Büyüksehir
asb

DEV MEZAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

SİYASET 14.08.2023 - 11:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1893+ kez okundu.
 

DEV MEZAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

Konyaaltı bölgesinde Antalya limanının hemen yanı başındaki bataklık-kumluk alanda yapımı devam eden dev bina yaşanacak olası bir felakette yüzlerce kişiye mezar olacak uyarılarına aldırış edilmeden yükselmeye devam ediyor.

"Bir facia olursa sorumlu kim olacak? " Faciadan sonra sorumlu aramak yerine facia olmadan bu uyarıyı dikkate alın! Konyaaltı bölgesinde Antalya limanının hemen yanı başındaki bataklık-kumluk alanda yapımı devam eden dev bina yaşanacak olası bir felakette yüzlerce kişiye mezar olacak uyarılarına aldırış edilmeden yükselmeye devam ediyor. 17 kat verilen ve deniz seviyesinde olmasına rağmen 12 metrelik kot farkı verilerek 21 kat yüksekliğe ulaşan "ucube binanın" zeminde de 6 metre işgaliye olduğu iddia ediliyor. Ayrıca zemin etüdü konusundaki iddialar da cevapsız kalıyor. İmar planından önce o bina için neden ruhsat verdiği anlaşılamayan   ve bu konuda en hassas davranması gereken kişi olan  Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Bir süre önce tartişmalar ve ardından Mimarlar Odası Antalya Şubesinin açtığı dava ile gündeme gelen Konyaaltı/Liman bölgesindeki devasa inşaat ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğine rağmen hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. "Mezar inşaat" ilk gündeme geldiği dönemde o bölgede 9 kattan  fazla yükselikliğin verilmesine karşı çıkan ve bu duruşunda ısrar eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ötesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da benzer görüş belirtmesine rağmen bir oldu bitti ile 17 kata ruhsat verilmiş olması kafalardaki soru işaretini büyütüor. Bataklık bir alan üzerinde 17 kata nasıl ruhsat verildiği halen gizemini korurken, yapımına devam eden binaya 12 metre kot farkı verildiği, inşaatın yükseliğinin 21 kata ulaştığı görülüyor. İnşaatın zemin etüdüne ilişkin çeşitli iddialar kamuyounda konuşulurken,zemini deniz seviyesinin altında olacak olan inşaatın gevşek-kumluk bir alan üzerinde yapılıyor olması yeni bir faciaya davetiye çıkarıyor. Öte yandan  inşaat tabanında 6 metrelik bir kaçak olduğu iddiları da aynı zemin etüdü konusunda olduğu gibi muğlak kalmaya devam ediyor.  Konyaaltı Belediyesinin henüz yapmış olduğu bir açıklama yok. Asrın depreminin yaralarını henüz saramadığımız bir dönemde Konyaaltı Belediyesinin böylesi bir inşaata izin vermesi ve  özellike deprem bölgesi Kahramanmaraş'lı olduğunu her fırsatta dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in konuyla ilgili olarak sessiz kalması kamuoyunda tepki ile karşılanıyor. Haber: Hakan ÇIRAK
Konyaaltı bölgesinde Antalya limanının hemen yanı başındaki bataklık-kumluk alanda yapımı devam eden dev bina yaşanacak olası bir felakette yüzlerce kişiye mezar olacak uyarılarına aldırış edilmeden yükselmeye devam ediyor.

"Bir facia olursa sorumlu kim olacak? "

Faciadan sonra sorumlu aramak yerine facia olmadan bu uyarıyı dikkate alın!

Konyaaltı bölgesinde Antalya limanının hemen yanı başındaki bataklık-kumluk alanda yapımı devam eden dev bina yaşanacak olası bir felakette yüzlerce kişiye mezar olacak uyarılarına aldırış edilmeden yükselmeye devam ediyor.

17 kat verilen ve deniz seviyesinde olmasına rağmen 12 metrelik kot farkı verilerek 21 kat yüksekliğe ulaşan "ucube binanın" zeminde de 6 metre işgaliye olduğu iddia ediliyor. Ayrıca zemin etüdü konusundaki iddialar da cevapsız kalıyor.

İmar planından önce o bina için neden ruhsat verdiği anlaşılamayan   ve bu konuda en hassas davranması gereken kişi olan  Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

Bir süre önce tartişmalar ve ardından Mimarlar Odası Antalya Şubesinin açtığı dava ile gündeme gelen Konyaaltı/Liman bölgesindeki devasa inşaat ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğine rağmen hız kesmeden yükselmeye devam ediyor.

"Mezar inşaat" ilk gündeme geldiği dönemde o bölgede 9 kattan  fazla yükselikliğin verilmesine karşı çıkan ve bu duruşunda ısrar eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ötesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da benzer görüş belirtmesine rağmen bir oldu bitti ile 17 kata ruhsat verilmiş olması kafalardaki soru işaretini büyütüor.

Bataklık bir alan üzerinde 17 kata nasıl ruhsat verildiği halen gizemini korurken, yapımına devam eden binaya 12 metre kot farkı verildiği, inşaatın yükseliğinin 21 kata ulaştığı görülüyor.

İnşaatın zemin etüdüne ilişkin çeşitli iddialar kamuyounda konuşulurken,zemini deniz seviyesinin altında olacak olan inşaatın gevşek-kumluk bir alan üzerinde yapılıyor olması yeni bir faciaya davetiye çıkarıyor.

Öte yandan  inşaat tabanında 6 metrelik bir kaçak olduğu iddiları da aynı zemin etüdü konusunda olduğu gibi muğlak kalmaya devam ediyor.  Konyaaltı Belediyesinin henüz yapmış olduğu bir açıklama yok.

Asrın depreminin yaralarını henüz saramadığımız bir dönemde Konyaaltı Belediyesinin böylesi bir inşaata izin vermesi ve  özellike deprem bölgesi Kahramanmaraş'lı olduğunu her fırsatta dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in konuyla ilgili olarak sessiz kalması kamuoyunda tepki ile karşılanıyor.

Haber: Hakan ÇIRAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.