Hilmi ŞAHİN
Köşe Yazarı
Hilmi ŞAHİN
 

ÇIKAR BİRLİĞİ Mİ ?

Kemer belediye meclisinde yaşananlar ve kamuoyunda konuşulanlar yenilir yutulur cinsten değil. Meclis toplantısından sıradışı olaylar yaşandı. Hele hele Bizim CHP’li Hacı Mustafa Bilici gol atmış futbolcu gibi resmen türbinlere şov yaptı. Hakan Tuncer’de yandan paslarla zaman zaman Bilici’yi ateşledi. Bilici mecliste coştukça coştu. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerini bir araya getirip ortak karar almaya iten sebep neydi ? Hatta ortaklaşa meclis salonunu terkedecek kadar onları sinirlendiren durum nedir? Salonda izleyenler kadar inanın canlı olarak izleyen bizlerde yaşananlara bir anlam veremedik. Salonu terk eden meclis üyelerinin arkasında izleyen başkan Necati hocanın, Allah’ım ben nasıl bir ortama düştüm dercesine uzun uzun bakışı ekrana yansıdı. Peki Bilici’nin başı çektiği olayın aslı astarı nedir ? Sevgili hacımızı bu kadar hop oturup hoopp kaldıran olay nedir ? diye soracak olursanız inanın şok olacaksınız.  Hacı ve avenesi, Kemer esnafının hiçbir derdiyle dertlenmezken, belediyenin kiracısı olan bir otelin kirasının alınmaması için ortalığı velveleye veriyorlar. Neymiş efendim, esnafa 3 ay kira indirimi meclise getirilirken, vay efendim Kemer belediyesinin kiracısı otelden 6 aylık kira alamazsın diyerek saç baş yolan hatta salonu terk eden, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin boykotları gündeme geliyor. Meclis üyelerini bu kadar harekete geçiren olayı kısa bir araştıralım dedik. Yaşan olayları şüpheli bulduğumu ifade etmeliyim. Tavırları RANT kokan hareketler olarak görüyorum ve şüpheli bulduğumu da ifade etmek isterim. Kemer meclisini boykot eden Millet ve Cumhur ittifakı meclis üyelerini ortak noktada buluşturan olay nedir ? Kemer esnafının hiç bir sorununa böyle ortak tepki verdikleri şimdiye kadar görülmeyen meclis üyelerinin sadece bir otelciyi koruma altına almaya kalkmaları bir vatandaş olarak bizlerde büyük şüphe uyandırdı. Acaba bu meclis üyeleri ölümüne sadece bir otelciyi savunmalarının altında kulislerde konuşulan 10 bin Euro olayı mıdır ? Şahsi fikrimi sorarsanız Hacı’nın olduğu yerde buna ihtimal vermiyorum.  Eğer iddia doğru ise, ki; inanmak istemiyoruz, mecliste gösteri ve şov yapan muhteremler bu pandemi dönemini iyi karla kapatıyorlar... iyi para yani... Kemer kamuoyu bu kirli bilgi akışından arındırılmalı... Taraflar bu konuda vatandaşı iyi bilgilendirmelidir... aksi durumda iddialar konuşulmaya devam edecek gibi... Yukarda belirttiğim gibi iddialar ciddi...  biz inanmak istemedik fakat kamuoyunda bu dedikodu konuşuluyor. Meclis üyeleri bu konuyu millete iyi anlatmalılar... bilgi kirliliği ancak böyle önlenir... konu herkesin anlayacağı şekilde izah edilmeli... Meclisten kaçtığınız zaman farklı yorumlar ister istemez oluyor... Mustafa Bilici başkanımız tecrübeli bir siyasetçi olarak bu konuda bizleri de aydınlatırsa seviniriz... Kemer artık dedi kodu kültüründen kurtulmalıdır.  
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2021 - Salı
Hilmi ŞAHİN

ÇIKAR BİRLİĞİ Mİ ?

Kemer belediye meclisinde yaşananlar ve kamuoyunda konuşulanlar yenilir yutulur cinsten değil. Meclis toplantısından sıradışı olaylar yaşandı. Hele hele Bizim CHP’li Hacı Mustafa Bilici gol atmış futbolcu gibi resmen türbinlere şov yaptı. Hakan Tuncer’de yandan paslarla zaman zaman Bilici’yi ateşledi. Bilici mecliste coştukça coştu.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerini bir araya getirip ortak karar almaya iten sebep neydi ? Hatta ortaklaşa meclis salonunu terkedecek kadar onları sinirlendiren durum nedir? Salonda izleyenler kadar inanın canlı olarak izleyen bizlerde yaşananlara bir anlam veremedik. Salonu terk eden meclis üyelerinin arkasında izleyen başkan Necati hocanın, Allah’ım ben nasıl bir ortama düştüm dercesine uzun uzun bakışı ekrana yansıdı.

Peki Bilici’nin başı çektiği olayın aslı astarı nedir ? Sevgili hacımızı bu kadar hop oturup hoopp kaldıran olay nedir ? diye soracak olursanız inanın şok olacaksınız.  Hacı ve avenesi, Kemer esnafının hiçbir derdiyle dertlenmezken, belediyenin kiracısı olan bir otelin kirasının alınmaması için ortalığı velveleye veriyorlar. Neymiş efendim, esnafa 3 ay kira indirimi meclise getirilirken, vay efendim Kemer belediyesinin kiracısı otelden 6 aylık kira alamazsın diyerek saç baş yolan hatta salonu terk eden, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin boykotları gündeme geliyor.

Meclis üyelerini bu kadar harekete geçiren olayı kısa bir araştıralım dedik. Yaşan olayları şüpheli bulduğumu ifade etmeliyim. Tavırları RANT kokan hareketler olarak görüyorum ve şüpheli bulduğumu da ifade etmek isterim. Kemer meclisini boykot eden Millet ve Cumhur ittifakı meclis üyelerini ortak noktada buluşturan olay nedir ? Kemer esnafının hiç bir sorununa böyle ortak tepki verdikleri şimdiye kadar görülmeyen meclis üyelerinin sadece bir otelciyi koruma altına almaya kalkmaları bir vatandaş olarak bizlerde büyük şüphe uyandırdı.

Acaba bu meclis üyeleri ölümüne sadece bir otelciyi savunmalarının altında kulislerde konuşulan 10 bin Euro olayı mıdır ? Şahsi fikrimi sorarsanız Hacı’nın olduğu yerde buna ihtimal vermiyorum.  Eğer iddia doğru ise, ki; inanmak istemiyoruz, mecliste gösteri ve şov yapan muhteremler bu pandemi dönemini iyi karla kapatıyorlar... iyi para yani... Kemer kamuoyu bu kirli bilgi akışından arındırılmalı... Taraflar bu konuda vatandaşı iyi bilgilendirmelidir... aksi durumda iddialar konuşulmaya devam edecek gibi...

Yukarda belirttiğim gibi iddialar ciddi...  biz inanmak istemedik fakat kamuoyunda bu dedikodu konuşuluyor. Meclis üyeleri bu konuyu millete iyi anlatmalılar... bilgi kirliliği ancak böyle önlenir... konu herkesin anlayacağı şekilde izah edilmeli... Meclisten kaçtığınız zaman farklı yorumlar ister istemez oluyor... Mustafa Bilici başkanımız tecrübeli bir siyasetçi olarak bu konuda bizleri de aydınlatırsa seviniriz... Kemer artık dedi kodu kültüründen kurtulmalıdır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.