Büyüksehir
asb

TRT'YE PELİKAN DAMGASI

GÜNDEM 14.07.2021 - 07:09, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2364+ kez okundu.
 

TRT'YE PELİKAN DAMGASI

Sabah yazarları tarafından sık sık eleştirilen TRT'de, Sabah Gazetesi'nin yazarı Hilal Kaplan da kurul üyesi oldu. Medya sektöründe bu durum bir pelikan zaferi olarak yorumlandı.TRT'de yönetim değişti, Son düzenleme TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7’den 9’a çıkarıldı.

TRT Genel Müdürü ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı değişti. Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) 'Yönetim Kurulu' başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlendi, TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi. ÜYE SAYISI 9'A ÇIKARILDI Yeni düzenleme ile önceki yönetmelikte 'Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır' ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük ise 'icra organı' olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Sabah Yazarı Yüksel Altuğ, 24 Nisan 2021 de köşesinde şunları yazmıştı: Yakından Kumanda'nın 17 yıldır yetiştirdiği 'ekran dedektifleri' sanırım bir stadyumu dolduracak yoğunluğa ulaşmıştır. Onlardan biri olan Mesut Eryılmaz da TRT 1'in Teşkilat ve Atv'nin EDHO dizilerinde gözüne batanları yazmış: "1) Teşkilat'ın ilk bölümü harikaydı. Silahlarından kovan atan, namludan gerçekten alev çıkan tek diziydi ama bütçeyi aştılar galiba ki kaliteyi düşürdüler ve mantık hatalarına da başladılar. Son bölümde Hakkı Dayı, Serdar'a doktorun konumunu atacağını söylüyor ama ikisinde de tuşlu telefon var!!! Sınır ötesi operasyonda uydu telefonu kullanılır, normal telefon dağda nasıl çekecek? Serdar sonunda bunu fark ediyor ve öldürdüğü teröristin uydu telefonunu alıyor, Hakkı Dayı'yı arıyor ve Hakkı Dayı 'telsizi' eline alıp Serdar'la konuşuyor. Mantığın bittiği yer burası olsa gerek.  
Sabah yazarları tarafından sık sık eleştirilen TRT'de, Sabah Gazetesi'nin yazarı Hilal Kaplan da kurul üyesi oldu. Medya sektöründe bu durum bir pelikan zaferi olarak yorumlandı.TRT'de yönetim değişti, Son düzenleme TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7’den 9’a çıkarıldı.

TRT Genel Müdürü ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı değişti.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) 'Yönetim Kurulu' başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlendi, TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.

ÜYE SAYISI 9'A ÇIKARILDI

Yeni düzenleme ile önceki yönetmelikte 'Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır' ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı.

Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük ise 'icra organı' olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

Sabah Yazarı Yüksel Altuğ, 24 Nisan 2021 de köşesinde şunları yazmıştı:

Yakından Kumanda'nın 17 yıldır yetiştirdiği 'ekran dedektifleri' sanırım bir stadyumu dolduracak yoğunluğa ulaşmıştır. Onlardan biri olan Mesut Eryılmaz da TRT 1'in Teşkilat ve Atv'nin EDHO dizilerinde gözüne batanları yazmış:
"1) Teşkilat'ın ilk bölümü harikaydı. Silahlarından kovan atan, namludan gerçekten alev çıkan tek diziydi ama bütçeyi aştılar galiba ki kaliteyi düşürdüler ve mantık hatalarına da başladılar. Son bölümde Hakkı Dayı, Serdar'a doktorun konumunu atacağını söylüyor ama ikisinde de tuşlu telefon var!!! Sınır ötesi operasyonda uydu telefonu kullanılır, normal telefon dağda nasıl çekecek? Serdar sonunda bunu fark ediyor ve öldürdüğü teröristin uydu telefonunu alıyor, Hakkı Dayı'yı arıyor ve Hakkı Dayı 'telsizi' eline alıp Serdar'la konuşuyor. Mantığın bittiği yer burası olsa gerek.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.