TALİBAN, HAVAALANININ KONTROLÜ BİZDE OLACAK

24.08.2021 - 17:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1897+ kez okundu.
 

TALİBAN, HAVAALANININ KONTROLÜ BİZDE OLACAK

Taliban'dan Türkiye açıklaması Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban Türkiye'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada havaalanındaki güvenliği kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Taliban, tapulu arazime gecekondu yaptırmam diyor....... Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesi için daha önce açıklanan 31 Ağustos takviminin ertelenmesi konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ve tahliyelerin 31 Ağustos tarihine kadar tamamlaması gerektiğini söyledi. Ülkeden tek çıkış yolu olan Kabil Havalimanı'na akın eden Afganların 'evlerine dönebileceğini' belirten Mücahid, "Onların güvenliklerini garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı.  ABD'ye “Afgan halkını vatanlarını terk etmeye teşvik etmeyin” diyen Taliban sözcüsü, elçilik binalarının da kapatılmasını istemediklerini aktardı. Taliban sözcüsü aynı zamanda, “Ulusal radyo televizyon kurumu dahil bütün medya çalışmalarına korku ve tereddüt olmadan devam edebilir. Kadınların işlerine dönmelerine izin vereceğiz” ifadelerini kullandı. Pençşir'de Taliban karşıtı direniş hareketi başlatılmasıyla ilgili de “Pençşir'deki sorunun barışçıl yollarla çözümünden yanayız” dedi. Sözcü “Topraklarımızın komşu ülkelere veya herhangi bir ülkeye karşı (saldırı amaçlı) kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Sözcü “Türk askerinin Kabil havalimanında bulunmasına gerek yok. Orayı kendimiz koruruz” dedi.
Taliban'dan Türkiye açıklaması Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban Türkiye'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada havaalanındaki güvenliği kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Taliban, tapulu arazime gecekondu yaptırmam diyor.......

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesi için daha önce açıklanan 31 Ağustos takviminin ertelenmesi konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ve tahliyelerin 31 Ağustos tarihine kadar tamamlaması gerektiğini söyledi.

Ülkeden tek çıkış yolu olan Kabil Havalimanı'na akın eden Afganların 'evlerine dönebileceğini' belirten Mücahid, "Onların güvenliklerini garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD'ye “Afgan halkını vatanlarını terk etmeye teşvik etmeyin” diyen Taliban sözcüsü, elçilik binalarının da kapatılmasını istemediklerini aktardı.

Taliban sözcüsü aynı zamanda, “Ulusal radyo televizyon kurumu dahil bütün medya çalışmalarına korku ve tereddüt olmadan devam edebilir. Kadınların işlerine dönmelerine izin vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Pençşir'de Taliban karşıtı direniş hareketi başlatılmasıyla ilgili de “Pençşir'deki sorunun barışçıl yollarla çözümünden yanayız” dedi.

Sözcü “Topraklarımızın komşu ülkelere veya herhangi bir ülkeye karşı (saldırı amaçlı) kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sözcü “Türk askerinin Kabil havalimanında bulunmasına gerek yok. Orayı kendimiz koruruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.