ŞABAN KAYIKÇI'NIN SUUDİ ARABİSTAN BAĞLANTISI

07.07.2021 - 21:28, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2701+ kez okundu.
 

ŞABAN KAYIKÇI'NIN SUUDİ ARABİSTAN BAĞLANTISI

Gazeteci Seher Sultan,İş nsanı Şaban Kayıkçı'nın Suudi Arabistan bağlantısını ortaya koyduğunu iddia etti. Seher Sultan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında :"Şaban Kayıkçı sanırım adreslerden ve ticaret sicilden bu kadar bilgi bulabilmeme şaşıracaktır. Şaşırmasın ben böyleyim. Şaban Kayıkçı’nın İran bağlantısına Suudi Arabistan’ı da ekleyen gazeteci olarak selam ederim. [Kavuşturulmuş eller] [Kiraz çiçeği] [Bir eli havada mutlu kadın]" dedi

1) Bodrum’da Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk çöktüğü otel Kervansaray’ı 30 milyon Euro’ya satın alan Şaban Kayıkçı’ya dair bilinmeyenleri araştırırken karşıma çıkanlar beni bir hayli şaşırttı. ABD’nin el konmasını istediği Kervansaray Otel’in son sahibi Şaban Kayıkçı malumunuz. 2)Kervansaray borçları nedeniyle icradan satışa çıkmış ve yarı fiyatına 47 milyon TL’ye oteli satın alan Mega Varlık, ABD’li Mormon tarikatı lideri Jacob Ortell Kingston’du. SBK’nın ABD’de beraber yargılandığı isim aynı zamanda. 3)Mega Varlık 2018’de Diyarbakırlı işadamı Şaban Kayıkçı’ya 30 milyon Euro’ya (225 milyon TL) satıldı. Otelin adı Duja Bodrum oldu.Bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen iki satış işlemindeki fark 180 milyon TL oldu. 4) Şaban Kayıkçı’nın, Haliçport olarak bilinen projeyi üstlenen Haliç Altın Boynuz Marina şirketinde de Fettah Tamince’yle ortaklığı bulunuyor.Deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya sektörlerinde yatırımları olan Kayıkçı aynı zamanda Asya Gaz AŞ’nin sahibi. 5) Gübretaş’ın İran’da yerleşik bağlı ortaklığı bulunan Razi Petrokimya’nın Yönetim Kurulu Üyesi. Şaban Kayıkçı’nın Bodrum Otel İşletmeleri şirketini İstanbul’da kurduktan sonra Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Bodrum’da şirket açıyor. Kervansaray’ın sahibi Bodrum Otel İşletmeleri. 6) Bodrum Otel İşletmeleri, aynı zamanda Paramount’un işletmesi için şube açıyor. Daha sonra Paramount’un işletmesinden 1 Şubat 2021’de çekildi. Yerine Kazım Albayrak’ın şirketi oteli işletmek için geldi. 7) Paramount’un yapısını incelerken Diyarbakırlı Şaban Kayıkçı’nın ticaret sicilde resmi ikametgahı Dubai gözüktüğünü ilk günden fark ettim. Dubai adresini araştırdığımda ise karşıma yepyeni bir şirket çıkıyor. Alchemist Energy Trading DMCC. Kim ikametini şirket adresi yaparki? 8) Şirketin bilgilerini incelediğimde 2011’de Suudi Arabistan’da kurulduğu, enerji ve petrokimya alanında faaliyet gösterdiği belirtiliyor. 2014’de ise Dubai’deki şirket kuruluyor. 20 milyon dolarlık özkaynak ve yıllık 300 milyon dolarlık ciroya sahip. 9) Alchemist Energy şirketinin Nijerya Lagos, Riyad, Dubai, İstanbul ve Londra ofisleri var. İstanbul’daki adresini kontrol ettiğimde yine Şaban Kayıkçı’ya ait Raintrade Petrokimya şirketi ile aynı ofiste olduğunu gördüm. Ve bingo Şaban Kayıkçı’nın bir şirketi daha ortaya çıktı. 10) Şaban Kayıkçı sanırım adreslerden ve ticaret sicilden bu kadar bilgi bulabilmeme şaşıracaktır. Şaşırmasın ben böyleyim. Şaban Kayıkçı’nın İran bağlantısına Suudi Arabistan’ı da ekleyen gazeteci olarak selam ederim. [Kavuşturulmuş eller] [Kiraz çiçeği] [Bir eli havada mutlu kadın] Alchemist Energy şirketinin ofis bilgilerini bulabilirsiniz. İstanbul ofisi ile Şaban Kayıkçı’nın Raintrade şirketinin adresi kapı numarasına kadar aynı.  
Gazeteci Seher Sultan,İş nsanı Şaban Kayıkçı'nın Suudi Arabistan bağlantısını ortaya koyduğunu iddia etti. Seher Sultan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında :"Şaban Kayıkçı sanırım adreslerden ve ticaret sicilden bu kadar bilgi bulabilmeme şaşıracaktır. Şaşırmasın ben böyleyim. Şaban Kayıkçı’nın İran bağlantısına Suudi Arabistan’ı da ekleyen gazeteci olarak selam ederim. [Kavuşturulmuş eller] [Kiraz çiçeği] [Bir eli havada mutlu kadın]" dedi


1) Bodrum’da Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk çöktüğü otel Kervansaray’ı 30 milyon Euro’ya satın alan Şaban Kayıkçı’ya dair bilinmeyenleri araştırırken karşıma çıkanlar beni bir hayli şaşırttı. ABD’nin el konmasını istediği Kervansaray Otel’in son sahibi Şaban Kayıkçı malumunuz.

2)Kervansaray borçları nedeniyle icradan satışa çıkmış ve yarı fiyatına 47 milyon TL’ye oteli satın alan Mega Varlık, ABD’li Mormon tarikatı lideri Jacob Ortell Kingston’du. SBK’nın ABD’de beraber yargılandığı isim aynı zamanda.

3)Mega Varlık 2018’de Diyarbakırlı işadamı Şaban Kayıkçı’ya 30 milyon Euro’ya (225 milyon TL) satıldı. Otelin adı Duja Bodrum oldu.Bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen iki satış işlemindeki fark 180 milyon TL oldu.

4) Şaban Kayıkçı’nın, Haliçport olarak bilinen projeyi üstlenen Haliç Altın Boynuz Marina şirketinde de Fettah Tamince’yle ortaklığı bulunuyor.Deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya sektörlerinde yatırımları olan Kayıkçı aynı zamanda Asya Gaz AŞ’nin sahibi.

5) Gübretaş’ın İran’da yerleşik bağlı ortaklığı bulunan Razi Petrokimya’nın Yönetim Kurulu Üyesi. Şaban Kayıkçı’nın Bodrum Otel İşletmeleri şirketini İstanbul’da kurduktan sonra Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Bodrum’da şirket açıyor. Kervansaray’ın sahibi Bodrum Otel İşletmeleri.

6) Bodrum Otel İşletmeleri, aynı zamanda Paramount’un işletmesi için şube açıyor. Daha sonra Paramount’un işletmesinden 1 Şubat 2021’de çekildi. Yerine Kazım Albayrak’ın şirketi oteli işletmek için geldi.

7) Paramount’un yapısını incelerken Diyarbakırlı Şaban Kayıkçı’nın ticaret sicilde resmi ikametgahı Dubai gözüktüğünü ilk günden fark ettim. Dubai adresini araştırdığımda ise karşıma yepyeni bir şirket çıkıyor. Alchemist Energy Trading DMCC. Kim ikametini şirket adresi yaparki?

8) Şirketin bilgilerini incelediğimde 2011’de Suudi Arabistan’da kurulduğu, enerji ve petrokimya alanında faaliyet gösterdiği belirtiliyor. 2014’de ise Dubai’deki şirket kuruluyor. 20 milyon dolarlık özkaynak ve yıllık 300 milyon dolarlık ciroya sahip.

9) Alchemist Energy şirketinin Nijerya Lagos, Riyad, Dubai, İstanbul ve Londra ofisleri var. İstanbul’daki adresini kontrol ettiğimde yine Şaban Kayıkçı’ya ait Raintrade Petrokimya şirketi ile aynı ofiste olduğunu gördüm. Ve bingo Şaban Kayıkçı’nın bir şirketi daha ortaya çıktı.

10) Şaban Kayıkçı sanırım adreslerden ve ticaret sicilden bu kadar bilgi bulabilmeme şaşıracaktır. Şaşırmasın ben böyleyim. Şaban Kayıkçı’nın İran bağlantısına Suudi Arabistan’ı da ekleyen gazeteci olarak selam ederim. [Kavuşturulmuş eller] [Kiraz çiçeği] [Bir eli havada mutlu kadın]

Alchemist Energy şirketinin ofis bilgilerini bulabilirsiniz. İstanbul ofisi ile Şaban Kayıkçı’nın Raintrade şirketinin adresi kapı numarasına kadar aynı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.