşluk borcun nasıl oluştuğu; CK Akdeniz Elektrik firması yetkililerince de iddiaya göre saptanamadı. Üç gündür elektriği kesik olan firmanın yetkililerinden Mehmet Tek'e 60 lira kadar, halk dilinde 'kesme ücreti' denilen 'açma kapama ücreti' tahakkuk ettirildi. Üstüne elektriği de açılmadı. İsyan etti Duruma isyan eden Mehmet Tek, "Yüz binlerce liralık arabalarımın güvenliğini sağladığım kameralarım çalışmadı. Kızımın buhar makinesini çalıştıramadık. Küçük kızım hasta ve sürekli ilaçlı buhar alması gerekiyor. İş yerindeki buzdolabında çok ciddi miktarda Kurban Bayramından kalan et ve et ürünlerim vardı. Hepsi bozuldu. 10 kuruşluk borç için başıma gelmeyen kalmadı kaldı ki borç benim borcum dahi değil, ben o tarihte bu iş yerinde bile değildim. Günlerdir 'elektriğimi gelin açın diyorum' ama gelip açan yok. Bu nasıl hizmet anlayamıyorum. Tüm faturalar ödenmiş olmasına rağmen hiçbir zaman 10 kuruşluk bir fatura gelmemiş. İş yerine aylardır fatura gelmiyordu, biz internetten borcumuzu tespit edip ödüyorduk, hâlen de fatura gelmiyor. Bilmediğimiz, nasıl oluştuğu bilinmeyen belki de var olmayan bir borç yüzünden elektriğimiz kesildi" dedi. Haber: Şükrü AĞIRMAN
Antalya’da lüks araç satan firmanın elektriğinin 10 kuruş borç için kesildiği ortaya çıktı

Şükrü AĞIRMAN'ın özel haberi...

İlginç olay Antalya Kepez'de yaşandı. Mehmet Tek isimli vatandaş, bazı isimlerle birlikte Mart 2021'den bu yana, koronavirüs pandemisi döneminde Altınova Orta Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde, çok lüks araçların satıldığı Tek Oto Galeri isimli firmayı işletiyordu. Geçtiğimiz gün ofise geldiğinde elektriklerin kesik olduğunu, yüz binlerce liralık araçların çalınmasına karşı kurulan güvenlik kameralarının çalışmadığını fark etti. Bölgede yaşanan herhangi bir elektrik kesintisi yoktu.

Bu borç nasıl oluştu
Ayrıca ödenmeyen herhangi bir elektrik faturası da bulunmuyordu. CK Akdeniz Elektrik firması ile yapılan görüşmede 25 Şubat 2021 son ödeme tarihli 10 kuruşluk borç olduğu ortaya çıktı. Faturaların tamamı kuruşu kuruşuna ödenmesine rağmen 10 kuruşluk borcun nasıl oluştuğu; CK Akdeniz Elektrik firması yetkililerince de iddiaya göre saptanamadı. Üç gündür elektriği kesik olan firmanın yetkililerinden Mehmet Tek'e 60 lira kadar, halk dilinde 'kesme ücreti' denilen 'açma kapama ücreti' tahakkuk ettirildi. Üstüne elektriği de açılmadı.

İsyan etti
Duruma isyan eden Mehmet Tek, "Yüz binlerce liralık arabalarımın güvenliğini sağladığım kameralarım çalışmadı. Kızımın buhar makinesini çalıştıramadık. Küçük kızım hasta ve sürekli ilaçlı buhar alması gerekiyor. İş yerindeki buzdolabında çok ciddi miktarda Kurban Bayramından kalan et ve et ürünlerim vardı. Hepsi bozuldu. 10 kuruşluk borç için başıma gelmeyen kalmadı kaldı ki borç benim borcum dahi değil, ben o tarihte bu iş yerinde bile değildim. Günlerdir 'elektriğimi gelin açın diyorum' ama gelip açan yok. Bu nasıl hizmet anlayamıyorum. Tüm faturalar ödenmiş olmasına rağmen hiçbir zaman 10 kuruşluk bir fatura gelmemiş. İş yerine aylardır fatura gelmiyordu, biz internetten borcumuzu tespit edip ödüyorduk, hâlen de fatura gelmiyor. Bilmediğimiz, nasıl oluştuğu bilinmeyen belki de var olmayan bir borç yüzünden elektriğimiz kesildi" dedi.


Haber: Şükrü AĞIRMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.